חמין קטוגני מודולרי

| 12/12/2021

מה כבר ההבדל בין קדירה לחמין? כניראה שהאלמנטים המסורתים של קישקע שקיות של אורז וקיטניות, קציצות קטנות, קיגל, ובעצם כל מני פחממות שסופגות שומנים ואחרי שהם מתמקמות בבטן, אין ברירה אלה להניח להם לצאת במנוחה.

מה בין זה לפליאו, או לקיטו… אוכל אמיתי, הבשרים, עצמות ובישול הארוך.

פה יש ניסיון שיצא מוצלח לחמין עם אלמנטים מותאמים לתזונה, שיתן את תחושת החמין וגם יעשה לגוף טובה גדולה ואפשר יהיה להמשיך את היום.

חמין קטוגני עם מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים, שקית אורז כרובית מתובל, וקישקע בשר בקר בעטיפת כרישה. כן וזה אפילו לא כזה כבד

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
שש מנות12 שעות

מרכיבים
 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
 קילו וחצי בשר צלעות או אסאדו חתוך לקוביות גדולות
 6 עצמות מוח
 12 ביצים אורגניות
 פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
 1 בצל גדול קצוץ גס
 חצי כוס שמן זית או שומן בקר
שקית אורז כרובית
 כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
 150 גרם בשר בקר שמן טחון
נקנקיות כרישה
 3 כרישות בינוניות
 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
 2 מקלות סלרי
 3 שני שום
 חופן פטרוזליה קצוצה
 1 ביצה אורגנית גדולה
 3 כפות קמח שקדים
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
ירקות
 2 קולורבי
 כרוב קטן חתוך לרבעים
 2 זוקיני גדול

1

החמין הזה מורכב מבשרים וירקות. הוא מורכב מודולרית מבשרים, עצמות, ירקות, שקית אורז כרובית, ביצים, ונקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה. שחקו איך שמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן. עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור

הכנת הבשרים
2

מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור
צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים
צורבת את עצמות המוח
את הביצים מרתיחה כרבע שעה
באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת בצל, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, וטימין ניתן לשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה
3

הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון
ביצים יאוררו את התערובת. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית הוא אופציונלי

4

ממלאת את הגלילים בתערובת
קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אפשר גם בלי

שקית אורז כרובית
5

השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור וחופן בשר בקר טחון
את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות
6

ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות קולורבי כרוב וקישוא
מניחה אותם בתחתית הסיר שיקבלו הרבה טעם

הרכבת הסיר
7

בקומת הקרקע מניחה את העצמות והירקות. עצמות מוח, זנב שור קולורבי, כרוב
בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב

8

מעל מניחה את השקית "אורז" ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר
מעל מפזרת את ה"נקניקיות" והביצים. עדיף לא קלופות
משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה
ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם

חמין פליאו קומה עליונה

9

שעה על הגז ברתיחה נמוכה
ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות
כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי
אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים
עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים
פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה

Ingredients

מרכיבים
 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
 קילו וחצי בשר צלעות או אסאדו חתוך לקוביות גדולות
 6 עצמות מוח
 12 ביצים אורגניות
 פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
 1 בצל גדול קצוץ גס
 חצי כוס שמן זית או שומן בקר
שקית אורז כרובית
 כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
 150 גרם בשר בקר שמן טחון
נקנקיות כרישה
 3 כרישות בינוניות
 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
 2 מקלות סלרי
 3 שני שום
 חופן פטרוזליה קצוצה
 1 ביצה אורגנית גדולה
 3 כפות קמח שקדים
 מלח אטלנטי ופלפל שחור
ירקות
 2 קולורבי
 כרוב קטן חתוך לרבעים
 2 זוקיני גדול

Directions

1

החמין הזה מורכב מבשרים וירקות. הוא מורכב מודולרית מבשרים, עצמות, ירקות, שקית אורז כרובית, ביצים, ונקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה. שחקו איך שמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן. עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור

הכנת הבשרים
2

מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור
צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים
צורבת את עצמות המוח
את הביצים מרתיחה כרבע שעה
באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת בצל, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, וטימין ניתן לשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה
3

הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון
ביצים יאוררו את התערובת. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית הוא אופציונלי

4

ממלאת את הגלילים בתערובת
קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אפשר גם בלי

שקית אורז כרובית
5

השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור וחופן בשר בקר טחון
את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות
6

ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות קולורבי כרוב וקישוא
מניחה אותם בתחתית הסיר שיקבלו הרבה טעם

הרכבת הסיר
7

בקומת הקרקע מניחה את העצמות והירקות. עצמות מוח, זנב שור קולורבי, כרוב
בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב

8

מעל מניחה את השקית "אורז" ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר
מעל מפזרת את ה"נקניקיות" והביצים. עדיף לא קלופות
משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה
ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם

חמין פליאו קומה עליונה

9

שעה על הגז ברתיחה נמוכה
ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות
כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי
אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים
עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים
פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה

חמין קטוגני

מתכון נוסף לחמין פליאו מודולרי

מתכון נוסף לחמין פליאו מלחי עד זנב

מתכון נוסף לחמין קטוגני של ענת פרנק עם כרישה במילוי אחר עם גרייוולעך וקציצות מסקרנות
אין ספק שחמין קטוגני זה שדרוג בעיקר בגיזרת היכולת לנשום ולהמשיך את היום, אפילו לגמרי בתנועה ושובע.

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

חמין פליאוחמין פליאו טעימותחמין פליאו צךחת גדולה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס