אמיונה › ספר מתכונים

פילטר מתכונים

ממרח לימון כבוש פרוביוטי

ממרח לימון כבוש פרוביוטי

מאוד נוח שיש צנצנת כזו במקרר, מוסיף עוצמת טעם לימונית מלוחה. נמס בקלות לרטבים, מעשיר רוטב לסלט, נפלא עם דגים
חוסרום ענבי בוסר מותססים

חוסרום ענבי בוסר מותססים

יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים. גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות. כבישה עונתית במיטבה
סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר קטוגני

סלט קיסר מבוסס על ארבעה מרכיבים: לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן ורוטב קרמי. הגירסה שלי מחליפה את הקרוטונים בבשר שוקי אווז, שבילה בקונפי ולרוטב משתמשת בשומן האווז שנותר שיש לו טעמים עמוקים ומעושנים. סלט שהוא ארוחה מרעננת ויחד עם זה משביעה לשעות אחר כך
פניני טפיוקה בחלב קוקוס וסלט פירות קיץ

פניני טפיוקה בחלב קוקוס וסלט פירות קיץ

פניני טפיוקה אין בהם נוטרינטים חשובים ומצד שני גם אין בהם אנטינוטריאנטים, אפשר לכנות אותם סתם עמילן לא מזיק. לכן למה לא בעצם. קינוח קריר וקרמי עם שלל פירות קיץ וטקסטורה מענינת. מתאים גם לנמנעים מגלוטן, חלב, טבעונים ושומרי כשרות
בורקס גבינת שקדים ותרד

בורקס גבינת שקדים ותרד

גבינת שקדים סמיכה ומלוחה, הרבה תרד וקריספיות מעטיפת עלה אורז אפוי עם שמן זית. בורקס ללא גלוטן וללא חלב לגמרי נותן את תחושת הבורקס בשישי
באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש או סלט חצילים בטחינה לי הוא חסר. מאוד שמחתי שראיתי את אוטולנגי הגאון שורף קישוא כאילו היה חציל. מישם זה התגלגל לסלט שלגמרי נותן את הטעם והתחושה של סלט חצילים בטחינה. לפעמים הגעגוע הוא מנוע ניפלא
נומאטו מישמש מקומי

נומאטו מישמש מקומי

נומאטו מקומי עם מישמש בתפקיד העגבניה. חמוץ מתוק מתובל בזעתר
לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה. הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה. אז יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו
גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. אז כזו נטולת דגנים לחלוטין ומאוד משמחת
קציצות בקר קטנות ודובדבנים

קציצות בקר קטנות ודובדבנים

כדורים קטנים של בשר מרוכז ברוטב חמוץ מתוק של דובדבנים בעונתם. הכי כיף בעונתם, כל דבר בעונתו
צזיקי טבעוני משקדים

צזיקי טבעוני משקדים

צזיקי טבעוני, מבוסס על לאבנה משקדים, יחד עם מלפפונים מגורדים ושום שמיר ונענע. מושלם לליווי קציצות דגים, בסיס אולטימטיבי לגירוס
בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

בר ים הוא בעצם לברק גדול. דג מעולה בשרני עדין ועסיסי. כאשר נמסה לבשרו הלבן חמאה משובחת התוצאה ממכרת. ניסינו בערב שישי אחד ומאז הפך לקבוע. התוספת של הירקות יכולה להשתנות לפי התזונה שלכן
כרוב חמצמץ עם מישמש

כרוב חמצמץ עם מישמש

בעונה של המישמש יש הזדמנות להנות מטעם שדומה לעגבניה, בעיקר באיזון בין חמיצות ומתיקות. הינה ניסיון שיצא ממש מוצלח להוסיף לכרוב מבושל את החמוץ מתוק שהוא כל כך אוהב
כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי
קרקר פולפה ושמן זית

קרקר פולפה ושמן זית

מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות
עוגת פירות קיץ פליאו

עוגת פירות קיץ פליאו

עוגת פירות קיץ עסיסית ורכה. מהפירות שיש בבית רכים ובשלים. מהעוגות האלו שיש בהם חמוץ ומתוק, רך וריחני והן מגיעות בעונתן ומשאירות אחריהן שובל של געגוע. פליאו ללא גלוטן או דגנים
גזר במי כבישה בשימוש חוזר

גזר במי כבישה בשימוש חוזר

שימוש חוזר, מאוד מוצלח במים של מלפפונים חמוצים בכבישה לקטית יש כאן פרוסות דקות של גזר ושום ומים של מלפפונים שנכבשו בתמיסת מלח 2.5 אחוז
טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קטנות מקמח קסאבה, מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.
טאקו דגים

טאקו דגים

ארוחת טאקו דגים מאוד ורסטילית שהבסיס שלה דגים מאודים וטורטיות קטנות מקמח קסאבה. כיף גם יחד עם חברים או משפחה
קוביות בטן חזיר וירקות על גריד

קוביות בטן חזיר וירקות על גריד

מאוד רוצה להכין ביקון בבית, אבל עד שזה יקרה, מדי פעם קונה רצועות של בטן חזיר שניראים כמו הבטחה לביקון, כאן הן אפויות בתנור קריספיות וטעימות מאוד. מתכון קצת הזוי. גם ארוחת ערב וגם חטיף
קרקר שקדים

קרקר שקדים

קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים וביצה. מעולה כמינשא לאבוקדו. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה
קיש אספרגוס ופטריות

קיש אספרגוס ופטריות

קיש חגיגי עם אספרגוס ופטריות. על טעמי הקוקוס מכסה פסטו טעים. התוצאה מספקת וחגיגית מצוין לשבועות
גיוזה פליאו AIP Jiaozi

גיוזה פליאו AIP Jiaozi

כיסונים מאודים מלאי טעם פרוטוקולים לגמרי. פינוק לרגעים מיוחדים, וכן אפשר להכין כמות ולהקפיא
גלידוניות פליאו סטייל

גלידוניות פליאו סטייל

קינוח שבועות מפנק שכולם אוהבים. גלידת הבננות המוכרת והאהובה, עם המון אוכמניות כחולות. ציפוי משוקולד מריר עם אופציה לשוקולד רואו. טבעוני ללא גלוטן מתאים לפרוטוקול האוטואימיוני בשלב ההחזרות
סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד
לברק על העור

לברק על העור

מאוד פשוט ומאוד טעים, לברק קל מאוד להשיג, הטכניקה של צלית פילה על העור יוצרת דג עסיסי ומדויק שהעור שלו קריספי וטעים
קציצות סרדינים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים מפוצצות בנוטריאנטים, המון ויטמין די ובי12 סלניום ואומגה שלוש. יותר תוסף מקציצה, טעם של ים, קשוח ועז
סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

סלמון וירקות בקארי קוקוס צהוב

קוביות סלמון עסיסיות שמתבשלות לרגע באדים של קרם קוקוס מתובל, ושפע של ירקות ירוקים ליד. המון נוטריאנטים ומאוד בקלות
מאפינס בננה קפה ופקאן

מאפינס בננה קפה ופקאן

מאפינס מהירים עם בננה קפה ופקאן, טעמים שהולכים מעולה יחד. פינוק פחממתי
ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי
שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה
סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי

סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי

סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה
סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, קולורבי ירק קשה וזמין, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי
קציצות פרסה עדינות פליאו

קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח
קציצות פרסה ועוף

קציצות פרסה ועוף

כרישה טעימה, טעמים עדינים של בצל וירוקים. קציצות פרסה ועוף קלילות ורכות, מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי
סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

אצל היונים זו צלחת נפוצה כמו שאצלינו חומוס, גם השימוש דומה. הסלרי מחליף את תפוח האדמה תורם לימוניות. ממרח פליאו שיכול להרגיש דומה לחומוס
לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם
לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי
קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד
עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות

עלי גפן במילוי אוכמניות סגולות

אוכמניות כחולות מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם עלי הגפן החמוצים
לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר
עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ'יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל
סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא
אוזני המן

אוזני המן

פעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן מבצק פריך מאוד, מילוי פרג מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש
עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי
קונפי גזר

קונפי גזר

בקור הזה כיף שהתנור פועל, זמן לרכך שורשים שדורשים המון זמן. היה לנו גזר שניראה מאוד אורגני, קצר לא אחיד וקשה לקילוף. אז ניסינו למצות אותו לאט בתנור עם שומן שנישאר מהאסדו ושום יצא מפתיע
שורש סלרי מזוגג במייפל

שורש סלרי מזוגג במייפל

טוב זה מעולה, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו
אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה
מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות בקר ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר עצמות שבושל שעות
עוגיות טחינה פליאו

עוגיות טחינה פליאו

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן
אמפנדס

אמפנדס

אימפנדס דל פחמימות. מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, בצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים
כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי
מרק בצל

מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש
סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת
בצל ממולא

בצל ממולא

בצלים ממולאים הם סוג של תוספת רכה ומתוקה, יחד עם ריבת תפוזים סיניים זו תבנית שיש בה חגיגיות
ציר עצמות בקר ג'לטיני

ציר עצמות בקר ג'לטיני

ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג'לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר
קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים
מרק קרם פטריות

מרק קרם פטריות

מרק עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה ונעימה
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה
לביבות סלמון ובטטה

לביבות סלמון ובטטה

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת
דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת
מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד
מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים
קציצות פרגית וסלק

קציצות פרגית וסלק

באווירת הביונד והמבורגר טבעוני, קציצה עם טעמים עזים וצבעים חזקים שנשארים בוהקים גם בטיגון
אפונת גינה וחסה

אפונת גינה וחסה

אפונה בצל וחסה זו קלאסיקה, במקור עם חמאה ושלוט. אפשר להשתמש בשמן זית עדין ובצל סגול או בגיהה. זו תוספת עם הרבה פחממות
קבב טלה ירוק

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. אצל הקצב טלה מזן המכונה בלאדי פחות מתאים, יש לו טעמים דומיננטים וריח חזק. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן
כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל
מרק שאריות ירקות

מרק שאריות ירקות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. בבוקר חורפי הוא ממש מושלם
מרק חמוסטה ושערות אסאדו

מרק חמוסטה ושערות אסאדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסאדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי
שערות אסאדו

שערות אסאדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסאדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים
בלוק שווארמה

בלוק שווארמה

מתכון שרץ ברשת, התאמתי לו תבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר עם בונוס של בטטות חלומיות. ארוחת פטנט ברגע עם אפקט וואו
לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים
שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם
מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי
סלט קייל ותפוז דם

סלט קייל ותפוז דם

יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי
סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט יפה של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן
פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה
גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן
נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

נומאטו – רוטב 'כמו' עגבניות

עגבניה חוזרת יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות
דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים
דים סאם במעטפת כרישה

דים סאם במעטפת כרישה

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה
נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא
שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין
חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין
לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול
מנקיש – פיתה עם זעתר

מנקיש – פיתה עם זעתר

פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת
עוגת שוקולד זוקיני

עוגת שוקולד זוקיני

עשירה ושוקולדית, מפתיע כמה הקישוא מוסיף לחות. פיתוח מתכון רמי ורטמן
דגים ופירות ים בטמפורה

דגים ופירות ים בטמפורה

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא
לשון וחברים

לשון וחברים

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב... או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה
כבד עגלה

כבד עגלה

המזון הדחוס ביותר. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד בעיה קטנה, יש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא
מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה
פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקה. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו
קוטג' פאי או פאי רועים

קוטג' פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה
שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר
פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.
אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים
ג'ינג'ר כבוש

ג'ינג'ר כבוש

כשעוד יצא לי לאכול סושי ג'ינג'ר כבוש היה הכוכב, לא מנקה חיך בין מנות, יותר כמו הסיבה לארוע
כרוב ברוקולי ביקון

כרוב ברוקולי ביקון

מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת
כרוב ממולא ועצמות מוח

כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר ועצמות מוח. הכרוב מאוורר קצת ומאזן
בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן
פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן
עוגת תפוחים של רמי

עוגת תפוחים של רמי

עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. פיתוח מתכון רמי ורטמן
סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים. שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי
קבב

קבב

קבב על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית
ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי שרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים
ממרח קישואים

ממרח קישואים

באלף הקודם ממרח קישואים נחשב לחיקוי טוב לכבד. לטעמי הוא שרד נהדר בלי קשר לכבד. מלא טעם וקל. מחזיק במקרר יומים שלושה. מתאים לני שהחזירה אגוזי מלך
דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה
סלט מים של מלפפונים ושמיר

סלט מים של מלפפונים ושמיר

סלט מים כלומר הרבה קרח, מלפפונים ושמיר
סביצ’ה טרחון וירקות קשים

סביצ’ה טרחון וירקות קשים

קליל מרענן וקיצי
טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום
סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן
לוביה תאילנדית ובשר טחון

לוביה תאילנדית ובשר טחון

שעועית תאילנדית מככבת באוגוסט שהירוקים והעלים כבר עיפים
עגבניות שמש

עגבניות שמש

השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט. עגבניה
רוטב צ'ימיצ'ורי

רוטב צ'ימיצ'ורי

רוטב צ'ימיצורי כמו הפסטו הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים, משתלב מעולה עם כל בשר אדום
קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין
ירקות ירוקים וצלעות טלה

ירקות ירוקים וצלעות טלה

השילוב בין ירקות ירוקים חלוטים בקצרה לשומן טלה שנמס שמוסיף לירקות מעטפת של צליה וריחות של גריל. בשר הצלע מוגשת ליד כתוספת. הירקות הם הנושא
אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה
סביצ'ה טונה טריה ענבים ורוקט

סביצ'ה טונה טריה ענבים ורוקט

טונה טריה כבושה קלות עם מעט חריפות מהרוקט ומתיקות מהענבים
שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטת בישול איטי בסיר כבד, שהסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, כמו דלועים או שורשים הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו. מתאימים לבישול הזה נתחים שמנים, שפונדה למשל וגם אסדו
כרוב ניצנים וביקון

כרוב ניצנים וביקון

השילוב של ביקון וכרוב ניצנים הוא פשוט מושלם
אסאדו על בצלים

אסאדו על בצלים

אסאדו על העצם צלוי בתנור ארוך ולאט. השומן נמס ושומר על עסיסיות הבשר, הבצלים מגביהים את הבשר. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי. ויש גם בונוס שומן בקר איכותי להמשך השבוע
עין על ירוקים וביקון

עין על ירוקים וביקון

ארוחת בוקר קלאסית עם תוספת של ירוקים
שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניה מאזנים את השומניות. חג
טונה ומלפפון

טונה ומלפפון

שני מרכיבים, דג נא ומלפפון טרי. סושי מגוהץ
דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן
קציצות עוף וגזר

קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים, השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף, שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה
קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות
נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו
סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה
סרטנים כחולים

סרטנים כחולים

יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות
פוטטוס בטטה

פוטטוס בטטה

פוטטוס מבטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה עושר טעמי צ'יפס
בצל סגול מוחמץ

בצל סגול מוחמץ

חמש דקות עבודה, אמנם לא כבישה לקטית אבל תוספת נהדרת לסלטים וסתם על השולחן
קרפצ'יו סלק צהוב

קרפצ'יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן
שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

שילוב של עגבניה שום שמן זית ושרימפס הוא די קלאסי, התוספת של הקישואים וזעתר נולדה באופן טבעי פשוט אצל הירקן ליד יש תמיד זעתר טרי וקישואים קטנים מוצקים. ארוחה שלימה מקומית
דג במלח

דג במלח

סרקופג של מלח זו אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. המליחות מדויקת והעסיסיות של הדג נישמרת
שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת
מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח

מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח

עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהנפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים
לדר מישמש

לדר מישמש

מתוק, חמוץ עם טעם של שמש
סלט עלים ירוקים ושייטל

סלט עלים ירוקים ושייטל

מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, שייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס. סלט מרענן ומספק
ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול חלקי פנים. ממרח כבד עוף ללא ביצים עם קישואים. כבד קצוץ של סבתא. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד
בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע
שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

הרעיון הוא שיהיו יותר פטריות מבשר, החיתוך של הפיטריות לאורך בדומה לבשר הופך את הכל לקל
סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים
חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר
מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס
סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
סלמון בכבישה ביתית

סלמון בכבישה ביתית

נתח של סלמון מהזנב כבוש במלח טוב וסוכר, עם גוון של שמיר. אחר כך פרוס דק על קרקר עם מלפפון ובצל כבוש. טריט
סביצ’ה מפלמידה אדומה

סביצ’ה מפלמידה אדומה

סביצ’ה בעני זו טעימה מהעונה. בחורף אפשר למצוא פלמידה אדומה, דג ים מקומי, חופשי, שמזכיר מאוד טונה. ברבע מחיר וגם תותים, סלק צהוב ואבוקדו
פסטו מעלים ירוקים כהים

פסטו מעלים ירוקים כהים

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים
ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני

ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני

ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני עשיר בקולוגן, מינרלים וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת אבל שווה, זה מזון משקם, סופרפוד של ממש חיוני לשיקום המעי. מבחינת טעם זה גם אוצר שתורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל
מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק
לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories המתכון במקור של למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ' בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים
מאפינס דלעת

מאפינס דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים
פנקייק תרד בננה וקוקוס

פנקייק תרד בננה וקוקוס

מתכון לשלבים מתקדמים עם ביצים ושקדים, מושלם לשבת בבוקר
עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה
בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

עוגה טעימה בטרוף עסיסית ויציבה, אשכרה מתכון שלא מתאים לו גלוטן. פיתוח רמי ורטמן
שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי
שייק פירות אדומים

שייק פירות אדומים

שייק שנותן בוסט אנרגיה נהדר לשעות אחר הצהרים, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי
עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים. פיתוח מתכון רמי ורטמן
לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס
עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד
במיה פיצוח

במיה פיצוח

במיה מאוד כיף שהיא קרנצ'ית, אומרים שהרירית שהיא מפיקה בבישול מסורתי טובה למעי כאן היא נשארת בתוך התרמיל
ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, עם מישמש במקום עגבניה או רק עם ציר
פיש אנד ציפ'ס

פיש אנד ציפ'ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט
מלפפון כבוש במלח

מלפפון כבוש במלח

מלפפון בתסיסה לקטית - תהליך שבו חיידקי לקטובצילוס שנמצאים על קליפות ירקות ממירים את הסוכרים בירקות לחומצה לקטית. כך נוצר הטעם החמוץ. ועל הדרך החומצה מעודדת גדילת חידקים טובים ומכאן האיכות הפרוביוטית, כך מכינה
תמיסת מלח למלפפונים כבושים מתכון מצולם

תמיסת מלח למלפפונים כבושים מתכון מצולם

מתכון מצולם לחישוב אחוזי המלח בכבישה לקטית של מלפפונים. מסביר בתמונות איך מודדים. יוצא מדויק עם תסיסה טובה וחזקה
ארטישוק בשמן זית ושום

ארטישוק בשמן זית ושום

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית
פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ'ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניה לא מוותרת
כרוב כבוש פרוביוטי

כרוב כבוש פרוביוטי

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. מתכון מפורט לכרוב כבוש פרוביוטי ירוק או סגול. נקודת התחלה
ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

לימון ומלח, שנים שמעצימים אחד את השני, הכבישה והזמן הופכת את המפגש הזה למפגש על סטרואידים. מחזיק לנצח במקרר, ניגמר הרבה לפני שפג תוקפו
ראגו לחי פרה

ראגו לחי פרה

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים
קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה במילוי סיסקה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז
בן גוריון

בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו
סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו. שרימפס טרי טעים מאוד גם כבוש קלות
סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ'ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה. הרשאד והצנונית נותנים זוית חריפרפה והקלמנטינה מוסיפה מתיקות ועסיס. חורף
אנצ'ובי בכבישה ביתית

אנצ'ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג'רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים