תמיסת מלח למלפפונים כבושים מתכון מצולם

| 3/03/2020

מתכון מצולם לחישוב אחוזי המלח בכבישה לקטית של מלפפונים. הסבר בתמונות איך מודדים את כמות המלח המדויקת יחד עם הירק. יוצאת תמיסה מדויקת עם תסיסה טובה וחזקה

מתאים לכל מני ירקות. סלרי, כרובית, סלק, גזר, לפת. הטווח של המלח עולה ככל שהירק קשה יותר. בין שני אחוז לארבע אחוז

כמותזמן הכנה
צינצנת זכוכית 10 דקות ועוד חמישה ימים להבשלה

מרכיבים
 מלפפונים שטח דקים טריים מאוד
 מלח אטלנטי הימלאיה
 מים ללא כלור מסוננים או מינרלים
 עלים טרים של גפן או עלי דפנה
 שיני שום
 גבעולי שמיר

תהליך עבודה
1

מניחה את הצינצנת מעל משקל
מאפסת

2

מכניסה פנימה את המלפפונים השום גבעולי השמיר ועלי הגפן

3

מוסיפה מים
המים צרכים להיות ללא כלור שמפריע לתסיסה. מים מינרלים זה מצוין

4

רושמת בצד את משקל הירקות בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם

5

החישוב הוא המשקל של המלפפונים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
שוקלת את המלח ומוסיפה לצנצנת
מוודא שהמים מכסים את המלפפונים והצינצנת אטומה

6

שאו ברכה עוד חמישה ימים מוכן
בחורף קצת יותר

Ingredients

מרכיבים
 מלפפונים שטח דקים טריים מאוד
 מלח אטלנטי הימלאיה
 מים ללא כלור מסוננים או מינרלים
 עלים טרים של גפן או עלי דפנה
 שיני שום
 גבעולי שמיר

Directions

תהליך עבודה
1

מניחה את הצינצנת מעל משקל
מאפסת

2

מכניסה פנימה את המלפפונים השום גבעולי השמיר ועלי הגפן

3

מוסיפה מים
המים צרכים להיות ללא כלור שמפריע לתסיסה. מים מינרלים זה מצוין

4

רושמת בצד את משקל הירקות בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם

5

החישוב הוא המשקל של המלפפונים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
שוקלת את המלח ומוסיפה לצנצנת
מוודא שהמים מכסים את המלפפונים והצינצנת אטומה

6

שאו ברכה עוד חמישה ימים מוכן
בחורף קצת יותר

כבישה לקטית חישוב תמיסת מלח למלפפונים מתכון מצולם

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מלפפון כבוש ביתי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים