חמינון. תמצית חמין מרוכזת בעוגת בוקר

חמינון – חמין פליאו מיני מושלם עם אפקט מאיירד

הענין עם החמין זה הבילדינג שהוא עושה עם הריח כל הלילה. את קמה בבוקר באטרף לביס הזה, ומי יכולה לאכול חמין ממש על הבוקר. גונבת ביצה, לפעמים קצת תפוח אדמה ואיזה קוביה מהבשר, רק כדי לבדוק כמה רך יצא, וכל העיסקה שרצה לי כל הלילה בין האף "לקומי לבדוק שיש מים" מסתכמת בביס של ביצה תפוח אדמה ובשר

חמינון עוסק בביס הזה, שיהיה נוח, בהיר וממצה. חמין של שבת בבוקר. ואחריו להניח לארוע עד הגשם הבא

חמינון. תמצית חמין מרוכזת בעוגת בוקר

חמין פליאו

חמין פליאו יש בו בעיקר בשרים ושורשים, טעמים עמוקים של בקר שומני עם הרבה ריקמות חיבור, ושורשים שסופגים את הטוב הזה.

אפקט מאיירד הוא הכימיה של הטעים מה שקורה לחלבונים במפגש עם חום גבוהה. יש כאן תפוחי אדמה, מגורדים עבה, בשר חוטים חזה או שפונדרה שקיבל השחמה יפה, בצל מטוגן, פלפל שחור ומלח. במקום עצמות יש ציר עצמות שיתן טעם מרוכז. הביצים מעל בנפרד

התוצאה היא עוגת חמין נוחה לפריסה וחמינדוס ליד. הוספתי רסק עגבניות להקל על הענין. יצא מושלם.

מענין שזה יצא קצת כמו גחנון, אולי הרסק והסיר, אולי הפחמימה המנחמת בתנור כל הלילה, יצא. תודה שיצא, ניפגש שוב בשבתות גשומות

עוד לשבת גשומה

מושלם להשתמש בסיר של ג'חנון למאכל הזה. גם קדרת חרס עם מיכסה, או סיר ברזל נמוך עם מיכסה יתאימו.

אפשר לשבץ שש עצמות מוח, ואז אפשר להחליף את הציר בחצי כוס מים חמים.

נכון זה מזכיר ג'חנון כרוב קטוגני במראה, אבל בטעם הוא שונה לגמרי. שניהם מתאימים לארוחת בוקר מאוחרת של שבת גשומה. אחד קטוגני והשני פליאו.

אם אתן בענין של החוויה המלאה מתכון לחמין פליאו מודולרי יספק לכן כמה אופציות

ועוד אופציה הפעם מקוצרת מלחי ועד זנב שגם מתאימה לפרוטוקול האוטואימוני

ככה עושה

חמינון, חמין קטן מינימליסטי ומרוכז

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה12 hours
מנות6
חופשי מאלרגנים
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 1 קילו תפוחי אדמה
  • 2 בצלים בינונים
  • ½ קילו חזה או שפונדרה
  • 3 כפות שומן בקר או שמן זית
  • 6 ביצים אורגניות
  • 1 כוס ציר עצמות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח אטלנטי

הכנות

  • יש בחמין המינימליסטי הזה מעט מרכיבים, כל אחד יקבל טיפול קצר ומדויק.
    בשר.
    חזה מאוד מתאים גם שפונדרה. צריך שומן אבל לא יותר מדי. חותכת את החזה לקוביות של סנטימטר על סנטימטר. את הקוביות משחימה בשומן. היה לי שומן בקר וזה עבד מעולה. כל שומן יתאים להשחמה. הסיבה היא לא אטימה של המיצים אלה הוספת טעם שנוצר מהצליח של הבשר, לכן שווה לתת לו להשחים טוב.
    מרכיבי החמינון
  • בצל
    פורסת דק שני בצלים בינונים, אפשר גם גדולים, מעבירה אותם למחבת שבו השחמתי את הבשר ומוסיפה עוד שומן. די מהר הבצל יאסוף את שאריות המיץ המרוכז מהבשר וישחים. אין צורך ממש לקרמל.
  • תפוחי אדמה
    שמונה תפוחי אדמה בינונים, קולפת ומגרדת לקערה גדולה על החורים הגדולים בפומפיה
    ביצים
    מבשלת את הביצים בסיר קטן עם מים 7 דקות, מכבה את האש ומשאירה את הביצים במים עד להרכבה
    תפוחי אדמה מגורדים וקוביות השר מושחמות
  • הרכבה
    לקערה עם תפוחי אדמה מגורדים מעבירה את הבצל והבשר, מוסיפה פלפל שחור ומלח, מוסיפה כף או שתים של השומן שבחרתי. פשוט כבר אמרתי. זה הכל.
  • בחרתי הפעם סיר של ג'חנון. ריפדתי בנייר אפיה משומן.
    את הבלילה העברתי לסיר. ישרתי קצת והוספתי כוס של ציר עצמות
    חמינון בסיר של ג'חנון לפני אפיה
  • מעל הנחתי נייר נוסף ואת הביצים הקשות, לא קלופות
    סגרתי טוב עם המיכסה ולתנור.
    שיכבה מעל של ביצים קשות
  • אפיה.
    חצי שעה ראשונה על 180 מעלות בלי טורבו
    לילה או לפחות 10 שעות על 120 מעלות
    בבוקר שהבית מלא בריח, עוד התאפקות קטנה. פותחת את הסיר את שיכבת הביצים מניחה בצד, מחזירה לתנור פתוח את החמינון על חום 160 מעלות לחצי שעה כדי לקבל קריספיות ולאפשר לנוזלים להתאדות
    חמינון אחרי לילה בתנור
  • הגשה
    מוציאה מהסיר ומעבירה לצלחת הגשה. מתקבלת מעין עוגה שניתן לפרוס למשולשים. זה עיקר הענין
    חמינון מקרוב
  • עגבניה או שתים מגורדות לקערית קטנה, טחינה, כרוב כבוש או מלפפון כבוש ביתי. מושלם
    פרוסת חמינון
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
חמינון. תמצית חמין מרוכזת בעוגת בוקר
חמינון. תמצית חמין מרוכזת בעוגת בוקר

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד חמין פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן