כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה.

לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע.

זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

 

ככה עושה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes
מנות10
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 3 ראשי כרוב טרי ירוק
  • 1 ראשי כרוב טרי סגול
  • מלח ים

הכנות

חיתוך

  • כדי לבחור בכרובים טריים מאוד עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרובים
    מורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה. חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססור
    אפשר לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. יוצא המון

שקילה 2% מלח

  • לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבה
    מניחה על המשקל קערה גדולה ומאפסת. מכניסה כרוב ושוקלת, משתמשת במחשבון, שוקלת 2% מלח ומוסיפה לכערה
    או לחלופין לכל קילו כרוב מוסיפה כף של מלח
    מלח ים פשוט ונקי, גס בלי מינרלים ותוספות הוא אידאלי כאן. מלח הימלאיה או מלח אטלנטי אפשר אבל אין באמת צורך

לישה והוצאת נוזלים

  • ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזלים
    מניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאתמכינה כך את הכרוב הירוק בקערה אחת ואת הכרוב הסגול בקערה נוספת
    מכינה צינצנות עם אטם גומי כבישה, שופכת פנימה מים רותחים כדי לחטא. שופכת החוצה את המים

בנית הצינצנת

  • מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב,
    נעזרת ביד או בכוס זכוכית צרה, דוחסת שני שליש כרוב ירוק ומשלימה בכרוב סגול עד כמעט קצה הצינצנת, משאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב
  • העלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרוב
    הכרוב צריך להיות מכוסה בנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש
    כרוב ירוק סגול כבוש בכבישה לקטית

מתי מוכן

  • זה כרוב כבוש עם טיימר מובנה, כאשר הירוק והסגול התמזגו הכרוב מוכן
    מניחה בפינה מוצלת שאוכל להציץ עליה, מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזלים
    בימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררו
    אחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לתת לכרוב לומר את דברו
כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן