ראגו לחי פרה

| 18/02/2020

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

ראגו לחי פרה

כמותזמן הכנה
מספיק לשתים שלוש רעבות 40 דקות

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

Ingredients

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

Directions

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

דלעת ספגט וראגו לחי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר