חוסרום ענבי בוסר מותססים

חוסרום אלו ענבי בוסר, אפשר לסחוט למיץ או לכבוש.

יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים.

גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות.

כבישה עונתית במיטבה

 

ככה עושה

חוסרום ענבי בוסר מותססים

הכנות10 minutes
מנות1 צנצנת 700 מיל
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • ענבי בוסר
  • מלח ים אטלנטי
  • מים מסוננים

הכנות

  • זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
    שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
    ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים
  • שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם
    ענבי בוסר
  • מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
    ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום
  • עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
    רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
    החישוב הוא 2 אחוז מלח ממשקל הענבים והמים בצינצנת
    על המחשבון משקל של הענבים והמים אחוז 2
    זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
    חוסרום חישוב אחוז מלח
  • עדין על המשקל מסיפה את המלח לצינצנת
    מוודאת שהמים מכסים את הענבים. מניחה עלה גפן מעל ומשקולת קטנה כדי שהענבים ישארו מכוסים במים לאורך ההתססה.
  • מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
    בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים.
    כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר
חוסרום ענבי בוסר מותססים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן