זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ
אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי, אבל זנב זה נפלא. בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי נמסות רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות. המון נוטרינטים והמון טעם. שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.
בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי
בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה
קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה
שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא
Ingredients
Directions
בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי
בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה
קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה
שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה
לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב
נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס
0 תגובות