פקוס חרוש חתוך וחרוש שלם יצאו לדרך

חרוש מותסס

חרוש או בעג׳יר הוא מלפפון בלדי, זן מורשת עתיק מארץ ישראל

למעשה זה סוג של מלון צעיר מאוד שמופיע לקראת הקיץ, אפשר למצוא אותו בעיקר בירקניות בכפרים ערבים. הוא מאוד טעים, מתקתק, קרנצ'י עם קליפה קשה. טעים בעיקר טרי. כיף להשתמש בסלט, או בכל מקום שמלפפון יתאים

התססתי אותם שלמים עם 3 אחוז מלח, עם עלי גפן שיש בהם תנין שעוזר לירקות להישאר פריכים בתמיסת המלח.

החרוש נשאר מאוד פריך אחרי התססה, כיף לפרוס אותם דק עם קצת שמן זית, או עם משהו ממשפחת היוגורט, לבנה.

גיוון מוצלח למלפפני הקיץ.

חרוש בצנצנת

ככה עושה

חרוש מותסס

הכנות5 minutes
התססה14 days
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • חרוש
  • שום
  • עלי גפן טריים
  • מלח ים
  • מים מטוהרים

הכנות

  • שוטפת חרוש טרי, שוטפת עלי גפן, מועכת שתים שלוש שיני שום
    מעמידה על משקל צנצנת זכוכית של ליטר או יותר עם אטם. מאפסת
    מכניסה שנים שלושה עלי גפן לתחתית הצנצנת
    מכניסה את החרוש והשום
    מכסה במים מטוהרים
    מסתכלת על משקל החרוש והמים, מחשבת שלושה אחוז ומוסיפה מלח. משקשקת. פותחת ומוסיפה עלה גפן לכיסוי
    חרוש טרי
  • מניחה על צלחת מכוסה במגבת. אחרי שבועים לטעמי זה מוכן, אפשר פחות או יותר לטעמכם.
    לשמור במקרר מהפתיחה.
    להגשה, פרוסות דקות עם שמן זית ולבנה. או סתם פלחים עם דרינק ליד
חרוש שלם מותסס
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
חרוש מותסס בפלחים
חרוש מותסס בפלחים

פלחי חרוש מותסס

ממש באותה הצורה אפשר להתסיס פלחים של חרוש, אותו תיבול, רק במקום שלמים חיתוך לאורך לארבע פלחים. זמן ההתססה קצר יותר. אחרי חמישה ימים זה די מוכן.

פאקוס מותסס

עוד סוג של מלפפון בלאדי הוא פאקוס

גם הוא מלפפון קיץ בלאדי. הוא ירוק בהיר עם קליפה מעט שעירה, ארוך ומתעקל בקצה עם גרעינים גדולים וטעם מתקתק מאוד פריך וקיצי. גם אותו אפשר להשיג בעיקר בירקניות בכפרים ערבים

פרסתי אותו לפרוסות עבות של סנטימטר לפחות, הוספתי סלרי עלי דפנה, עלים של ליים וענף של נענע. תמיסת מלח של שני אחוז.

אחרי חמישה ימים טעמתי, מה שמגניב במלפפונים האלו שהם לא מאבדים מהקרנצ' שזה יתרון גדול במלפפון מותסס

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “חרוש מותסס”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן