ככה עושה
חמוצים צהובים מהירים
מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | טבעוני | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה8 hours hours
מנות1 ליטר
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
- ¼ כרוב ירוק
- ¼ כרובית
- 1 גזר
- ½ קולרבי
- ½ פלפל צהוב
- ¼ פלפל ירוק חריף
- שורש כורכום טרי
נוזל כבישה
- 1 כוס חומץ תפוחים
- 2 כוסות מים מטוהרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית גדושה מלח ים
- ¼ כפית אבקת כורכום
הכנות
- חיתוך ירקותחותכת רבע כרוב לרוחב לפרוסות של 2 סנטימטר. חותכת גזר לאצבעות, חותכת לשלוש לרוחב ואז כל חלק לארבע אצבעות לאורך. חותכת חצי פלפל צהוב לרצועות ארוכות, מפרידה רבע כרובית לפרחים קטנים. חותכת חצי קולורבי לאצבעות או לחצאי פרוסות.חותכת רבע (יותר או פחות לפי הטעם) פלפל חריף ירוק לטבעות. קולפת שתי אצבעות של שורש כורכום טרי ופורסת דק. מערבבת את כל הירקות בקערה
- תחמיץבסיר מוזגת שתי כוסות מים מינרלים וכוס של חומץ תפוחים אורגני, מוסיפה שתי כפות סוכר וכפית גדושה מלח. מוסיפה רבע כפית אבקת כורכום טובה. בוחשת על אש קטנה כמה דקות עד שהסוכר נמס
- בוחרת צנצנת של ליטר, שופכת פנימה מים רותחים לנקות אותה טוב.מעבירה את הירקות לצנצנת, מוזגת מעל את התחמיץ שיכסה את הירקות. אם חסר קצת מוסיפה עד חצי כוס מים. סוגרת ומניחה ללילה או לשמונה שעות.
- לשמור במקרר, בחורף גם בחוץ.

אהבתן? תנו סימן