ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
בעיקר פומלה, מרירה מתוקה קריספית ויבשה. גוון הטעם הוא תילאנדי עם המון עשבים קצת מלפפון וקריספי שום
קריספי שום נותן טקסטורה וטעם מיוחדים, מכינים אותו בבישול טיגון בשמן זית על חום נמוך של פרוסות שום דקות. שיש צבע מוציאה לנייר סופג, אחרי כמה דקות של יבוש השבבים מתקשים ומקבלים את האיכות הקריספית שלהם.
ברוטב יש קוקנט אמינו, רוטב שמזכיר סויה ומחליף אותה מצוין. עשוי מקוקוס מתקתק. אפשר להזמין אותו מאיהרב והוא חלק מהמזווה של הפרוטוקול האוטואימוני
סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי
פומלה
בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה
קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר
רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב
הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי
Ingredients
Directions
פומלה
בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה
קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר
רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב
הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית
מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות
0 תגובות