כרוב כבוש עם כורכום תסיסה חזקה

כרוב כבוש עם שורש כורכום ופלפל שחור

כרוב כבוש עם שורש כורכום ופלפל שחור. כרוב ירוק, מלח ים, שורש כורכום טרי, קצת פלפל שחור

השילוב הזה קרה במיקרה, חשבתי שכורכום בהיותו אנטיבקטרילי ישמיד אי אלו חידקים, ציפיתי לטעם אחר שיבוא מאיזון חידקים שונה, והינה קרה משהו אחר

תסיסה חזקה במיוחד, יתכן שכורכום מחזק את החידקים הטובים? אולי.

מדי פעם הוספתי זרעי כוסברה שהשתלבו בטעם טוב, ואז שמעתי שפלפל שחור וכורכום חברים טובים, טעים !! ומתברר שזה בריא במיוחד

אני טבחית לא נטורפטית. הטעם עדין ונעים, עם זוית שקוראת לעוד. הצבע נוכח ויפה. תמיד מבקשים ממנו, כניראה שיש בו טוב

כרוב כבוש עם שורש כורכום ופלפל שחור תסיסה חזקה

כרוב כבוש

כרוב כבוש תוסס בנוזלים של עצמו. יש לו את היכולת להגיע בקלות ל21 ימים של התססה. כאשר מחפשים לצרוך פרוביוטיקה מירקות מותססים כרוב הוא מושלם.

בתהליך ההתססה מתחלפים החידקים בצינצנת והופכים עמידים למליחות וחומציות, כאשר בסוף התהליך מגיעים חידקים בשם Lactobacillus acidophilus

חיידקי הלקטובצילוס חיים באופן טבעי במערכת העיכול. בהינתן תנאים מתאימים בצינצנת הם מבצעים תסיסה הומולקטית שבה הסוכר בכרוב מומר לחומצה לקטית. החידקים האלו עמידים ל PH נמוך. ולמליחות בטווח של 1.5 עד 4 אחוז אלו התנאים האידאלים לשיגשוג שלהם.

למה זה טוב? אומרים שזה מגן על דופן המעי, אומרים שמועיל למערכת החיסון, ומחקרים חדשים מדברים גם על קשר לתפקוד תקין של המוח ועל חשיבות המיקרוביום לבריאות באספקטים רחבים

שורש כורכום ופלפל שחור

החומר הפעיל בכורכום ניקרא כורכומין יש לו תכונות נוגדות חימצון, אנטי בקטריליות ומחטאות. כדי לשפר את הספיגה של החומר הזה פלפל שחור שבעצמו מאיץ מטבוליזם, יש בו חומר פעיל בשם פיפרין שעוזר מאוד בספיגה. אחד ועוד אחד שווה שלוש

ככה עושה

כרוב כבוש עם שורש כורכום ופלפל שחור

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה21 days
מנות1 צינצנת של 1.8ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 כרוב ירוק אורגני גדול כשני קילו
  • 20 גרם שורש כורכום טרי
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח ים אטלנטי הימלאיה

הכנות

  • שטיפה קלה של הכרוב, אנחנו רוצות כרוב כבד מלא נוזלים כזה שיש בחורף.
    מסירות שנים שלושה עלים ומניחות בצד, הם ישמשו בסוף למיכסה
    חותכת באמצע מהגזע בסכין גדולה לשני חצאים.
    מוציאה את הליבה העצית, מניחה בצד
    כרוב ירוק וחתולי
  • קוצצת את הכרוב דק, כמה דק, כמה שנעים לכן. ביד? כן. אפשר גם במעבד מזון או במנדולינה. מעבירה את הכרוב הקצוץ לקערה גדולה
    את שורש הכורכום מגרדת לתוך הקערה עם הכורכום, מוסיפה גם את הפלפל השחור
    כרוב קצוץ עם כורכום
  • על משקל מטבח רגיל נעמיד קערה גדולה.
    נאפס.
    את הכרוב נעביר לקערה על המשקל, נסתכל מה משקל הכרוב
    למשקל הזה נוסיף שנים וחצי אחוז מלח
    החישוב: משקל הכרוב נגיד 1650 כפול 2.5% עושה במחשבון, יצא סביב 40 גרם מלח.
    מורידה את הקערה מהמשקל. מאפסת שוב
    שוקלת את המלח. ומוסיפה אותו לקערה.
  • עכשיו הענין הוא להוציא לכרוב את המים ולהכניס אליו את החידקים של הידים שלכן, אז לכבס לשפשפ למעוך לסחוט, אפשר גם קצת לחבוט במקל יעודי. כמה דקות של ערבוב והכרוב נכנע ומוציא נוזלים.
    או להניח בצד לחצי שעה שיצאו נוזלים בנחת
    כרוב קצוץ עם כורכום בנוזלים של עצמו
  • אני לא מעקרת צנצנות, מצד שני לא מחפשת לכלוך. שטיפה קלה עם קצת במים רותחים, זה מספיק.
    מכניסה את הכרוב לצנצנת, דוחסת אותו פנימה ככה שהנוזלים מכסים אותו.
    כדאי לשמור קצת אוויר לתסיסה לכן לא למלא עד הסוף. לדחוס כל הזמן, עד שהכרוב מתחת לנוזלים של עצמו.
    עכשיו העלים ששמרנו בהתחלה ישמשו כסכר ככה שחתיכות כרוב לא יצופו מעל הנוזל. להניח עלה או שנים מעל ושוב לדחוס ככה שהנוזלים מעל העלה. להניח משקולת. זה יכול להיות חלוק נחל, משקולת יעודית או שקית אוכל קטנה עם קצת מים.
    מנקה את השולים של הצינצנת וסוגרת
    כותבת על הצינצנת מה יש בה כמה אחוז מלח ומה התאריך שבו היא יצאה לדרך
    כרוב ירוק כבוש עם כורכום ופלפל שחור נדחס לצינצנת
  • טיפול בצנצנת
    בימים הראשונים יש הרבה אקשן, כדאי לשחרר לחץ על ידי פתיחה לשניה של המיכסה, או חצי סיבוב אם זו הברגה. זה לוקח שלושה ארבע ימים עד שנירגע קצת הלחץ.
    כדאי להעמיד את הצינצנת קרוב לעין על צלחת שתקלוט נוזלים, לא מול השמש, אפשר לכסות במגבת. חשוב לשמור על טמפרטורה נעימה.
    חשוב לשמור תמיד על כרוב מתחת לנוזלים, כדי שלא יכנס חמצן, החידקים שאנחנו רוצות מתפתחים בסביבה נטולת חמצן.
    חסר מים, ברחו מהצינצנת, אפשר להכין כוס מים עם כפית מלח ולהוסיף רבע כוס לצינצנת.
    אחרי 21 עד 28 יום הכרוב מוכן. לשמור במקרר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן