חמין פליאו מלחי ועד זנב

| 23/12/2021

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס

מאף ועד זנב, או מלחי ועד זנב, חלקים עם הרבה קולוגן, ריקמת חיבור שטובה למעי ולעור הפנים.

הזנב צריך בישול ארוך, הלחי גם מרויחה משעות של חום נמוך.

התוצאה רכה נימוחה ומזינה. יחד עם בטטות צבעוניות וסלט ירוק סיר מושלם לארוחה עצלה של שבת בצהרים

חמין פליאו מלחי ועד זנב

כמותזמן הכנה
ארבע רעבות 6-8 שעות

מרכיבים
 שתי לחיים של פרה
 זנב שור חתוך למקטעים
 4 או 8 ביצים
 2 בצלים גדולים קצוצים
 1 בטטה סגולה גדולה
 1 בטטה כתומה גדולה
 4 תפוחי אדמה

לחי פרה
1

לחי פרה זה בשר מושלם קוראים לו גם בשר ראש אבל זה לא בדיוק.. חלק זו הלחי וחלק זה המשך הלחי שזה גם בשר נהדר שדורש יותר זמן בישול
הלחי עצמה היא נתח שאפשר לעשן, הוא מתרכך אחרי שעה וחצי ותועפות הקולוגן שלו מסמיכות את התבשיל , זה בשר עם טעמים עגולים קצת כמו צלי עם מרקם מאוד רך.
בתמונה הלחי ובשר הראש שבדרך כלל נמכרים יחד

2

בחמין אפשר להשתמש גם בבשר הראש וגם בלחי למרות שאני השתמשתי כאן רק בלחי ואת הראש שמרתי למרק ארוך
אז את שתי הלחיים משחימה בסיר ברזל כבד שישמש לחמין, שומן בקר זה בול, אם אין שמן זית גם טוב
מוציאה לצלחת בצד, את זנב השור פרוס ל4-6 פרוסות משחימה. מוציאה לצלחת בצד

3

מה שעושה חמין בעיני זה תועפות בצל מטוגן בין השכבות שמשחים וממתיק הכל
קוצצת גס שני בצלים הכי גדולים שלי, מכניסה לסיר עם טעמי הבשרים ומטגנת אותם בשפע של שומן
מוציאה לקערה בצד
את השורשים קולפת, זה יכול להיות בטטות תפוחי אדמה, קולורבי, כרובית, כרוב, לפת, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, ארטישוק ירושלמי, מה שאוהבות ומתאים לתזונה שלכן
מרפדת את תחתית הסיר בשורשים קלופים שלמים, בניהם משבצת את פרוסות הזנב,
מעל כל הטוב הזה מפזרת חצי מתערובת הבצל המטוגן

4

מעל מניחה ביצים קשות ארבע או שמונה אני קולפת אותן, אפשר גם להשאיר קליפה, רק שיהיו קשות ולא ישר מהמקרר
את הלחיים מניחה מעל, הצורה של הלחי היא קצת כמו פק מן יש לה חריץ גדול לרוחב, פותחת אותו כדי שהלחי תהיה במגע עם הבצל שמפוזר מתחת
מניחה מעל את שאר הבצל
על הכל שופכת מים רותחים או ציר עם בא לכן, מלח וכמה עלי מרווה

5

מביאה לרתיחה ומחממת תנור ל140 מעלות
מעבירה לתנור ושמה טימר על 5 שעות
אחרי חמש שעות כבר ניראה די טוב

6

מחזירה לתנור על חום של 120 עד שאוכלות
פה עברו עוד שעתים

Ingredients

מרכיבים
 שתי לחיים של פרה
 זנב שור חתוך למקטעים
 4 או 8 ביצים
 2 בצלים גדולים קצוצים
 1 בטטה סגולה גדולה
 1 בטטה כתומה גדולה
 4 תפוחי אדמה

Directions

לחי פרה
1

לחי פרה זה בשר מושלם קוראים לו גם בשר ראש אבל זה לא בדיוק.. חלק זו הלחי וחלק זה המשך הלחי שזה גם בשר נהדר שדורש יותר זמן בישול
הלחי עצמה היא נתח שאפשר לעשן, הוא מתרכך אחרי שעה וחצי ותועפות הקולוגן שלו מסמיכות את התבשיל , זה בשר עם טעמים עגולים קצת כמו צלי עם מרקם מאוד רך.
בתמונה הלחי ובשר הראש שבדרך כלל נמכרים יחד

2

בחמין אפשר להשתמש גם בבשר הראש וגם בלחי למרות שאני השתמשתי כאן רק בלחי ואת הראש שמרתי למרק ארוך
אז את שתי הלחיים משחימה בסיר ברזל כבד שישמש לחמין, שומן בקר זה בול, אם אין שמן זית גם טוב
מוציאה לצלחת בצד, את זנב השור פרוס ל4-6 פרוסות משחימה. מוציאה לצלחת בצד

3

מה שעושה חמין בעיני זה תועפות בצל מטוגן בין השכבות שמשחים וממתיק הכל
קוצצת גס שני בצלים הכי גדולים שלי, מכניסה לסיר עם טעמי הבשרים ומטגנת אותם בשפע של שומן
מוציאה לקערה בצד
את השורשים קולפת, זה יכול להיות בטטות תפוחי אדמה, קולורבי, כרובית, כרוב, לפת, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, ארטישוק ירושלמי, מה שאוהבות ומתאים לתזונה שלכן
מרפדת את תחתית הסיר בשורשים קלופים שלמים, בניהם משבצת את פרוסות הזנב,
מעל כל הטוב הזה מפזרת חצי מתערובת הבצל המטוגן

4

מעל מניחה ביצים קשות ארבע או שמונה אני קולפת אותן, אפשר גם להשאיר קליפה, רק שיהיו קשות ולא ישר מהמקרר
את הלחיים מניחה מעל, הצורה של הלחי היא קצת כמו פק מן יש לה חריץ גדול לרוחב, פותחת אותו כדי שהלחי תהיה במגע עם הבצל שמפוזר מתחת
מניחה מעל את שאר הבצל
על הכל שופכת מים רותחים או ציר עם בא לכן, מלח וכמה עלי מרווה

5

מביאה לרתיחה ומחממת תנור ל140 מעלות
מעבירה לתנור ושמה טימר על 5 שעות
אחרי חמש שעות כבר ניראה די טוב

6

מחזירה לתנור על חום של 120 עד שאוכלות
פה עברו עוד שעתים

חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב

קישורים

מתכון נוסף לחמין פליאו מודולרי

מתכון נוסף לחמין קטוגני מודולרי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ארוחת חמין פליאו וחמןצים ביתיםחמין פליאו מלחי ועד זנב

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. חלקי פנים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין קטוגני מודולרי

חמין קטוגני מודולרי

חמין קטוגני עם מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים, שקית אורז כרובית מתובל, וקישקע בשר בקר בעטיפת כרישה. כן וזה אפילו לא כזה כבד