כדורי לאבנה שקדים

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי.

תהליך שבו קודם מכינות חלב שקדים משקדים שהושרו לילה והוספנו להם מים מטוהרים. את הטוב הזה אפשר להפוך לגבינה בטעמים רכים ונקים. ואת הגבינה אחרי שהיתה בחיתול אפשר לגלגל לכדורים ולשמור בשמן זית.

כדורי לאבנה שקדים

ככה עושה

לאבנה שקדים

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה10 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
milkfree
רוטב סויה

מרכיבים

  • 400 גרם שקדים לא קלויים
  • 1 ליטר מים מינרלים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח

הכנות

הכנת הגבינה

  • השרית שקדים
    מתחילה בהשריה של שקדים בהרבה מים. השריה של 24 שעות
    חשוב הזמן, ככה השקדים מִתְרַכְּכִים ומתמלאים מים
    מ400 גרם שקדים נקבל 500 גרם שקדים עם מים
  • הכנת החלב
    השלב הבא הוא קילוף השקדים וטחינה שלהם לחלב שקדים. החלב הוא סמיך קצת דומה לשמנת
    היחס כאן הוא חצי קילו שקדים מושרים קלופים על ליטר מים מינרלים
    טוחנות את השקדים בנינג'ה בשני סיבובים
    בכל סיבוב חצי מכמות השקדים והמים
  • מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
    לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה או בד חיתול, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
    אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים
  • הכנת הגבינה
    את החלב מעבירה לסיר, מוסיפה כפית מלח ומחממת עד לרתיחה
    מוסיפה את הלימון ומערבבת
  • מניחה בצד להתקרר כ45 דקות
    זה גם הזמן לטעום. אפשר להוסיף עוד מלח, אבקת שום זעתר מה שאתן אוהבות
    ככה ניראת הגבינה אחרי שהלימון הסמיך אותה
  • סינון הגבינה
    כדי להגיע לכדורים מוצקים צריך לתלות את הגבינה בבד חיתול ולתת לנוזלים לצאת עד שמתקבלת גבינה מוצקה מספיק
    הניסיון שלנו היה 36 שעות שאת הלילה העברנו לתליה במקרר
  • יצירת הכדורים
    הגבינה שנמצאת בחיתול עכשיו יכולה להאכל ממש ככה או לשמש בסיס לצזיקי מלפפונים מרענן אנחנו המשכנו וגילגלנו כדורים קטנים, וכיסינו בשמן זית
    אחרי שעתים שהשמן קצת ניספג הכדורים הפכו למושלמים!
כדורי לאבנה שקדים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4 מחשבות על “כדורי לאבנה שקדים בשמן זית”

    • הי חגית, אפשר לנסות. לא בטוחה שבחלב שקדים קנוי יש מספיק שומן. החלב כאן הוא יותר שמנת מחלב, היחס של שקדים / מים כפול כדי לקבל תוצאה מוצקה. אם את מנסה שתפי בתוצאה 🙂

      הגב
5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן