זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי, אבל זנב זה נפלא.

בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי נמסות רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות.

המון נוטרינטים והמון טעם.

שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.

תבשיל זנב שור וענבי איזבלה

ככה עושה

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה4 hours
מנות4
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

הכנת הזנב לבישול

  • שני זנבות עגל או שור חתוכים למקטעים
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ליים או לימון
  • שמן זית או בקר לטיגון

התבשיל

  • 4 מקלות סלרי
  • 1 בצל לבן
  • 1 כרישה
  • 4 חלקים לבנים של גבעולי בצל ירוק
  • 2 גזרים
  • 3 שני שום
  • כף שבבי שום
  • כף שבבי בצל
  • כפית פלפל שחור גרוס גס
  • אשכול של ענבי איזבלה עם העלים
  • 1 כוס מיץ ענבים טרי
  • 1 ליטר ציר בקר

הכנות

הכנת הזנב

  • בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי
    תבשיל זנב שור וענבי איזבלה
  • בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה
    תבשיל זנב שור וענבי איזבלה

בנית הסיר

  • קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה
    תבשיל זנב שור וענבי איזבלה
  • שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא
תבשיל זנב שור וענבי איזבלה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן