חמוצים יפנים

ירקות מוחמצים ברגע, לא תסיסה ארוכה אלה החמצה מהירה.

הטעם החמוץ מקורו בחומץ, המתוק מסוכר. פשוט מהיר ומאוד טעים. חמוצים יפניים, אלו שמכרסמים לפני הסושי, כרוב, גזר, מלפפון, פלפל אדום, קולורבי, כרובית, שומר .

שני השקל שלי בענין זה מלא זרעי כוסברה שכיף לכרסם. טיסה בחמישים דולר למזרח התיכון.

חמוצים יפניים

ככה עושה

חמוצים יפנים

מתאים לתזונהדל פחממה | טבעוני | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה12 hours
מנות1 צנצנת שני ליטר

מרכיבים

חמוצים יפנים

  • כרוב ירוק
  • שומר
  • קולורבי
  • גזר
  • מלפפון
  • אפשר גם כרובית, פלפל אדום

תחמיץ

  • 1 כוס חומץ אורז
  • כוס מים מטוהרים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • אצבע שורש ג'ינג'ר
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 2 שינים שום טרי

הכנות

  • הרכב הירקות הוא לטעמכן. מלפפון, כרוב וגזר זה הבסיס. שומר הוא לא קלאסי, לטעמי הוא בא כאן טוב.
    הרבה כרוב, נגיד חצי ראש חתוך לשמיניות ואז לארבע ככה שיצאו ביסים נוחים. פרוסות דקות של גזר, פרוסות עבות של מלפפון טרי, פרחים קטנים של כרובית, פרוסות דקות של שומר, פרוסות דקות של קולורבי. אם בא לכן גם פרוסות פלפל אדום יתאים,.
  • תחמיץ.
    חותכת את הגינגר לפרוסות, אין צורך לקלוף, מכה בשיני השום להפעיל אותן. את הצ'ילי אפשר לפרוס ולקבל חמוצים חריפים או להשאיר שלם ולקבל רק רמז.
    את חומרי התחמיץ מעבירה לסיר ומדליקה אש, המטרה רק להמיס את הסוכר, יקח שתי דקות. לא צריך יותר כדי לא לאדות את החומץ
  • בוחרת צנצנת של שני ליטר שתכיל בנוחות את הירקות. שוטפת במים רותחים.
    בקערה מערבבת את הירקות ומעבירה לצנצנת.
    שופכת את התחמיץ על הירקות. אם חסר מוסיפה עוד קצת מים.
    נותנת לירקות לילה בתחמיץ. אפשר לאכול קודם אבל הלילה מועיל לפיתוח הטעמים. שומרת במקרר.
    להגשה להעביר לקערית להוסיף קצת שמן שומשום ולפזר מעל שומשום שחור. לחכות שיגיע הסושי
    חמוצים יפניים מלמעלה
חמוצים יפניים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “חמוצים יפנים”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן