ארוחת חמין פליאו מלאה

חמין פליאו מודולרי

מה כבר ההבדל בין קדירה לחמין? כניראה שהאלמנטים המסורתים של קישקע שקיות של אורז וקיטניות, קציצות קטנות, קיגל, ובעצם כל מני פחממות שסופגות שומנים ואחרי שהם מתמקמות בבטן, אין ברירה אלה להניח להם לצאת במנוחה.

מה בין זה לפליאו, או לקיטו…

חמין פליאו אוכל אמיתי

חמין פליאו עם אלמנטים מותאמים לתזונה, שיתן את תחושת החמין וגם יעשה לגוף טובה גדולה ואפשר יהיה להמשיך את היום.

דגנים וקטנים פחות בתזונה, יש אופציה של שימוש בקטניות אחרי הרבה השריה והנבטה, את הדגנים מעולם הגלוטן אני כבר שחכתי, אבל אורז הוא דגן לא אלרגן, בפחות ישתלב בקיטו או בדל פחמימה אבל בפליאו שפוי כן, בטח במידה

חמין פליאו עם מבחר בשרים ועצמות, ירקות טובים שקית אורז מתובל, נקנקיות כרישה ובשר בתפקיד הקישקה. בתפקיד קוקלה בצלים ממולאים. כן וזה אפילו לא כזה כבד. יש מבחר, זה הרעיון במודולרי. לא חיבות בכל חמין הכל

נקנקיות כרישה

קישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן…  והוא גם החלק שהכי רבים עליו. אז במקום מילוי טעים של בשר ארומטים וקמח שקדים במעטפת כרישה. אצל אבא שלי לא היה עובר, אבל הוא כבר לא איתנו ואני עושה מה שבא לי, אז קישקע כרישה

בצלים ממולאים

משהו מעולם הקוקלה, בצל ממולא בתערובת של טלה טחון ירוקים ואורז, מחכים למעלה עם הביצים ונחטפים כבדיקה בבוקר

פליאו אוטואימוני – התאמות

החמין מודולרי ומתאים לדל פחמימות, פליאו ופליאו אוטואימוני

ככה עושה

חמין פליאו

זמן בישול אפיה התססה12 hours
מנות12 מנות
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מצרכים לסיר לשישה אנשים

  • 1 זנב שור חתוך לשש פרוסות
  • קילו וחצי בשר צלעות אונטריב או שפונדרה חתוך לקוביות גדולות
  • 6 עצמות מוח
  • 12 ביצים אורגניות
  • פלפל שחור ומלח אטלנטי גס
  • 3 בצלים גדולים קצוצים גס
  • חצי כוס שמן זית או שומן בקר

שקית אורז

  • כוס וחצי אורז בסמטי מושרה בהרבה מים
  • או לחליפין כרובית בינונית מגורדת גס על פומפיה וסחוטה מנוזלים
  • 150 גרם בשר בקר שמן טחון
  • בצל מטוגן

נקנקיות כרישה

  • 3 כרישות בינוניות
  • 500 גרם בשר בקר שמן צלעות או צוואר
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 גזר קטן
  • 3 שני שום
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 ביצה אורגנית גדולה
  • 3 כפות קמח שקדים
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור

ירקות

  • 3 בטטות לבנות
  • 2 בטטות כתומות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים למי שאוכלת

בצלים ממולאים

  • 3 בצלים לבנים
  • 300 גרם בשר טלה
  • 150 גרם שומן טלה
  • חצי כוס אורז טחון
  • חצי צרור פטרוזליה

הכנות

  • החמין הזה הוא הצעה מודולרית למרכיבים שונים.
    בשרים ועצמות, ירקות שורש, שקית אורז כרובית או רגיל, נקניקיות כרישה בתפקיד הקישקע ובצלים ממולאים כמו קוקלה. וכמובן ביצים לביס של הבוקר.
    מרכיבי חמין פליאו בשרים שורשים ונקניקיות
  • בשרים ועצמות שיכולים להתאים.
    אני אוהבת קוביות בשר צלעות אונטריב או שפונדרה, נתח ג'לטיני כמו לחי או זנב ועצמות מוח או אוסובוקו.
    נקנקיות ביתיות שעשויות מבשר בקר טחון עטוף בכרישה, בתפקיד הקישקע
    בצלים ממולאים בטלה.
    לא צריך הכל בחמין אחד. שחקו איך שבא ושמתאים לכן מבחינת הגבלות התזונה שלכן.
    עיקר הענין כאן זה בשר וזמן בתנור
    חמין פליאו הרכב בשרים

הכנת הבשרים

  • מתחילה בצריבה טובה בשמן זית או שומן בקר של קוביות הצואר, קוביות גדולות עם מספיק שומן משויש שיחזיק את הזמן בתנור
    צורבת גם את זנב השור מכל הכיונים
    צורבת את עצמות המוח, את הביצים מרתיחה כרבע שעה
    באותה המחבת מוסיפה עוד שומן ומטגנת את הבצלים, ממליחה טוב ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס בנדיבות, מי שלא אוכל פלפל שחור אפשר להחליף בטימין ולשלב גם ראש שום בשכבות הסיר

נקניקיות כרישה

  • הניסיון הוא לדמות את הקישקע, שהוא בתכלס תערובת של קמח לבן ביצים ושומן... הללויה מה עושות? משהו אחר
    חותכת כרישות למקטעים של כ15 סנטימטר, חורצת רק עד לחצי העומק כדי ליצור מעטפת עם חתך רוחב. מכל מקטע יש שלושה ארבעה גלילים עם חריץ שאפשר למלא בתערובת טעימה
    את הפנים שפחות נוח לגלגל קוצצת דק, מוסיפה גם מקלות סלרי וגזר קצוצים דק, פטרוזליה ובשר טחון
    ביצים יאוררו את התערובת, אפשר עם או בלי איך שרוצים. קמח שקדים יוסיף שומניות ותחושה פחממתית גם הוא אופציונלי
    ממלאת את הגלילים בתערובת. קשרתי אותם יפה מיתוך חשש שהם יפרדו בבישול אבל אין באמת צורך אפשר פשוט ככה

בצלים ממולאים בטלה

  • קולפת וחורצת את הבצלים עד לאמצע הבצל לאורך כדי שהגלדים יתפרקו בקלות
    בסיר קטן עם מים מומלחים מרככת את הבצלים
    מפרידה את הגלדים עד למרכז ומניחה בצד.
    המרכז של כל בצל פחות מתאים למילוי את החלקים האלו פלוס פטרוזליה טוחנת במגימיקס. מוסיפה את הטלה. קוצצת דק את השומן ומצרפת גם אותו, מוסיפה חצי כוס אורז טחון וממליחה טוב
    ממלאת את גלדי הבצל, מניחה אותם למעלה עם הביצים
    חמין פליאו עם בצלים ממולאים לפני תנור

שקית אורז

  • השקית עצמה כדאי שתהיה מכותנה לא צבועה, גם שקית הנבטה תתאים, או כלי מחורר שיכול לעמוד מעל הבשרים
    יש כאן שתי ורסיות. הראשונה מאורז בסמטי שמחזיק יופי את זמן הבישול ונישאר מופרד וטעים למי שאוכלת אורז.
    שוטפת טוב מוסיפה בצל קצוץ מטוגן מהבצל שהכנו בהתחלה בשומן של הבשרים. כמה? שליש מהכמות. מוסיפה גם את מה שנישאר מתערובת הנקניקיות או חופן בשר בקר טחון, מלח פילפל וזהו
    לחלופין במקום האורז מכניסה כרובית מגורדת גס וממולחת, אחרי כרבע שעה סוחטת אותה בבד או ביד ומוסיפה שליש מתערובת הבצל ופילפל שחור. את השקית קושרת. אני משתמשת במפית בד כותנה מניחה ערימה במרכז אוספת את ארבע הפאות וקושרת במרכז

ירקות ושורשים

  • בטטות יתאימו כאן. תפוחי אדמה גדולים, למי שאוכלת
    ירקות שורש אחרים כמו שורש פטרוזליה או שורש סלרי גם סבבה. סלק יצבע הכל אז חבל. גזר לא לגמרי עומד בזה.
    ירקות מהעולם הקטוגני יכולים להיות לפת קולורבי כרוב וקישוא
    אין באמת צורך לקלוף, אולי רק את תפוחי האדמה כדאי לקרצף טוב

הרכבת הסיר

  • בקומת הקרקע מניחה את העצמות והשורשים. עצמות מוח, זנב שור בטטות קולורבי תפוחי אדמה בקומה מעל את הבשר ובין הקוביות מפזרת מהבצל המטוגן, תוך כדי ממליחה ומפלפלת טוב
    מעל מניחה את השקית אורז ככה שהיא קצת קבורה פנימה שיעטוף אותה הבשר
    מעל מפזרת את "הנקניקיות" והביצים. עדיף לא קלופות
    משקה טוב עד שני שליש גובהה. במה? מים רותחים זה סבבה
    ציר עצמות מהול במים רותחים גם סבבה, זה בעיקר עם חסכתם בבצלים כי אתן קטוגנים, אחרת יש מספיק טעם
    חמין פליאו קומה עליונה
  • שעה על הגז ברתיחה נמוכה
    ועוד 11 שעות בתנור על 120 מעלות
    כדאי שהסיר יהיה אטום לגמרי. אפשר לעזור לו עם מניחים נייר אפיה ישירות על החמין ונייר כסף על דפנות הסיר, מעל המיכסה ומסביב להכל עוד נייר כסף שלא יברחו האדים
    עדיף לא לפתוח לפחות שש שבע שעות, ואז אולי לפני השינה לבדוק שיש מים
    פרויקט, לאכול עם חברים או משפחה
    חמין פליאו מודולרי
  • חמין פליאו מודולרי עם בצלים ממולאים אחרי לילה בתנור
    חמין פליאו מודולרי עם בצלים ממולאים אחרי לילה בתנור
חמין פליאו מודולרי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

אצלינו בלי סלט חסה ומלפפונים חמוצים נחנקות
סלט חסה
מלפפון חמוץ ביתי

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן