חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

 120 גרם שקדים טרים לא קלויים \ כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול \ אופציונלי

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
שהכל קלוף מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להוסיף המתקה עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

2

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

3

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

מעבירה לבקבוק \ צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

Ingredients

 120 גרם שקדים טרים לא קלויים \ כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול \ אופציונלי

Directions

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
שהכל קלוף מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להוסיף המתקה עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

2

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

3

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

מעבירה לבקבוק \ צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

חלב שקדים
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

 120 גרם שקדים טרים לא קלויים \ כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול \ אופציונלי

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
שהכל קלוף מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להוסיף המתקה עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

2

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

3

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

מעבירה לבקבוק \ צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

Ingredients

 120 גרם שקדים טרים לא קלויים \ כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול \ אופציונלי

Directions

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
שהכל קלוף מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להוסיף המתקה עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

2

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

3

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

מעבירה לבקבוק \ צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

חלב שקדים
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

אוזני המן

אוזני המן

פעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן מבצק פריך מאוד, מילוי פרג מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח למי שהחזירה ביצים, סוג של סנדוויצ’ בין שתי פרוסות שיש בעיקר המון ברוקולי וקצת ביצים
המתכון במקור של
greenkitchenstories.com

מאפינס דלעת

מאפינס דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

שייק פירות אדומים

שייק פירות אדומים

שייק שנותן בוסט אנרגיה נהדר לשעות אחר הצהרים, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

$