דלורית מתוקה

| 1/12/2020

הענין הוא לחתוך חריצים עמוקים מספיק בלי להגיע לקצה ולחתוך את הדלורית לחלקים. ככה אפשר להכניס את הטעמים ולקבל הרבה שטח פנים קריספי.

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים.

אם אתן סבבה עם צ'ילי מאוד יתאים כאן. 

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 30 דקות

מרכיבים
 1 דלורית חצויה לאורך
 עלי מרווה יבשים
 כפית מייפל או דבש
 כף חומץ תפוחים
 כף מים רותחים
 כף שמן זית
 מלח אטלנטי ורוד

1

קולפת וחוצה את הדלורית לאורך ככה שיש שני חלקים דומים
מוציאה את הגרעינים.

2

חורצת חריצים עמוקים לאורך צוואר הדלורית והבטן, חריצים עמוקים אבל עדין ניזהרת לשמור על הדלורית שלימה

3

בקערית קטנה ממיסה את הדבש במים רותחים, מוסיפה חומץ תפוחים וטיפה שמן זית ומערבבת

4

תבנית, נייר אפיה, משמנת את הדלורית בחלק התחתון, שופכת את הרוטב ומנסה שיכנס לחריצים. מפזרת מעל עלים יבשים של מרווה

5

מעבירה לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהדלורית שחומה

Ingredients

מרכיבים
 1 דלורית חצויה לאורך
 עלי מרווה יבשים
 כפית מייפל או דבש
 כף חומץ תפוחים
 כף מים רותחים
 כף שמן זית
 מלח אטלנטי ורוד

Directions

1

קולפת וחוצה את הדלורית לאורך ככה שיש שני חלקים דומים
מוציאה את הגרעינים.

2

חורצת חריצים עמוקים לאורך צוואר הדלורית והבטן, חריצים עמוקים אבל עדין ניזהרת לשמור על הדלורית שלימה

3

בקערית קטנה ממיסה את הדבש במים רותחים, מוסיפה חומץ תפוחים וטיפה שמן זית ומערבבת

4

תבנית, נייר אפיה, משמנת את הדלורית בחלק התחתון, שופכת את הרוטב ומנסה שיכנס לחריצים. מפזרת מעל עלים יבשים של מרווה

5

מעבירה לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהדלורית שחומה

דלורית מתוקה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ירקות שורש ודלעות

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם

סלט כל חלקי הסלק

סלט כל חלקי הסלק

סלק ועלים של סלק זה רצף אחד, אין בעצם שום סיבה לזרוק את העלים הם טעימים ומאוד מזינים. בדרך כלל נמצא את הסלק קטום מעליו וחבל. הסלט הזה חוגג את כולו. ולמה לא