חוסרום ענבי בוסר מותססים
יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים.
גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות.
כבישה עונתית במיטבה
זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים
שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם
מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום
עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה
מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר
Ingredients
Directions
זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים
שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם
מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום
עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה
מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס
בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw
סלט כרוב וגזר, הרגיל אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת בחלוף שבוע שהטעם החמוץ התפתח, יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר
0 תגובות