טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן
טארט מתוחכם חגיגי וטעים בטירוף. החיבור של שוקולד תפוז עובד נפלא, המילוי מרגיש קצת כמו גנאש. שוקולדי ומפנק מאוד
להכנת סוכר קוקוס טחון. בכוס של הנינג'ה שמה לפחות חצי כוס סוכר, טוחנת ושומרת את השארית במקרר
בקערה מערבבת את החומרים היבשים
קמח שקדים, ארורוט, קקאו, סוכר קוקוס וסודה לשתיה
חותכת את החמאה לקוביות ומוסיפה ליבשים
בעזרת קצות האצבעות ממוללת את החמאה לתוך היבשים
התערובת יוצאת פרורית
מוסיפה את גרידת התפוז והביצה ואוספת הכל לכדור מחובר
מעבירה לנילון נצמד או נייר אפיה משטחת ומכניסה לקרור עד שהבצק יציב
בקערה שמתאימה לבן מארי שוקלת על משקל מטבח שוקולד, שמן קוקוס ודבש
מעבירה לבן מרי להמסה עדינה
שנמס מוסיפה את שאר המרכיבים מלבד הביצה ומערבבת היטב. אפשר להשתמש במטרפה בעדינות
כשהתערובת מעט מתקררת אבל עדין חמימה מוסיפה את הביצה ומערבבת אותה פנימה מייד
התערובת יוצאת מבריקה וחלקה, במרקם של יוגורט
עם התערובת קשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב קוקוס
מרדדת את התחתית לעובי של חצי סנטימטר בין שני נירות אפיה
מעבירה בזהירות לתבנית. יכול להיות שיהיו קרעים , לא נורא לוקחת עיגול קטן מהבצק ומאחה את הקרעים
אם הבצק עולה מעל הקו של התבנית חותכת בעדינות בסכין חדה
מחזירה לקרור, למקפיא לחמש דקות
שופכת את המילוי מעל התחתית ומשטחת לכל הפינות
קישוטים ותוספות
מפזרת מעל ניבס, או מלח גס, שבבי שקדים ועוד גרידת תפוז
אופה בחום של 160 מעלות כ40 דקות
או עד שהמילוי יציב בקצוות ומעט נא במרכז
מקררת היטב. ושומרת בקרור זו עוגה שאוכלות קרה
Ingredients
Directions
להכנת סוכר קוקוס טחון. בכוס של הנינג'ה שמה לפחות חצי כוס סוכר, טוחנת ושומרת את השארית במקרר
בקערה מערבבת את החומרים היבשים
קמח שקדים, ארורוט, קקאו, סוכר קוקוס וסודה לשתיה
חותכת את החמאה לקוביות ומוסיפה ליבשים
בעזרת קצות האצבעות ממוללת את החמאה לתוך היבשים
התערובת יוצאת פרורית
מוסיפה את גרידת התפוז והביצה ואוספת הכל לכדור מחובר
מעבירה לנילון נצמד או נייר אפיה משטחת ומכניסה לקרור עד שהבצק יציב
בקערה שמתאימה לבן מארי שוקלת על משקל מטבח שוקולד, שמן קוקוס ודבש
מעבירה לבן מרי להמסה עדינה
שנמס מוסיפה את שאר המרכיבים מלבד הביצה ומערבבת היטב. אפשר להשתמש במטרפה בעדינות
כשהתערובת מעט מתקררת אבל עדין חמימה מוסיפה את הביצה ומערבבת אותה פנימה מייד
התערובת יוצאת מבריקה וחלקה, במרקם של יוגורט
עם התערובת קשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב קוקוס
מרדדת את התחתית לעובי של חצי סנטימטר בין שני נירות אפיה
מעבירה בזהירות לתבנית. יכול להיות שיהיו קרעים , לא נורא לוקחת עיגול קטן מהבצק ומאחה את הקרעים
אם הבצק עולה מעל הקו של התבנית חותכת בעדינות בסכין חדה
מחזירה לקרור, למקפיא לחמש דקות
שופכת את המילוי מעל התחתית ומשטחת לכל הפינות
קישוטים ותוספות
מפזרת מעל ניבס, או מלח גס, שבבי שקדים ועוד גרידת תפוז
אופה בחום של 160 מעלות כ40 דקות
או עד שהמילוי יציב בקצוות ומעט נא במרכז
מקררת היטב. ושומרת בקרור זו עוגה שאוכלות קרה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה
נשמע מדהיםםםםם! הלוואי ויכולתי לדעת איך ממירים את הגרמים בכמויות, כגון חצי כוס , כפית וכו
הי הגר, תודה. לפעמים זה מחייב את הדיוק של משקל מטבח…