ראגו לחי פרה

18/02/2020

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

2 מנות

Prep Time20 minsCook Time1 hr 30 mins

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

Ingredients

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

Directions

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

דלעת ספגט וראגו לחי

ראגו לחי פרה

18/02/2020

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

2 מנות

Prep Time20 minsCook Time1 hr 30 mins

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

Ingredients

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

Directions

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

דלעת ספגט וראגו לחי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוגת דלעת ודבש פליאו

עוגת דלעת ודבש פליאו

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש ללא גלוטן עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת מקורמלת וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים

לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה. הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה. אז יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו

פוטטוס בטטה

פוטטוס בטטה

פוטטוס מבטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה עושר טעמי צ'יפס

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי