ככה עושה
כדורי בשר ברוטב עגבניות
מתאים לתזונהאוכל לחיילים | חופשי מגלוטן
הכנות30 minutes minutes
זמן בישול אפיה20 minutes minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
40 כדורי בשר קטנים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- ½ כוס פטרוזליה או בזליקום
- 2 כפות פרורי לחם
- 2 כפות פרמזן מגורד דק (אופציונלי)
- פלפל שחור ומלח
רוטב עגבניות טריות
- 1 קג עגבניות לבישול
- 2 בצלים חתוכים דק
- 6 שני שום מעוכות וקצוצות
- 1 מקל סלרי קצוצים דק
- 1 גזר מגורד דק
- 1 כוס יין לבן
- 2 כפות רכז עגבניות נקי, מוטי ללא חומרי שימור
- אורגנו יבש או בזיליקום טרי
- פלפל שחור ומלח
- 1 כוס מים מטוהרים
- ½ כוס שמן זית
להגשה
- 400 גרם ספגטי עם או בלי גלוטן
- 1 כוס פרמזן מגורד דק (אופציונלי)
- עלי בזיליקום טריים
הכנות
כדורי בשר
- כדי ליצור כדורים קטנים רכים כדאי שכל המרכיבים יהיו טחונים דקמכניסה לכוס של הנינג'ה או למעבד מזון בצל חתוך גס, פטרוזליה עלים וגבעולים דקים חתוך גס, או עלי בזיליקום טריים. שיני שום מעוכות וביצה. טוחנת למרקם דק
- בקערה שמה בשר טחון טרי לא שמן, את תערובת הבצל הטחונה, מלח, פלפל שחור ופרורי לחם, הם חשובים. ספגטי מיטבולס במקור הם בעיקר פרורי לחם וקצת בשר 🙂 אפשר להשתמש בפרורי לחם ללא גלוטן, עובדים כאן יופי. מוסיפה גם פרמזן מגורד דק. זו אופציה אפשר גם בלי כדי לקבל גירסה כשרה.לשה טוב את התערובת עד לתערובת אחידה.
- כיף כדורים קטנים, עושה הבדל. מתישבת לכדרר, קערית של מים ליד עוזרת. טובלת את הידים במים ומכדררת עד לפני שטח חלקים. יוצאים כ40 כדוריםאת הכדורים אופה. מסדרת לידי תבנית עם נייר אפיה משומן ומניחה את הכדורים בתבנית. מכניסה לתנור בחום של 180 ל20 דקות עד שהכדורים יציבים עם קצת צבע שחום.
רוטב עגבניות
- בסיר שטוח עם תחתית כבדה מוזגת שמן זית, מוסיפה בצל ושום, מטגנת קצת, מוסיפה גזר מגורד דק וסלרי קצוץ דק. מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות קצתעגבניות. כל סוג יתאים, את הגדולות קולפת, עגבניות שרי כמו שהן. גם ישנות יתאימו כאן. מעבירה לפוד פרוססור וטוחנת טוב. לחלופין שתי פחיות קטנות עגבניות חתוכות של מוטי.מוסיפה את העגבניות לסיר.מוסיפה שתי כפות רכז עגבניות, פלפל שחור ומלח, אם יש עלים של בזיליקום טרי אפשר לקצוץ פנימה חופן, אם לא אורגנו יבש יתאים. מכסה. אש בינוניתהרוטב יתצמצם ויעמיק, אם צריך להוסיף קצת מים רותחים לשמור על רוטב פתוח. זה יקח כעשרים דקות. לבדוק ולטעום מדי פעם. את הרוטב טוחנת, הוא יוצא מספיק משוחרר כדי לצפות יפה ספגטי. אם סמיך מדי אפשר להוסיף עוד מים רותחים ולתקן תיבול של מלח פלפל. מחזירה לסיר השטוח.
- את כדורי הבשר מוסיפה לרוטב העגבניות. משקשקת את הסיר כדי שכל הכדורים יצופו ברוטב. ועוד. מבשלת על אש נמוכה עשרים דקות
צלחת ספגטי מיטבולס
- אם אוכלות עכשיו מבשלת את הספגטי אל דנטה.בקערית מניחה מנת ספגטי, מעל שתים שלוש כפות הגשה עם כדורי בשר ורוטב, מערבבת. מעל מפזרת פרמזן בנדיבות

אהבתן? תנו סימן
עוד משהו
- אפשר לבשל את הרוטב עם עוד מים חמים לשעה לפחות הוא יצא יותר חלק
- אפשר לבשל את הקציצות בישול ארוך ברוטב, יתן עוד עומק
- ענין הפרמזן הוא אופציונלי, עובד גם בלי
- ענין הפרורי לחם לא, זה הקטע כאן, יש גם פרורי לחם ללא גלוטן. זו לא מנת פליאו
- ספגטי, זו הקלאסיקה. יש גם די טובים ללא גלוטן
- הרכבת המנה למשלוח. מבשלת את הספגטי פחות ממה שצריך, מערבבת עם הכדורים והרוטב