טטאקי אינטיאס וסלט מלפפונים אסיאתי

אינטיאס המכונה גם שולה הוא דג ים פראי, עוד חברים במשפחה שלו הם הטרחון והגמל. כולם משובחים. הוא הגדול

כשיש הזדמנות ודג גדול כזה מופיע אפשר לקנות אותו בסטייקים של דג לבן מושלם

בישול ארוך ייבש אותו, בצורתו הנאה הוא נפלא. טטאקי זו דרך לצפות אותו בשומשום ולשמור על הפנים נא

סלט המלפפונים מרענן ונותן זוית אסיאתית

יתאים ל4 אנשים למנה ראשונה חגיגית

טטאקי אינטיאס על סלט מלפפומים אסיאתי

אינטיאס

אינטיאס או שולה אח גדול לטרחון האהוב, הגדול מבין הדגים במשפחת הצניניתיים, דג בינוני שיכול להגיע גם לשני מטר ואז זו חגיגה ואפשר לעשות ממנו שניצל או סטייק

אינטיאס מעולה כשהוא נא או בסושי או בקרפציו, צליה קצרה מספיקה. זה לא דג לבישול ואין סיבה לשים אותו בחרימה.

טטאקי

טטאקי זו שיטת הכנה של דג או בשר נא מהמטבח היפני, צריבה קלה עם או בלי שומשום ואחר כך פריסה או כבישה קלה. תיבול מסורתי הוא עם ג'ינגר וסויה,

פרוטוקול פליאו אוטואימוני

שומשום הוא זרע קטן, הוא לא בשלב הראשון של הפרוטוקול. החזרתן שומשום, השאר פרוטוקולי. את ענין הסויה אפשר לפתור עם רוטב שעשוי מקוקוס עם טעם שמזכיר בשם קוקנט אמיניו

ככה עושה

טטאקי אינטיאס

מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה5 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

טטאקי אינטיאס

  • 2 יח סטייק אינטיאס כ120 גרם כל אחד
  • ½ כוס שומשום שחור
  • 2 כפות שמן שומשום בהיר
  • 2 כפות ג'ינגר כבוש

סלט מלפפונים אסיאתי

  • 3 מלפפונים
  • חופן נבטים
  • חופן אפונת שלג
  • 10 גבעולי כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כפית ג'ינגר טרי גורד
  • 1 שן שום טריה מגורדת
  • 1 כף קוקנט אמיניו
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1 כפית רוטב דגים

הכנות

הכנת הטטאקי

  • משמנת את הסטייק משני הכיוונים בכף של שמן שומשום
    בצלחת מניחה את השומשום ומעבירה את הסטיק לציפוי משני הכיונים. עושה ככה עם שניהם
    סטייק אינטיאס
  • מלהיטה מחבת ברזל, משמנת בטיפה שמן זית, מניחה את הסטייק שמצופה בשומשום. דקה מכל כיוון, הכוונה שהפנים ישאר נא.
    עושה את זה עם מלקחים ועוברת גם על הצדדים הצרים
    סטייק אינטיאס מצופה בשומשום שחור
  • מוציאה לצלחת ומחכה רגע שיתקרר ויהיה קל לחתוך

סלט מלפפונים אסיאתי

  • את המלפפון פורסת לגפרורים עם הקליפה, את אפונת השלג חותכת לפרוסות אלכסוניות. מוסיפה נבטים סינים עבים. קוצצת דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק. מערבבת את הירקות.
  • לרוטב בקערית קטנה שמה ג'ינגר מגורד טרי, שום מגורד טרי, קוקנט אמינו וחומץ אורז. מעט רוטב דגים. ערבוב טוב

הרכבה

  • בצלחת הגשה מניחה את סלט המלפפונים, מעל את הרוטב
    מעל את האינטיאס פרוס לפרוסות רוחב
    בצד מניחה תלולית של ג'ינגר כבוש. זה
    טטאקי אינטיאס על סלט מלפפומים אסיאתי
טטאקי אינטיאס על סלט מלפפומים אסיאתי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן