זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

|

29/08/2021

אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי, אבל זנב זה נפלא. בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי מקבל את רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות. המון נוטרינטים והמון טעם. שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.

4 מנות

Prep Time15 minsCook Time4 hrs

הכנת הזנב לבישול
 שני זנבות עגל או שור חתוכים למקטעים
 2 כפות חומץ תפוחים
 ליים או לימון
 שמן זית או בקר לטיגון
התבשיל
 4 מקלות סלרי
 1 בצל לבן
 1 כרישה
 4 חלקים לבנים של גבעולי בצל ירוק
 2 גזרים
 3 שני שום
 כף שבבי שום
 כף שבבי בצל
 כפית פלפל שחור גרוס גס
 אשכול של ענבי איזבלה עם העלים
 1 כוס מיץ ענבים טרי
 1 ליטר ציר בקר

הכנת הזנב
1

בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי

2

בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה

בנית הסיר
3

קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה

4

שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא

Ingredients

הכנת הזנב לבישול
 שני זנבות עגל או שור חתוכים למקטעים
 2 כפות חומץ תפוחים
 ליים או לימון
 שמן זית או בקר לטיגון
התבשיל
 4 מקלות סלרי
 1 בצל לבן
 1 כרישה
 4 חלקים לבנים של גבעולי בצל ירוק
 2 גזרים
 3 שני שום
 כף שבבי שום
 כף שבבי בצל
 כפית פלפל שחור גרוס גס
 אשכול של ענבי איזבלה עם העלים
 1 כוס מיץ ענבים טרי
 1 ליטר ציר בקר

Directions

הכנת הזנב
1

בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי

2

בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה

בנית הסיר
3

קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה

4

שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

|

אומרים מאף ועד זנב, אף לא יצא לי, אבל זנב זה נפלא. בשר עם טעמים מיוחדים שבבישול איטי מקבל את רקמות החיבור והג'לטין שבין העצמות. המון נוטרינטים והמון טעם. שילבתי את ענבי איזבלה שבדיוק הבשילו בחצר ויצא חגיגי.

4 מנות

Prep Time15 minsCook Time4 hrs

הכנת הזנב לבישול
 שני זנבות עגל או שור חתוכים למקטעים
 2 כפות חומץ תפוחים
 ליים או לימון
 שמן זית או בקר לטיגון
התבשיל
 4 מקלות סלרי
 1 בצל לבן
 1 כרישה
 4 חלקים לבנים של גבעולי בצל ירוק
 2 גזרים
 3 שני שום
 כף שבבי שום
 כף שבבי בצל
 כפית פלפל שחור גרוס גס
 אשכול של ענבי איזבלה עם העלים
 1 כוס מיץ ענבים טרי
 1 ליטר ציר בקר

הכנת הזנב
1

בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי

2

בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה

בנית הסיר
3

קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה

4

שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא

Ingredients

הכנת הזנב לבישול
 שני זנבות עגל או שור חתוכים למקטעים
 2 כפות חומץ תפוחים
 ליים או לימון
 שמן זית או בקר לטיגון
התבשיל
 4 מקלות סלרי
 1 בצל לבן
 1 כרישה
 4 חלקים לבנים של גבעולי בצל ירוק
 2 גזרים
 3 שני שום
 כף שבבי שום
 כף שבבי בצל
 כפית פלפל שחור גרוס גס
 אשכול של ענבי איזבלה עם העלים
 1 כוס מיץ ענבים טרי
 1 ליטר ציר בקר

Directions

הכנת הזנב
1

בכל סירטון שראיתי התחילו בציחצוח הזנב, אז ככה עושה
מניחה בקערה עם מים ושוטפת עד שהמים נקיים
ממלאת שוב במים ומוסיפה חומץ תפוחים, מניחה בצד לרבע שעה
שופכת את המים ומשפשפת את חתיכות הזנב בחצי לימון. נקי

2

בסיר שישמש לתבשיל משחימה את פיסות הזנב טוב טוב בשמן זית או שומן בקר. צבע טוב יתן צבע יפה והרבה טעם לתבשיל, אז בסבלנות. מוציאה

בנית הסיר
3

קוצצת את הירקות. בצל לבן לקוביות קטנות, החלקים הלבנים של בצל ירוק לרוחב, או כרישה לעיגולים דקים, גזרים לקוביות, גבעולי סלרי לפרוסות עם העלים
מוסיפה שמן לסיר ומשחימה את הירקות לאט
בקערית קטנה מערבבת את שבבי הבצל והשום, פלפל שחור גרוס גס ומלח גס. מצפה את פיסות הבשר המושחם בתבלינים ומכניסה לסיר
מוסיפה אשכול ענבים נדיב, לא חייב ענבי איזבלה כל ענב זה טוב
מוסיפה גם עלי גפן, מוסיף חמיצות, עם אין זה גם בסדר
סוחטת אשכול ענבים נוסף, אפשר במג'ימיקס או נינג'ה ולהעביר דרך מסננת, מוסיפה לסיר
מוסיפה לסיר ליטר ציר עצמות. הנוזלים צרכים לכסות את הבשר, עם אין מספיק משלימה במים רותחים
הבישול לוקח כארבע שעות. קודם להביא לרתיחה ואז לכסות ולבשל על אש קטנה
אפשר גם לקצר תהליכים בסיר לחץ זה יקח רק שעה, ויוצא מעולה

4

שמוכן מוציאה את החתיכות לצלחת הגשה
את הרוטב הניפלא שיש בסיר מסננת ומוֹעֶכֶת את הירקות דרך המסננת
זה אוצר! משתמשת להכנת אורז כרובית שיבוא נהדר עם המנה, ואורז רגיל למי שאוכל
מה שנישאר מהרוטב הזה, שהטעמים שלו נהדרים ומרוכזים מעבירה לתבנית קוביות קרח. תיבול מושלם מרוכז מתי שבא

זנב בבישול ארוך עם ענבים של סוף הקיץ

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *