טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן

טארט שוקולד מתוחכם חגיגי וטעים בטירוף.

החיבור של שוקולד תפוז עובד נפלא

המילוי מרגיש קצת כמו גנאש. שוקולדי ומפנק מאוד

טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן

 

ככה עושה

טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

חומרים לתחתית שוקולד

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 200 גרם קמח שקדים
  • 30 גרם קקאו הולנדי
  • 50 גרם סוכר קוקוס טחון אבקה
  • 3 כפות ארורוט
  • 1 ביצה בינונית
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • גרידה מתפוז אחד

חומרים למילוי קרם שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם שמן קוקוס
  • 60 גרם דבש או מייפל
  • 30 גרם אבקת קקאו הולנדי
  • 20 גרם אבקת קקאו ראו
  • 1 כף קואנטרו או ליקר תפוז אחר
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • ביצה אחת
  • כוס חלב קוקוס

הכנות

להכנת התחתית

  • להכנת סוכר קוקוס טחון. בכוס של הנינג'ה שמה לפחות חצי כוס סוכר, טוחנת ושומרת את השארית במקרר
    בקערה מערבבת את החומרים היבשים קמח שקדים, ארורוט, קקאו, סוכר קוקוס וסודה לשתיה
  • חותכת את החמאה לקוביות ומוסיפה ליבשים
    בעזרת קצות האצבעות ממוללת את החמאה לתוך היבשים
    התערובת יוצאת פרורית
    מוסיפה את גרידת התפוז והביצה ואוספת הכל לכדור מחובר
    מעבירה לנילון נצמד או נייר אפיה משטחת ומכניסה לקרור עד שהבצק יציב

להכנת המילוי

  • בקערה שמתאימה לבו מארי שוקלת על משקל מטבח שוקולד, שמן קוקוס ודבש
    מעבירה לבן מרי להמסה עדינה. שנמס מוסיפה את שאר המרכיבים מלבד הביצה ומערבבת היטב. אפשר להשתמש במטרפה בעדינות.
    כשהתערובת מעט מתקררת אבל עדין חמימה מוסיפה את הביצה ומערבבת אותה פנימה מיידה, תערובת יוצאת מבריקה וחלקה, במרקם של יוגורט. עם התערובת קשה מדי אפשר להוסיף עוד קצת חלב קוקוס

הרכבה ואפיה

  • מרדדת את התחתית לעובי של חצי סנטימטר בין שני נירות אפיה
    מעבירה בזהירות לתבנית. יכול להיות שיהיו קרעים, לא נורא
    לוקחת עיגול קטן מהבצק ומאחה את הקרעים
    אם הבצק עולה מעל הקו של התבנית חותכת בעדינות בסכין חדה. מחזירה לקרור, למקפיא לחמש דקות
  • שופכת את המילוי מעל התחתית ומשטחת לכל הפינות
    קישוטים ותוספות
    מפזרת מעל ניבס, או מלח גס, שבבי שקדים ועוד גרידת תפוז
    טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן לפני אפיה
  • אופה בחום של 160 מעלות כ40 דקותאו עד שהמילוי יציב בקצוות ומעט נא במרכז
    מקררת היטב. ושומרת בקרור זו עוגה שאוכלות קרה
טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן