חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב

חמין פליאו לחי עד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן חמין פליאו עם בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס

מאף ועד זנב, או מלחי ועד זנב, חלקים עם הרבה קולוגן, ריקמת חיבור שטובה למעי ולעור הפנים. הזנב צריך בישול ארוך, הלחי גם מרויחה משעות של חום נמוך.

התוצאה רכה נימוחה ומזינה. יחד עם בטטות צבעוניות וסלט ירוק סיר מושלם לארוחה עצלה של שבת בצהרים

חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב

חמין פליאו

חמין פליאו מקוצר, מבוסס על שני נתחים שנחשבים חלקי פנים, מעולים. זנב בשר עם המון טעם והמון ג'לטין ולחי שמי שמכיר מתאהב, בשונה מחמין רגיל אין כאן דגנים וקיטניות רק שורשים לספוג את כל הטוב הזה

אם אתן בענין של החוויה המלאה מתכון לחמין פליאו מודולרי יספק לכן עוד כמה אופציות

לחי

נתח קטן מלא טעם עם רקמות חיבור החלק של הלחי פעיל יותר ולכן רך, לחי בקר יש בה המון קולגן, מלא טעם, מתבשל יפה ויחסית מהר. אפשר לכבוש אותה פסטרמה מלחי בקר. הלחי מחוברת לבשר שניקרא בשר ראש, זמן הבישול שונה, בשר ראש לוקח לבשל המון זמן, לחי מוכנה בשעה וחצי שעתיים.

אהבתן, תנסו להכין ראגו מלחי בקר, כבר פחות יבוא לכן על בשר מספר חמש

פליאו אוטואימוני – התאמות

חמין פליאו מלחי עד זנב מבוסס על לחי וזנב, שניהם עם המון נוטריאנטים. המון רקמות חיבור וג'לטין. בטטות מגוניות כתומה, סגולה לבנה, לספוג הכל. ביצים ותפוחי אדמה לא בשלב הראשון אבל אפשר בהחלט גם בלי. תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני.

ככה עושה

חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה6 hours
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב

  • 2 לחי של פרה
  • זנב שור חתוך למקטעים
  • 8 ביצים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 בטטה סגולה גדולה
  • 1 בטטה כתומה גדולה
  • 4 תפוחי אדמה

הכנות

לחי פרה

  • לחי פרה זה בשר מושלם קוראים לו גם בשר ראש אבל זה לא בדיוק..
    חלק זו הלחי וחלק זה המשך הלחי שזה גם בשר נהדר שדורש יותר זמן בישול
    הלחי עצמה היא נתח שאפשר לעשן, הוא מתרכך אחרי שעה וחצי ותועפות הקולוגן שלו מסמיכות את התבשיל, זה בשר עם טעמים עגולים קצת כמו צלי עם מרקם מאוד רך.
    בתמונה הלחי ובשר הראש שבדרך כלל נמכרים יחד
  • בחמין אפשר להשתמש גם בבשר הראש וגם בלחי
    את שתי הלחיים משחימה בסיר ברזל כבד שישמש לחמין, שומן בקר זה בול, אם אין שמן זית גם טוב
    מוציאה לצלחת בצד, את זנב השור פרוס ל4-6 פרוסות משחימה. מוציאה לצלחת בצד
  • מה שעושה חמין בעיני זה תועפות בצל מטוגן בין השכבות שמשחים וממתיק הכל
    קוצצת גס שני בצלים הכי גדולים שלי, מכניסה לסיר עם טעמי הבשרים ומטגנת אותם בשפע של שומן. מוציאה לקערה בצד
    את השורשים קולפת, זה יכול להיות בטטות תפוחי אדמה, קולורבי, כרובית, כרוב, לפת, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, ארטישוק ירושלמי, מה שאוהבות ומתאים לתזונה שלכן
    מרפדת את תחתית הסיר בשורשים קלופים שלמים, בניהם משבצת את פרוסות הזנב, מעל כל הטוב הזה מפזרת חצי מתערובת הבצל המטוגן
  • מעל מניחה ביצים קשות ארבע או שמונה לא קלופות.
    את הלחיים מניחה מעל, הצורה של הלחי היא קצת כמו פק מן יש לה חריץ גדול לרוחב, פותחת אותו כדי שהלחי תהיה במגע עם הבצל שמפוזר מתחת
    מניחה מעל את שאר הבצלעל הכל שופכת מים רותחים או ציר עם בא לכן, מלח וכמה עלי מרווה
  • מביאה לרתיחה ומחממת תנור ל140 מעלות
    מעבירה לתנור ושמה טימר על 5 שעות
    אחרי חמש שעות כבר ניראה די טוב
  • מחזירה לתנור על חום של 120 עד שאוכלות
    פה עברו עוד שעתים
חמין פליאו מקוצר מלחי ועד זנב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן