דלורית מתוקה

הענין הוא לחתוך חריצים עמוקים מספיק בלי להגיע לקצה ולחתוך את הדלורית לחלקים. ככה אפשר להכניס את הטעמים ולקבל הרבה שטח פנים קריספי.

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים.

אם אתן סבבה עם צ'ילי מאוד יתאים כאן.

 

ככה עושה

דלורית מתוקה

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 1 דלורית חצויה לאורך
  • עלי מרווה יבשים
  • כפית מייפל או דבש
  • כף חומץ תפוחים
  • כף מים רותחים
  • כף שמן זית
  • מלח אטלנטי ורוד

הכנות

  • קולפת וחוצה את הדלורית לאורך ככה שיש שני חלקים דומים מוציאה את הגרעינים.
  • חורצת חריצים עמוקים לאורך צוואר הדלורית והבטן, חריצים עמוקים אבל עדין ניזהרת לשמור על הדלורית שלימה
  • בקערית קטנה ממיסה את הדבש במים רותחים, מוסיפה חומץ תפוחים וטיפה שמן זית ומערבבת
  • תבנית, נייר אפיה, משמנת את הדלורית בחלק התחתון, שופכת את הרוטב ומנסה שיכנס לחריצים. מפזרת מעל עלים יבשים של מרווה
  • מעבירה לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהדלורית שחומה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן