כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

| 2/02/2022

אפשר לומר שזה ממתק עם קצה מרירות של תפוזים המון אוממי מהעוף ורעננות של תפוז טרי. יש גם רוטב מתקתק לטבילה. ארוחה בידים עם פרחי כרובית צלויה וזעתר.

ינואר זה חודש של תפוזים, לא נרגעות מהריח, ריבה כזו וריבה כזו. היו שנים של תפוזים סינים ננסים, התלהבנו גם מתפוזי דם. השנה ניקטפו מהעצים מיקס של הדרים שהיו צמאים בקיץ. חיש קל היתה ריבה שניגמרה מהר מדי. ושוב והפעם אשכוליות אדומות על קליפתן ריבה מרירה מתוקה שמזכירה בעיקר קמפרי. וזו, עם מלא קליפות וסירופ סמיך ומתוק.

ברור שזה פוסט על ריבות ותרוץ של ביס מלוח

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

קטגוריה: עוף הודו חזיר
כמותזמן הכנה
מספיק לשתי רעבות שעה

מרכיבים לכנפיים מזוגגות
 24 כנפים חצויות ונקיות
 כף ריבה או מרמלדת תפוזים ביתית עם קליפות
 חצי כוס מיץ תפוזים
 1 כף שבבי שום
 כפית מלח גס
מרכיבים לרוטב
 חצי כוס מיץ תפוזים
 כפית טפיוקה
לפרחי הכרובית
 כרובית גדולה מופרדת לפרחים קטנים
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח
 כמה ענפים של זעתר טרי

כנפיים מזוגגות
1

בכערה מערבבת ריבה או מרמלדת תפוזים עם חתיכות של קליפות ומיץ מתפוז טרי
מוסיפה כף של שבבי שום, לא אבקה שבבים, ואם אין אז כף של שום טרי מגורד דק, ממליחה וטועמת
מלוח מתוק ומריר, עם התפוז מאוד מתוק מוסיפה מעט חומץ תפוחים לשבור קצת את המתוק
הכנפים פנימה למסאז' טוב

2

מרפדת תבנית בנייר אפיה
תנור חם טורבו על 200
מסדרת את הכנפים והרוטב בתבנית בשכבה אחת
אופה חצי שעה בשליש התחתון ומוציאה
בתבנית יהיו הרבה נוזלים, שומן מהעוף ותפוזים. מעבירה את הרוטב ששט בתבנית למחבת
את הכנפים הופכת ומחזירה לתנור עכשיו למרכז התנור לעוד עשרים דקות עד חצי שעה במהלכם הם ישחימו ויראו מזוגגות

רוטב תפוזים
3

טועמת את הנוזלים במחבת, זה בטח שומני מתקתק ותפוזי. מתגברת את התפוז עם עוד חצי כוס תפוז טרי ומרתיחה
המטרה לצמצם ולהסמיך. בצד מערבבת כפית קמח טפיוקה במעט מים חמים שתפתח. מעבירה למחבת ובוחשת עד להסמכה
מעבירה את הרוטב דרך מסננת לקערית הגשה

פרחי כרובית צלויה
4

כמו הכרובית של איל שני רק מיני.
מלא מלא פרחים קטנים על תבנית מרופדת, מלח הרבה שמן זית וענפים של זעתר מעל הכל
אופה במקביל לכנפים. מוכן יחד

Ingredients

מרכיבים לכנפיים מזוגגות
 24 כנפים חצויות ונקיות
 כף ריבה או מרמלדת תפוזים ביתית עם קליפות
 חצי כוס מיץ תפוזים
 1 כף שבבי שום
 כפית מלח גס
מרכיבים לרוטב
 חצי כוס מיץ תפוזים
 כפית טפיוקה
לפרחי הכרובית
 כרובית גדולה מופרדת לפרחים קטנים
 חצי כוס שמן זית
 כפית מלח
 כמה ענפים של זעתר טרי

Directions

כנפיים מזוגגות
1

בכערה מערבבת ריבה או מרמלדת תפוזים עם חתיכות של קליפות ומיץ מתפוז טרי
מוסיפה כף של שבבי שום, לא אבקה שבבים, ואם אין אז כף של שום טרי מגורד דק, ממליחה וטועמת
מלוח מתוק ומריר, עם התפוז מאוד מתוק מוסיפה מעט חומץ תפוחים לשבור קצת את המתוק
הכנפים פנימה למסאז' טוב

2

מרפדת תבנית בנייר אפיה
תנור חם טורבו על 200
מסדרת את הכנפים והרוטב בתבנית בשכבה אחת
אופה חצי שעה בשליש התחתון ומוציאה
בתבנית יהיו הרבה נוזלים, שומן מהעוף ותפוזים. מעבירה את הרוטב ששט בתבנית למחבת
את הכנפים הופכת ומחזירה לתנור עכשיו למרכז התנור לעוד עשרים דקות עד חצי שעה במהלכם הם ישחימו ויראו מזוגגות

רוטב תפוזים
3

טועמת את הנוזלים במחבת, זה בטח שומני מתקתק ותפוזי. מתגברת את התפוז עם עוד חצי כוס תפוז טרי ומרתיחה
המטרה לצמצם ולהסמיך. בצד מערבבת כפית קמח טפיוקה במעט מים חמים שתפתח. מעבירה למחבת ובוחשת עד להסמכה
מעבירה את הרוטב דרך מסננת לקערית הגשה

פרחי כרובית צלויה
4

כמו הכרובית של איל שני רק מיני.
מלא מלא פרחים קטנים על תבנית מרופדת, מלח הרבה שמן זית וענפים של זעתר מעל הכל
אופה במקביל לכנפים. מוכן יחד

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: עוף הודו חזיר

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם