ככה עושה
חמוצים יפנים
מתאים לתזונהדל פחממה | טבעוני | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות30 minutes minutes
זמן בישול אפיה12 hours hours
מנות1 צנצנת שני ליטר
מרכיבים
חמוצים יפנים
- כרוב ירוק
- שומר
- קולורבי
- גזר
- מלפפון
- אפשר גם כרובית, פלפל אדום
תחמיץ
- 1 כוס חומץ אורז
- 1½ כוס מים מטוהרים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף זרעי כוסברה
- אצבע שורש ג'ינג'ר
- 1 פלפל צ'ילי
- 2 שינים שום טרי
הכנות
- הרכב הירקות הוא לטעמכן. מלפפון, כרוב וגזר זה הבסיס. שומר הוא לא קלאסי, לטעמי הוא בא כאן טוב. הרבה כרוב, נגיד חצי ראש חתוך לשמיניות ואז לארבע ככה שיצאו ביסים נוחים. פרוסות דקות של גזר, פרוסות עבות של מלפפון טרי, פרחים קטנים של כרובית, פרוסות דקות של שומר, פרוסות דקות של קולורבי. אם בא לכן גם פרוסות פלפל אדום יתאים,.
- תחמיץ.חותכת את הגינגר לפרוסות, אין צורך לקלוף, מכה בשיני השום להפעיל אותן. את הצ'ילי אפשר לפרוס ולקבל חמוצים חריפים או להשאיר שלם ולקבל רק רמז.את חומרי התחמיץ מעבירה לסיר ומדליקה אש, המטרה רק להמיס את הסוכר, יקח שתי דקות. לא צריך יותר כדי לא לאדות את החומץ
- בוחרת צנצנת של שני ליטר שתכיל בנוחות את הירקות. שוטפת במים רותחים.בקערה מערבבת את הירקות ומעבירה לצנצנת.שופכת את התחמיץ על הירקות. אם חסר מוסיפה עוד קצת מים.נותנת לירקות לילה בתחמיץ. אפשר לאכול קודם אבל הלילה מועיל לפיתוח הטעמים. שומרת במקרר.להגשה להעביר לקערית להוסיף קצת שמן שומשום ולפזר מעל שומשום שחור. לחכות שיגיע הסושי

אהבתן? תנו סימן
מיד אכין
חזק המ טעים
אהבתי מתכון מהיר ועדין
תודה