חביתת עשבים ירוקים

| 17/06/2020

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, חביתה עם המון עשבים ירוקים כהים על הבוקר. נושאת עליה ממרחים בשמחה

יש בה הרבה יותר ירוקים מחלבונים שתי כוסות לפחות. הבסיס שלי הוא מה שיש במקרר, תרד קצוץ דק, פטרוזליה שמיר נענע עלים של מנגולד – הקיצוץ הדק חשוב למרקם. לתערובת מוסיפה מעט ירק פחממתי יותר, קישוא עם זו גירסה דלת פחמימות ותפוח אדמה לפליאו. התיבול פשוט, כורכום מוסיף לזרחניות של הירוקים, פלפל שחור הולך טוב ומלח
אפשר לטגן בשתי צורות, או מצד אחד ואז להכניס לתנור על גריל ולתת לצד השני להשחים.או וזה יותר פשוט בעני להפוך עם צלחת. בשביל שזה יצליח בקלות כדאי להשתמש במחבת טפלון. את החגיגה הזו פורסת למשולשים ומלווה ברטבים ממרחים ירוקים

כמותזמן הכנה
מנה או שתים 10 דקות

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק, תרד, מנגולד
 1 קישוא מגורד
 או תפוח אדמה מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

1

כל שילוב של עלים ירוקים יעבוד כאן, המון ירוקים קצוצים דק
מגרדת את הקישוא או תפוח האדמה על החורים הדקים
קוצצת דק את הבצל

2

על מחבת כבדה שמה כף שמן זית
מוסיפה את הבצל לטיגון איטי
מוסיפה גם כורכום מגורד או כפית אבקת כורכום - הכורכום הוא אופציונלי
שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא
ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח

3

מעבירה את תכולת המחבת לקערה ומצננת קצת
בצד בקערה נוספת מקשקשת את הביצים
מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב
מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת
על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה

4

אחרי חמש דקות מרימה פינה לראות האם מספיק שחום ויציב
עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת
מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני
עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

Ingredients

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק, תרד, מנגולד
 1 קישוא מגורד
 או תפוח אדמה מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

Directions

1

כל שילוב של עלים ירוקים יעבוד כאן, המון ירוקים קצוצים דק
מגרדת את הקישוא או תפוח האדמה על החורים הדקים
קוצצת דק את הבצל

2

על מחבת כבדה שמה כף שמן זית
מוסיפה את הבצל לטיגון איטי
מוסיפה גם כורכום מגורד או כפית אבקת כורכום - הכורכום הוא אופציונלי
שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא
ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח

3

מעבירה את תכולת המחבת לקערה ומצננת קצת
בצד בקערה נוספת מקשקשת את הביצים
מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב
מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת
על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה

4

אחרי חמש דקות מרימה פינה לראות האם מספיק שחום ויציב
עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת
מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני
עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

חביתת עשבים ירוקים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בוקר. עלים ירוקים

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה