כבד עגלה

כבד בקר זה המזון הדחוס ביותר שיש. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד.

אין ספר שזה סופר פוד אמיתי, הענין הוא שיש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא. יש כל מני מתכונים עם פרי כזה או אחר כדי להמתיק קצת ולמסך על הטעם הברזלי. כבד עגלה צריך בישול קצר, ורדרד בפנים ועסיסי. אחרת זו סוליה גרגירית בטעם ברזלי

ככה עושה

כבד בקר

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות1
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
  • 12 ענבים גדולים
  • או חופן אוכמניות כחולות
  • או חופן דובדבנים מגורענים
  • או תפוח פרוס לשמיניות
  • בצל גדול פרוס לפרוסות
  • גהי או שמו זית

הכנות

  • ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי
    כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם
    חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
    הפירות והבצל נותנים טעמים מתוקים - בקיץ הענבים והדובדבנים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות.
    בשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי, יש שמשתמשים בפלחי תפוח
  • מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה אם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
    שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם.
    מוסיפה רק פרי אחד. מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים
  • מוסיפה שומן ומניחה את הכבד שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
    מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

מחשבה 1 על “כבד עגלה”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן