טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קטנות מקמח קסאבה, ויש שאומרים קסאווה. מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.

כדי להצליח חשוב שבמים יהיו חמים וקמח הקסאבה יהי של Otto's (זו לא פרסומת, פשוט לא מצאתי אחר שעובד)

טורטיה מקסאבה ערימה

ככה עושה

טורטיות קסאבה פליאו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה2 minutes
מנות9 טורטיות
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • כוסות קמח קסאווה של Otto's
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ורוד
  • ½ כפית עלי זעתר או אורגנו טחון

הכנות

  • בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית,
    מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת.
    מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
  • שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
    מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש
    מחלקת ל9 חתיכות שוות ומכסה
  • מלהיטה מחבת ברזל כבדה
    בעזרת מערוך מרדדת טורטיה בקוטר של כ-15 סנטימטרמ
    עבירה למחבת כשתים שלוש דקות מכל צד עד שיש צבע שחום
    מעבירה את הטורטיה למגבת מקופלת במטרה לשמור על הלחות
    מניחה את כל הטורטיות המוכנות אחת על השניה בתוך המגבת
    החום שלהן תורם ללחות במגבת ולטריות של הטורטיה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן