חבושים לאמא

22/09/2021

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

כשמונה מנות

Prep Time30 minsCook Time2 hrs

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

Ingredients

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

Directions

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

חבושים לאמא

חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

כשמונה מנות

Prep Time30 minsCook Time2 hrs

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

Ingredients

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

Directions

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

חבושים לאמא

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. ראש השנה

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. אז כזו נטולת דגנים לחלוטין ומאוד משמחת

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה. הבמיה כאן מככבת בלי ריר בכלל ספוגה בטעמי הטלה ומתיקות המישמש

קרמבל פירות קיץ פליאו

קרמבל פירות קיץ פליאו

קינוח מאוד פשוט שאפשר לעשות מפירות שכבר קצת פחות יצוגים, כאן השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים שסק, משמשים יעבוד מעולה

גלידוניות פליאו סטייל

גלידוניות פליאו סטייל

קינוח שבועות מפנק שכולם אוהבים. גלידת הבננות המוכרת והאהובה, עם המון אוכמניות כחולות. ציפוי משוקולד מריר עם אופציה לשוקולד רואו. טבעוני ללא גלוטן מתאים לפרוטוקול האוטואימיוני בשלב ההחזרות