טורטיות קסאבה פליאו
טורטיות קטנות מקמח קסאבה, ויש שאומרים קסאווה. מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.
כדי להצליח חשוב שבמים יהיו חמים וקמח הקסאבה יהי של Otto's (זו לא פרסומת, פשוט לא מצאתי אחר שעובד)
בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש
מחלקת ל9 חתיכות שוות ומכסה
מלהיטה מחבת ברזל כבדה
בעזרת מערוך מרדדת טורטיה בקוטר של כ-15 סנטימטר
מעבירה למחבת כשתים שלוש דקות מכל צד עד שיש צבע שחום
מעבירה את הטורטיה למגבת מקופלת במטרה לשמור על הלחות
מניחה את כל הטורטיות המוכנות אחת על השניה בתוך המגבת
החום שלהן תורם ללחות במגבת ולטריות של הטורטיה
Ingredients
Directions
בקערה גדולה מערבבת את הקמח המלח ושמן הזית, מוסיפה בהדרגה את המים הרותחים, קודם חצי כוס ומערבבת בכף, כי זה חם ואז עוד חצי כוס וששוב מערבבת. מתחילה ללוש את הבצק ומוסיפה עוד כף מים רותחים. במידת הצורך תוך לישה מוסיפה עוד מים רותחים. אפשר להגיע ל4 כפות נוספות, תלוי ביובש של הקמח
שהבצק ניפרד מהקערה מעבירה למשטח עבודה ולשה כחמש דקות עד לבצק חלק ונוח לעבודה
מכסה מייד בנילון ניצמד. הבצק סובל מיובש
מחלקת ל9 חתיכות שוות ומכסה
מלהיטה מחבת ברזל כבדה
בעזרת מערוך מרדדת טורטיה בקוטר של כ-15 סנטימטר
מעבירה למחבת כשתים שלוש דקות מכל צד עד שיש צבע שחום
מעבירה את הטורטיה למגבת מקופלת במטרה לשמור על הלחות
מניחה את כל הטורטיות המוכנות אחת על השניה בתוך המגבת
החום שלהן תורם ללחות במגבת ולטריות של הטורטיה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מאפה זוקיני שטוח
פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

גאלט בצל סגול ללא גלוטן
אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן
קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם
קובה של פסח מטוגן מבצק אורז. אורז רך, מחוזק בקצת טלה טחון במילוי של טלה מבושם, מטוגן במעט שמן זית. יש לו קראנצ' ויש לו המון טעם. והוא יפה. טעים מדי
0 תגובות