חוסרום ענבי בוסר מותססים

| 14/05/2021

יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים.

גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות.

כבישה עונתית במיטבה

חוסרום ענבי בוסר מותססים

קטגוריה: תסיסה לקטית
כמותזמן הכנה
צינצנת 700 מילשלושה שבועות לתסיסה לקטית

 ענבי בוסר
 מלח ים אטלנטי
 מים מסוננים

1

זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים

2

שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם

3

מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום

4

עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת

5

מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה

6

מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר

Ingredients

 ענבי בוסר
 מלח ים אטלנטי
 מים מסוננים

Directions

1

זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים

2

שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם

3

מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום

4

עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת

5

מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה

6

מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר

חוסרום ענבי בוסר מותססים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ענבי בוסר

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: תסיסה לקטית

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

סלט כרוב וגזר, הרגיל אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת בחלוף שבוע שהטעם החמוץ התפתח, יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר