כבד עגלה

| 8/11/2020

כבד בקר זה המזון הדחוס ביותר שיש. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד.

אין ספר שזה סופר פוד אמיתי, הענין הוא שיש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא.

יש כל מני מתכונים עם פרי כזה או אחר כדי להמתיק קצת ולמסך על הטעם הברזלי.

כבד עגלה צריך בישול קצר, ורדרד בפנים ועסיסי. אחרת זו סוליה גרגירית בטעם ברזלי

קטגוריה: חלקי פנים
כמותזמן הכנה
מנה אחת עשר דקות

מרכיבים
 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 או תפוח פרוס לשמיניות
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי
כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם
חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים מתוקים - בקיץ הענבים והדובדבנים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות. בשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי, יש שמשתמשים בפלחי תפוח

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה אם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים

3

מוסיפה שומן ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

Ingredients

מרכיבים
 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 או תפוח פרוס לשמיניות
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

Directions

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי
כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם
חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים מתוקים - בקיץ הענבים והדובדבנים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות. בשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי, יש שמשתמשים בפלחי תפוח

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה אם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים

3

מוסיפה שומן ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

כבד בקר

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: חלקי פנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם