ראגו לחי פרה

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור.

יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות והוא טעים ממש.

בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

ככה עושה

דלעת ספגט וראגו לחי

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה1 hour 40 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

לראגו לחי

  • 1200 גרם לחי פרה
  • 2 בצל גדול קצוץ קטן
  • כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
  • 3 גזר גדול חתוך גס
  • 10 שני שום קלופות קצוצות
  • שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
  • סלסלה פטריות שימג’י או יער
  • 10 פטריות שיטקי יבשות
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות ציר עצמות

לדלעת ספגטי

  • 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

הכנות

ראגו לחי

  • בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש מהקצב להפריד. משתדלת להשתמש רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים.
  • אם קיבלתן לחי ובשר ראש יחד, כדאי לחתוך את החלק הדק (בשר הראש) שמתבשל לאט. ולתת לכל התבשיל עוד שעתים על אש קטנה
  • את פטריות השיטאקי משרה במים רותחים
  • בסיר משחימה את כל הירקות בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
    בשמן קוקוס או שומן מהחי
    כששחום מזיזה הצידה את הירקות
  • מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
    אם יש לחי ובשר ראש מכניסה גם את בשר הראש חתוך לקוביות של כ2 סנטימטר, ומשחימה גם אותו.
  • מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות.
    מוסיפה כשתי כוסות של ציר עצמות, אם אין 2 כוסות מים רותחים יעבדו מצוין.
    מוסיפה את פטריות השיטאקי קצוצות ואת מי ההשריה.
    מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך.
  • אחרי כשעה שהבשר הלחי רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך.
    חותכת לפרוסות דקות לאורך.
    מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש.
    מוסיפה פטריות, כל סוג שבא לכן, חתוך גדול ובשפע.
    טועמת את הנוזל אם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים.
    נותנת עוד כשעה שעה וחצי על אש קטנה.
    אם השתמשתן גם בבשר הראש יתכן וצריך עוד זמן, כדאי לטעום ואם לא רך מספיק להוסיף עוד מים רותחים ולבשל עד שרך.
    ראגו לחי פרה מתבשל

הכנת הדלעת

  • חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח.
  • מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום.
    הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה.
    אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה.

הגשה

  • מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
    מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים
סיר ראגו לחי פרה מבושל עם סלט ליד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן