דים סאם במעטפת כרישה

| 30/11/2020

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים.

הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

כמותזמן הכנה
18 יחידות 30 דקות

לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר

העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי
חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד
מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית
מוציאה לקערת מים קרים

2

שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע
חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים
יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
3

השרימפס או הגזר תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אפשר לוותר על השרימפס ולהוסיף עוד גזר

4

מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
5

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

6

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

Ingredients

לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר

Directions

העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי
חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד
מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית
מוציאה לקערת מים קרים

2

שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע
חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים
יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
3

השרימפס או הגזר תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אפשר לוותר על השרימפס ולהוסיף עוד גזר

4

מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
5

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

6

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

דים סאם כרישה ועוף

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. עוף הודו חזיר

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי