כרובית מותססת בצבעים עם סלק ועם כורכום

כרובית מותססת

כרובית היא די קלאסית להתססה, יש לה מירקם קרנצ'י, תכולת מים נמוכה, היא קולטת טעמים בקלות, יפה באופן טיבעי וקל לצבוע אותה.

העינין היחידי הוא לתת לריח להיתנדף.

יש עכשיו כרובית סגולה, כתומה, ירוקה אפשר להתחיל מכרובית צבועה או לצבוע עם שורש כורכום וחתיכות של סלק.

תסיסה לקטית חורפית

כרובית מותססת

ככה עושה

כרובית מותססת

הכנות10 minutes
התססה14 days
מנות1 צינצנת של 1.8 ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
cmical free

מרכיבים

כרובית ורודה

  • 1 כרובית בינונית טריה מאוד
  • 1 סלק קטן
  • 1 חלפיניו ירוק
  • מים מטוהרים
  • מלח ים

כרובית צהובה

  • 1 כרובית בינונית טריה מאוד
  • 3 סמ שורש כורכום טרי
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 צילי אדום
  • מים מטוהרים
  • מלח ים

הכנות

כרובית ורדרדה עם מעט סלק

  • בוחרת כרובית בינונית טריה מאוד, שטופה קלות.
    מפרידה לפרחים בינונים ביס או שנים.
    חותכת את הסלק לפרוסות דקות ואז לגפרורים, מטרת הסלק לצבוע את הכרובית ולהאיץ את ההתססה.
  • בוחרת צינצנת גדולה של כ1.8 ליטר
    מניחה את הצינצנת על משקל מטבח מאפסת.
    מכניסה את גפרורי הסלק, חלפיניו ירוקים או אדומים, כיף שזה חריף, ואת הכרובית בשכבות. מוסיפה מים מטוהרים לכיסוי.
    מסתכלת על המשקל, משקל הירקות פלוס המים כפול 3 אחוז מלח.
    יש כאן קצת יותר מלח כי הסוכר הסלק דורש קצת יותר מלח
    לדוגמה 1600 כפול 3% + 48 גרם מלח
    מורידה את הצינצנת מהמשקל, מאפסת שוב ושוקלת את המלח. מוסיפה את המלח ומשקשקת.
    צריך לשמור על הכרובית מתחת למי ההתססה, מניחה מעל עלה כרוב וחלוק נחל, או משקולת זכוכית יעודית. או שקית נילון של סנדויץ עם מי מלח.
  • מניחה לכרובית לתסוס, התסיסה מיצרת גזים אפשר לשים את הצינצנת על צלחת שתקלוט את הנוזלים שבורחים החוצה.
    אחרי כ10 יום הכרובית מוכנה. אפשר לטעום אחרי 7 ימים
    כרובית עם סלק וחלפיניו

כרובית בגוון צהוב

  • בוחרת כרובית בינונית טריה מאוד, שטופה קלות.
    מפרידה לפרחים בינונים ביס או שנים.
    מגרדת דק את שורש הכורכום , מטרתו לצבוע את הכרובית ולהאיץ את ההתססה.
  • בוחרת צינצנת גדולה של כ1.8 ליטר
    מניחה את הצינצנת על משקל מטבח מאפסת.
    את גבעול הסלרי, מכניסה את פרחי הכרובית והכורכום המגורד, מוסיפה צ'ילי גדול
    מסתכלת על המשקל, משקל הירקות פלוס המים כפול 2.5 אחוז מלח.
    לדוגמה 1600 כפול 2.5% + 40 גרם מלח
    מורידה את הצינצנת מהמשקל, מאפסת שוב ושוקלת את המלח. מוסיפה את המלח ומשקשקת.
    צריך לשמור על הכרובית מתחת למי ההתססה, מניחה מעל עלה כרוב וחלוק נחל, או משקולת זכוכית יעודית. או שקית נילון של סנדויץ עם מי מלח.
    כרובית עם צילי וכורכום
  • מניחה לכרובית לתסוס, התסיסה מיצרת גזים אפשר לשים את הצינצנת על צלחת שתקלוט את הנוזלים שבורחים החוצה.
    אחרי כ14 יום הכרובית מוכנה. אפשר לטעום אחרי 10 ימים

כרובית צבעונית

  • אפשר להשיג כרובית כתומה, או ירוקה, סגלגלה או צהובה. אפשר להתסיס אותן ממש כמו את הכרובית עם הכורכום בלי כורכום. 2.5 אחוז מלח
    כרובית ירוקה מותססת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו
כרובית מותססת דייקון מלפפונים ולפת
כרובית מותססת דייקון מלפפונים ולפת

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן