כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

| 11/06/2021

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי.

תהליך שבו קודם מכינות חלב שקדים משקדים שהושרו לילה והוספנו להם מים מטוהרים. את הטוב הזה אפשר להפוך לגבינה בטעמים רכים ונקים. ואת הגבינה אחרי שהיתה בחיתול אפשר לגלגל לכדורים ולשמור בשמן זית.

כמותזמן הכנה
צנצנת של 700 מיל שעה

מרכיבים
 400 גרם שקדים לא קלויים
 1 ליטר מים מינרלים
 רבע כוס מיץ לימון
 1 כפית מלח

הכנת הגבינה
1

השרית שקדים
מתחילה בהשריה של שקדים בהרבה מים. השריה של 24 שעות
חשוב הזמן, ככה השקדים מִתְרַכְּכִים ומתמלאים מים
מ400 גרם שקדים נקבל 500 גרם שקדים עם מים

2

הכנת החלב
השלב הבא הוא קילוף השקדים וטחינה שלהם לחלב שקדים. החלב הוא סמיך קצת דומה לשמנת
היחס כאן הוא חצי קילו שקדים מושרים קלופים על ליטר מים מינרלים
טוחנות את השקדים בנינג'ה בשני סיבובים
בכל סיבוב חצי מכמות השקדים והמים

3

מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה או בד חיתול, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

הכנת הגבינה
את החלב מעבירה לסיר, מוסיפה כפית מלח ומחממת עד לרתיחה
מוסיפה את הלימון ומערבבת

5

מניחה בצד להתקרר כ45 דקות
זה גם הזמן לטעום. אפשר להוסיף עוד מלח, אבקת שום זעתר מה שאתן אוהבות
ככה ניראת הגבינה אחרי שהלימון הסמיך אותה

6

סינון הגבינה
כדי להגיע לכדורים מוצקים צריך לתלות את הגבינה בבד חיתול ולתת לנוזלים לצאת עד שמתקבלת גבינה מוצקה מספיק
הניסיון שלנו היה 36 שעות שאת הלילה העברנו לתליה במקרר

7

יצירת הכדורים
הגבינה שנמצאת בחיתול עכשיו יכולה להאכל ממש ככה או לשמש בסיס לצזיקי מלפפונים מרענן
אנחנו המשכנו וגילגלנו כדורים קטנים, וכיסינו בשמן זית
אחרי שעתים שהשמן קצת ניספג הכדורים הפכו למושלמים!

Ingredients

מרכיבים
 400 גרם שקדים לא קלויים
 1 ליטר מים מינרלים
 רבע כוס מיץ לימון
 1 כפית מלח

Directions

הכנת הגבינה
1

השרית שקדים
מתחילה בהשריה של שקדים בהרבה מים. השריה של 24 שעות
חשוב הזמן, ככה השקדים מִתְרַכְּכִים ומתמלאים מים
מ400 גרם שקדים נקבל 500 גרם שקדים עם מים

2

הכנת החלב
השלב הבא הוא קילוף השקדים וטחינה שלהם לחלב שקדים. החלב הוא סמיך קצת דומה לשמנת
היחס כאן הוא חצי קילו שקדים מושרים קלופים על ליטר מים מינרלים
טוחנות את השקדים בנינג'ה בשני סיבובים
בכל סיבוב חצי מכמות השקדים והמים

3

מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה או בד חיתול, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

הכנת הגבינה
את החלב מעבירה לסיר, מוסיפה כפית מלח ומחממת עד לרתיחה
מוסיפה את הלימון ומערבבת

5

מניחה בצד להתקרר כ45 דקות
זה גם הזמן לטעום. אפשר להוסיף עוד מלח, אבקת שום זעתר מה שאתן אוהבות
ככה ניראת הגבינה אחרי שהלימון הסמיך אותה

6

סינון הגבינה
כדי להגיע לכדורים מוצקים צריך לתלות את הגבינה בבד חיתול ולתת לנוזלים לצאת עד שמתקבלת גבינה מוצקה מספיק
הניסיון שלנו היה 36 שעות שאת הלילה העברנו לתליה במקרר

7

יצירת הכדורים
הגבינה שנמצאת בחיתול עכשיו יכולה להאכל ממש ככה או לשמש בסיס לצזיקי מלפפונים מרענן
אנחנו המשכנו וגילגלנו כדורים קטנים, וכיסינו בשמן זית
אחרי שעתים שהשמן קצת ניספג הכדורים הפכו למושלמים!

לאבנה שקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

4 תגובות

  1. חגית

    האם אםשר מחלב שקדים קנוי?

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי חגית, אפשר לנסות. לא בטוחה שבחלב שקדים קנוי יש מספיק שומן. החלב כאן הוא יותר שמנת מחלב, היחס של שקדים / מים כפול כדי לקבל תוצאה מוצקה. אם את מנסה שתפי בתוצאה 🙂

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים