

חביתת עשבים ירוקים
גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר
קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני
חומרים
אופן ההכנה
קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני
מתאים לפרוטוקולים

חביתת עשבים ירוקים
גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר
קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני
חומרים
אופן ההכנה
קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני
מתאים לפרוטוקולים


פטאייר
מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

לביבות סלמון קלילות
טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל
קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

מרק חמוסטה ושערות אסדו
לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

נאגטס אינסייד אאוט
בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

חלב שקדים
חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

לחמא בעג’ין
בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

מנקיש – פיתה עם זעתר
פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת

פיצה מרינרה
תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

צ’ימיצ’ורי
כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

עלי גפן במילוי סגול
אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים
אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

עין על ירוקים וביקון
ארוחת בוקר קלאסית עם תוספת של ירוקים

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה
הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

נקניקיות בוקר איטלקיות
הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח
עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהנפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים

מחבת בוקר
ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו
תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

מאפיין דלעת
בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

פנקייק תרד בננה וקוקוס
מתכון לשלבים מתקדמים עם ביצים ושקדים, מושלם לשבת בבוקר

שייק ירוק
שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

שייק פירות אדומים
שייק שנותן בוסט אנרגיה נהדר לשעות אחר הצהרים, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות
הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים
עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן
בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת
0 Comments