ככה עושה
כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים
מתאים לתזונהפליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות5 minutes minutes
זמן בישול אפיה1 hour hour
מנות3
חופשי מאלרגנים



מרכיבים
מרכיבים לכנפיים מזוגגות
- 24 כנפים חצויות ונקיות
- 1 כף ריבה או מרמלדת תפוזים ביתית עם קליפות
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 כף שבבי שום
- 1 כפית מלח גס
מרכיבים לרוטב
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית טפיוקה
לפרחי הכרובית
- כרובית גדולה מופרדת לפרחים קטנים
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כפית מלח
- כמה ענפים של זעתר טרי
הכנות
כנפיים מזוגגות
- בקערה מערבבת ריבה או מרמלדת תפוזים עם חתיכות של קליפות ומיץ מתפוז טרי. מוסיפה כף של שבבי שום, לא אבקה שבבים, ואם אין אז כף של שום טרי מגורד דק, ממליחה וטועמת. מלוח מתוק ומריר, אם התפוז מאוד מתוק, מוסיפה מעט חומץ תפוחים לשבור קצת את המתוק. הכנפיים פנימה למסאז' טוב
- מרפדת תבנית בנייר אפיה. תנור חם טורבו על 200מסדרת את הכנפיים והרוטב בתבנית בשכבה אחתאופה חצי שעה בשליש התחתון ומוציאה. בתבנית יהיו הרבה נוזלים, שומן מהעוף ותפוזים. מעבירה את הרוטב ששט בתבנית למחבת. את הכנפיים הופכת ומחזירה לתנור עכשיו למרכז התנור לעוד עשרים דקות עד חצי שעה במהלכם הם ישחימו ויראו מזוגגות
רוטב תפוזים
- טועמת את הנוזלים במחבת, זה בטח שומני מתקתק ותפוזי. מתגברת את התפוז עם עוד חצי כוס תפוז טרי ומרתיחה. המטרה לצמצם ולהסמיך. בצד מערבבת כפית קמח טפיוקה במעט מים חמים שתפתח. מעבירה למחבת ובוחשת עד להסמכהמעבירה את הרוטב דרך מסננת לקערית הגשה
פרחי כרובית צלויה
- כמו הכרובית של איל שני רק מיני.מלא מלא פרחים קטנים על תבנית מרופדת, מלח הרבה שמן זית וענפים של זעתר מעל הכלאופה במקביל לכנפים. מוכן יחד

אהבתן? תנו סימן