חלב שקדים
חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין.
מהחלב אפשר להכין גבינה. מהשארית קרקרים
משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
את השקדים קלופים מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להמתיק עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים
מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים
עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים
מעבירה לבקבוק צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים
Ingredients
Directions
משרה כוס שקדים בשפע של מים רותחים
אחרי כחצי שעה מחליפה למים חמים חדשים
מסירה את הקליפות מהשקדים ומעבירה למים נקיים
את השקדים קלופים מסננת מהמים ומעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה
אפשר להמתיק עם תמר מגהול, אפשר להוסיף מעט וניל
מוסיפה שתי כוסות מים מינרלים
מפעילה על תוכנית טחינה לכדקה. בכל בלנדר טוב זה יעבוד
השאיפה להגיע לטחינה כמה שיותר דקה
בנינג'ה שלי מעבירה טחינה פעמים
עכשיו מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים
מעבירה לבקבוק צינצנת זכוכית נקיה
מחזיק במקרר שלושה ארבע ימים
קשורים
מה שנותר מהשקדים ניקרא פולפה מסה יבשה שאפשר להכין איתו קרקר פולפה ושמן זית
מהחלב אפשר להכין גבינה למשל כדורי לאבנה שקדים בשמן זית
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שערות אסאדו מושלמות בתנור ביתי
ככה אמרה לי קצבית ארגנטינאית. קצת משחימה על העצם עוטפת טוב טוב, תיבול מה שבא לך ולתנור לחמש שעות על 160 מעלות. יצאו שערות אסאדו מושלמות

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה
אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

קפה הפוך קטוגני
טיפ קטן לקפה הפוך דל פחמימות ומפנק

ג'חנון כרוב
כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי \ חמאה ומלח, זה הכל. נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות
0 תגובות