חמין קטוגני

חמין קטוגני מודולרי

מה כבר ההבדל בין קדירה לחמין? כניראה שהאלמנטים המסורתים של קישקע שקיות של אורז וקיטניות, קציצות קטנות, קיגל, ובעצם כל מני פחממות שסופגות שומנים ואחרי שהם מתמקמות בבטן, אין ברירה אלה להניח להם לצאת במנוחה.

מה בין זה לפליאו, או לקיטו… אוכל אמיתי, הבשרים, עצמות ובישול הארוך.

פה יש ניסיון שיצא מוצלח לחמין עם אלמנטים מותאמים לתזונה, שיתן את תחושת החמין וגם יעשה לגוף טובה גדולה ואפשר יהיה להמשיך את היום.

חמין קטוגני עם מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים, שקית אורז כרובית מתובל, וקישקע בשר בקר בעטיפת כרישה. כן וזה אפילו לא כזה כבד

חמין קטוגני

חמין קטוגני עם אלמנטים מותאמים לתזונה, שיתן את תחושת החמין וגם יעשה לגוף טובה גדולה ואפשר יהיה להמשיך את היום. חמין קטוגני הוא בעיקר מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים שקית אורז כרובית מתובל, נקנקיות כרישה ובשר בתפקיד הקישקה.

מתכון נוסף לחמין קטוגני של ענת פרנק עם כרישה במילוי אחר עם גרייוולעך וקציצות מסקרנות

נקנקיות כרישה

קישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן…  והוא גם החלק שהכי רבים עליו. אז במקום נכין מילוי טעים של בשר ארומטים וקמח שקדים במעטפת כרישה. אצל אבא שלי לא היה עובר, אבל הוא כבר לא איתנו ואני עושה מה שבא לי, אז קישקע כרישה

שקית אורז כרובית

אורז כרובית כלומר, כרובית טחונה עם בשר טחון, בשקית עם תיבול של הבצל המטוגן ופלפל שחור

פליאו אוטואימוני – התאמות

זה חמין קיטוגני, יש גם גירסה של חמין פליאו כדי להתאים לפרוטוקול פליאו אוטואימוני צריך לותר על הביצים והפלפל השחור

ככה עושה

חמין קטוגני

זמן בישול אפיה התססה12 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
  • קילו וחצי בשר צלעות או אסאדו חתוך לקוביות גדולות
  • 6 עצמות מוח
  • 12 ביצים אורגניות
  • פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • חצי כוס שמן זית או שומן בקר

שקית אורז כרובית

  • כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
  • 150 גרם בשר בקר שמן טחון

נקנקיות כרישה

  • 3 כרישות בינוניות
  • 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
  • 2 מקלות סלרי
  • 3 שני שום
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 ביצה אורגנית גדולה
  • 3 כפות קמח שקדים
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור

ירקות

  • 2 קולורבי
  • כרוב קטן חתוך לרבעים
  • 2 זוקיני גדול

הכנות

  • החמין הזה מורכב מבשרים וירקות.
    הוא מורכב מודולרית מבשרים, עצמות, ירקות, שקית אורז כרובית, ביצים, ונקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה.
    שחקו איך שמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן.
    עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור

הכנת הבשרים

  • מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור. צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים. צורבת את עצמות המוח. את הביצים מרתיחה כרבע שעה. באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת בצל, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, וטימין ניתן לשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה

  • הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
    חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
    את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון. ביצים יאוררו את התערובת. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית הוא אופציונלי
    נקניקיות כרישה לחמין בהכנה
  • ממלאת את הגלילים בתערובת
    קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אפשר גם בלי

שקית אורז כרובית

  • השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
    לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור וחופן בשר בקר טחון. את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות

  • ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות קולורבי כרוב וקישוא
    מניחה אותם בתחתית הסיר שיקבלו הרבה טעם

הרכבת הסיר

  • בקומת הקרקע מניחה את העצמות והירקות. עצמות מוח, זנב שור קולורבי, כרוב בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב
  • מעל מניחה את השקית "אורז" ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר. מעל מפזרת את ה"נקניקיות" והביצים. עדיף לא קלופות. משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה. ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם
    חמין פליאו קומה עליונה
  • שעה על הגז ברתיחה נמוכה ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות. כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי. אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים. עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים.
    פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה
חמין פליאו מודולרי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן