ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

נגמרו תמונות הנופשים באינסטה, כל כך הרבה יוון, ככה שנזכרתי בסיר הזה שהיה קבוע פעם שהיתה לי חברה יווניה. הסוד הוא תנור ויבוש. וכמובן אין פחת הכל ניכנס פנימה מינוס הזרעים של הפילפל שלהם אין שימוש

גמיסטה - ירקות קיץ פשוטים ממולאים בסגנון יווני. עגבניה, פלפל, קישוא בצל. פנים הירקות ניכנס למילוי, המגוון נכנס לכור ההיתוך של התנור לריכוך וחיבור. וצבע מהגריל.

אוכלות פושר. אפשר גם טבעוני בקלות

ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

סיר ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

ירקות קיץ ממולאים פשוטים, עגבניה, פלפל, קישוא בצל, מה שיש. כאשר הם שוהים יחד בסיר אחד עם השני, אחד בתוך השני נוצר קסם. התוך שיוצא מהירקות ניכנס חזרה למילוי, המגוון הזה נכנס לכור ההיתוך של התנור לריכוך וחיבור. אחר כך יקבל גם יבוש טוב וצבע יפה מהגריל. ממולאים בתנור, קצת אחרת.

השם היווני הוא גמיסטה. ממולאים אדומים עם אורז, עדיף עגול שמתחבר כאן נהדר למיצי הירקות. התיבול היווני יש בו שמיר פטרוזליה, נענע יבשה, מי שבענין אפשר להוסיף למילוי. אני הוספתי אורגנו כי זה מזכיר לי את יוון. הנונות מעבירות אצבע עם מלח וסוכר בתוך הירק לפני המילוי, גם אפשר. בתחתית שמות פלחים של תפוחי אדמה לספוג רוטב, פחמימה עם פחמימה, אכן להיט, ויתרתי.

ירקות קיץ ממולאים מופיעים הרבה בגירסה צמחונית, שהיא בעצם טבעונית, את הבשר מחליפים בכוס אורז. כן מוסיפה שמיר קצוץ וחופן צנוברים. השאר זהה. קצת כמו עלי גפן שאת הבשר מחליפים צנוברים

חשוב לאפות את הממולאים בתנור בסיר ברזל, או סיר אחר עם מיכסה לתנור, רק בישול על הגז לא יעבוד. אין כמו איפוק, צריך לתת להם להגיע לטמפרטורת החדר ואז לאכול, חם חם זה פחות טעים

פליאו אוטואימוני – התאמות

סולנים הם לא חלק מהפרוטוקול האוטואימוני, אלו ממולאים אדומים, תוכלו להכין ממולאים ירוקים עלי מנגולד ממולאים בעצמם

ככה עושה

ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה2 hours
מנות24 יחידות
חופשי מאלרגנים
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

ירקות קיץ

  • 8 עגבניות
  • 4 פלפל אדום
  • 6 זוקיני
  • 3 בצלים גדולים

מילוי

  • 500 גרם בשר בקר טחון שמן מגידול מקומי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 8 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי קלופים קצוצים דק
  • ½ כוס אורז עגול
  • 3 עגבניות מגורדות בפומפיה
  • 8 עלי נענע
  • 10 גבעולי פטרוזליה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי אורגנו או זעתר יבש
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית דבש

בסיס הסיר

  • 1 גזר
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית

רוטב

  • 1 כוס מים מטוהרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צ'ילי חריף
  • חופן עגבניות שרי
  • מלח

הכנות

הכנת הירקות

  • ירקות קיץ, עגבניות, פלפלים, זוקיני, קישואים, חצילים. לזה נוסף בצל. שלושה ארבע ממבחר הירקות. הרעיון שהסיר גדול מסך חלקיו, מה שמתרוקן מהירקות נכנס למילוי.
    עגבניות, קישואים, החלקים של הבצל שלא מתאימים לעטיפה, יכנסו למילוי
    ירקות קיץ לסיר ממולאים יווני
  • עגבניות. עגבניות אדומות בשלות אבל מוצקות. יכול להיות כל סוג של עגבניה. מסירה את כיפות העגבניה. את התוך מוציאה בכפית לקערה. מניחה בכל עגבניה את הכיפה שלה
    פילפל. מעדיפה אדומים, אפשר כל צבע. מסירה את הראש של הפילפל, מרוקנת מגרעינים, אותם זורקת. מחזירה את הראש לפלפל הנקי
    זוקיני או קישואים. זוקיני גדול חותכת באמצע. בעזרת מכשיר לריקון קישואים, קישואן או תפוחן, או סכין טורנה מרוקנת את הקישוא לתוך הקערה שיש בה כבר עגבניות
    בצל. בוחרת גדולים, מקלפת. חורצת את הבצל לאורך עד למרכז הבצל כדי שאפשר יהיה להפריד גלדים למילוי. מכניסה למים ומרתיחה כרבע שעה עד שאפשר להפריד גלדים
    ירקות מוכנים למילוי

מילוי

  • את החלק הפנימי של הבצלים קוצצת דק, מעבירה למחבת עם שמן זית לטיגון קל. מוסיפה לבצל שיני שום טריות קצוצות. את התוך של הקישואים קוצצת דק, את החתיכות של העגבניות חותכת דק. שיש צבע לבצל מוסיפה את הירקות. קולפת את הסלרי וקוצצת דק מוסיפה למילוי. מוסיפה את הבשר, מפוררת אותו טוב לתוך המילוי, ממשיכה לבשל עד שהבשר מחליף צבע.
  • שוטפת את האורז ומוסיפה לסיר. כדאי אורז עגול ולא בסמטי. מוסיפה את התבלינים ואת עשבי התיבול הקצוצים, החומץ והדבש. מוסיפה חצי כוס מים ושתים שלוש עגבניות טריות מגורדות. טועמת וממליחה בעודף. הנוזלים נספגו, אפשר למלא
    בסיס הסיר המילוי והירקות מוכנים להרכבה

הרכבת הסיר

  • בוחרת סיר ברזל כבד או סיר אחר עם מיכסה שעובר תנור.
    קוצצת גס בצל, גזר וסלרי. סיר, שמן זית תערובת הירקות עליהם יבואו הירקות הממולאים.
    ממלאת את הפלפלים, העגבניות והקישואים. את העגבניות והפלפלים מכסה בכיפות שלה. את המילוי עושה כמעט עד הסוף להשאיר לאורז מקום
    את גלדי הבצל ממלאת ומגלגלת.
    סיר ירקות קיץ ממולאים לפני תנור
  • מכינה רוטב. בכוס של הנינג'ה. מים חופן עגבניות שרי, צ'ילי אחד לטעמכן, שמן זית ומלח וטוחנת. לחלופין שתי כפות רסק עגבניות מים וקצת צ'ילי גרוס
  • סוגרת את המיכסה, מביאה את הסיר לרתיחה על הגז. בנתיים מחממת תנור לחום של 200 מעלות. שהסיר הגיע לרתיחה מעבירה לתנור לשעה וחצי. בחצי הדרך פוחת לבדוק שיש נוזלים.
    עכשיו טמפרטורת התנור למקסימום. מעבירה את הרשת למדף העליון ומעבירה את הממולאים ללא המיכסה להשחמה יפה
  • נותנת להם לנוח. חובה. טעים ברמות, הכי טעים פושר. בכל זאת ממולאים של קיץ
    סיר ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
סיר ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני
סיר ירקות קיץ ממולאים בסגנון יווני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן