חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

הכנות10 minsזמן בישול10 mins

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

Ingredients

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

Directions

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

חביתת עשבים ירוקים
מתאים לפרוטוקולים

AIP     Paleo

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

הכנות10 minsזמן בישול10 mins

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

Ingredients

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

Directions

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

חביתת עשבים ירוקים
מתאים לפרוטוקולים

AIP     Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

מרק ירקות וציר

מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

$