ככה עושה
כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה
מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes minutes
מנות10
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
- 3 ראשי כרוב טרי ירוק
- 1 ראשי כרוב טרי סגול
- מלח ים
הכנות
חיתוך
- כדי לבחור בכרובים טריים מאוד עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרוביםמורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה. חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססוראפשר לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. יוצא המון
שקילה 2% מלח
- לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבהמניחה על המשקל קערה גדולה ומאפסת. מכניסה כרוב ושוקלת, משתמשת במחשבון, שוקלת 2% מלח ומוסיפה לכערהאו לחלופין לכל קילו כרוב מוסיפה כף של מלחמלח ים פשוט ונקי, גס בלי מינרלים ותוספות הוא אידאלי כאן. מלח הימלאיה או מלח אטלנטי אפשר אבל אין באמת צורך
לישה והוצאת נוזלים
- ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזליםמניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאתמכינה כך את הכרוב הירוק בקערה אחת ואת הכרוב הסגול בקערה נוספתמכינה צינצנות עם אטם גומי כבישה, שופכת פנימה מים רותחים כדי לחטא. שופכת החוצה את המים
בנית הצינצנת
- מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב, נעזרת ביד או בכוס זכוכית צרה, דוחסת שני שליש כרוב ירוק ומשלימה בכרוב סגול עד כמעט קצה הצינצנת, משאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב
- העלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרובהכרוב צריך להיות מכוסה בנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש
מתי מוכן
- זה כרוב כבוש עם טיימר מובנה, כאשר הירוק והסגול התמזגו הכרוב מוכןמניחה בפינה מוצלת שאוכל להציץ עליה, מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזליםבימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררואחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לתת לכרוב לומר את דברו

אהבתן? תנו סימן