ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי

הכנות20 mins

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

Ingredients

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

Directions

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי

הכנות20 mins

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

Ingredients

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

Directions

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

סלט מלפפונים וגעגועים לעגבניה

מלפפון ועגבניה כמו יין יאנג, בסיס של סלט רגיל. בלי עגבניה נולד געגוע. אז ככה בבוקר מול שלל מלפפוני קיץ ואבטיח במקרר, נימצאה הנקודה האדומה. סלט שכולו דלועים של קיץ בתיבול עדין של חומץ תפוחים. מפתיע ומרענן מאוד

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט סום טאם – קולורבי ונענע

סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

סלט עוף ומלפפונים אסיתי

לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט יפה

סלט יפה

פשוט סלט יפה של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ

סלט קצוץ

סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

$