טאקו דגים

ארוחת טאקו דגים מאוד ורסטילית שהבסיס שלה דגים מאודים ירקות חמוצים רוטב ירוק וטורטיות קטנות מקמח קסאבה. כיף גם יחד עם חברים או משפחה

הטכניקה של האידו מאוד פשוטה, רק חיבות להתארגן על סלסלת אידוי מבמבוק, עדיף גדולה שתשב יציבה על סיר שטוח או מחבת גבוהה. התארגנות של פעם אחת ויש לכן דרך מעולה לנצל את הדג במלואו. האידוי מאפשר לבשר להיפרד מהעצמות, אין צורך לפלט ונשארות עם הרבה יותר דג נטו. מניחות את הדג בסלסלה ניצב על בטן פתוחה. כעבור כעשרים דקות הבשר הופך לבן ונפרד בקלות מהעצמות. הפליקים האלו של דג עסיסי זה חומר טוב

 

ככה עושה

טאקו דגים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
nutfree
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

אצל הדייג

  • 1 פורל שלם
  • 2 פילטים של לברק

ירקות וממרחים

  • 12 יח' שעועית ירוקה, אספרגוס, ברוקולי
  • בצל סגול
  • כפית סומק, רבע כפית מלח
  • צנצנת רוטב ירוק: גוקמולי פסטו טחינה ירוקה

מנשא

הכנות

להכנת הדגים

  • אפשר להשתמש בכל דג שבא לכן, שלם או מפולט
    השתמשתי בפורל מהדן ובלברק מפולט
    מניחה עלה חסה או כרוב בסלסלת אידוי מבמבוק, מניחה את הדג מעל
    את הסלסלה מניחה מעל סיר עם מים רותחים, בישול עדין של כרבע שעה עד עשרים דקות עד שהדג ניפרד מהאידרת
    אחרי כעשר דקות מוסיפה לסלסלת האידוי את הפילטים של הלברק כי הם צרכים פחות זמן
    מוציאה לקרש ומנקה את הדגים מעור ועצמות, יוצאים צ'נקים לחים ועסיסים

ירקות מאודים וסלטים

  • אחרי שהדגים סימו אפשר להכניס לסלסלת האידוי ירקות כמו שעועית ירוקה, אספרגוס ברוקולי, שיתאימו ללויו הדג
    הם צרכים רק כמה דקות
    סלט קטן של בצל סגול אחד פרוס דק עם כפית סומק ורבע כפית מלח
    עוד סלט קרנצ'י, חמוצים ביתיים

רטבים

  • יתאימו כאן רוטב ירוק כלשהוא
    גואקמולי או פשוט אבוקדו מעוך עם מעט לימון ובצל קצוץ
    טחינה ירוקה עם המון כוסברה ולימוןפ
    סטו בזיליקום ואגוזי מלךמה שיש או מתאים לכן מבחינת התזונה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן