דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

הכנות20 minsזמן בישול1 hr 30 mins

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

Ingredients

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים

Directions

הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

דלעת ספגט וראגו לחי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

הכנות20 minsזמן בישול1 hr 30 mins

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

Ingredients

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים

Directions

הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

דלעת ספגט וראגו לחי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

בצל ממולא

בצל ממולא

בצלים ממולאים הם סוג של תוספת רכה ומתוקה, יחד עם ריבת תפוזים סיניים זו תבנית שיש בה חגיגיות

קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

לשון וחברים

לשון וחברים

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

כבד עגלה

כבד עגלה

המזון הדחוס ביותר. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד
בעיה קטנה, יש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

$