קומפוט חבושים

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח? אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

קינוח ריחני ונוסטלגי שהוא גם טעים ויפה

חבושים לאמא קומפוט חבושים

 

ככה עושה

קומפוט חבושים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה2 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 10 חבושים
  • 1 לימון
  • 1 כוס סוכר קוקוס

הכנות

הרבה עבודה

  • הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות .
  • עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
    קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
    קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסכין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה
  • את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
    מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
    שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע
  • מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.עוד מתוקים לשלב האלמינציה, עוד חבושים

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן