חלב שקדים

| 18/11/2020

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין.

מהחלב אפשר להכין גבינה. מהשארית קרקרים

חלב שקדים ביתי בכוס

כמותזמן הכנה
חצי ליטר40 דקות

מרכיבים
 120 גרם שקדים טרים לא קלויים כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול אופציונלי

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים

2

את השקדים קלופים מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להמתיק עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

3

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

4

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

5

מעבירה לבקבוק צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

Ingredients

מרכיבים
 120 גרם שקדים טרים לא קלויים כוס
 2 כוסות מידה מים מסוננים
 1 תמר מגהול אופציונלי

Directions

1

משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים

2

את השקדים קלופים מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להמתיק עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים

3

מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים

4

עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

5

מעבירה לבקבוק צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים

חלב שקדים

קשורים

מה שנותר מהשקדים ניקרא פולפה מסה יבשה שאפשר להכין איתו  קרקר פולפה ושמן זית

מהחלב אפשר להכין גבינה למשל כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שקדים סחוטים במגבת מובחחלב שקדים ביתי נמזג לבקבוק

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בוקר. משקאות. מתכוני בסיס

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי

ככה אמרה לי קצבית ארגנטינאית. קצת משחימה על העצם עוטפת טוב טוב, תיבול מה שבא לך ולתנור לחמש שעות על 160 מעלות. יצאו שערות אסאדו מושלמות

ג'חנון כרוב

ג'חנון כרוב

כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי \ חמאה ומלח, זה הכל. נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות