דים סאם במעטפת כרישה

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים.

הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

 

ככה עושה

דים סאם כרישה ועוף

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
nutfree
grainfree
pinatfree
egg free
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

לעטיפה

  • כרישה עבה

למילוי

  • 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
  • 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
  • 2 כפיות ג'ינגר מגורד
  • 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
  • 1 כף קוקנט אמיניו
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר קוקוס
  • רבע גזר

הכנות

העטיפה

  • המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי
    חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד
    מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית
    מוציאה לקערת מים קרים
  • שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע
    חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים
    יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי

  • השרימפס או הגזר תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
    מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת אפשר לוותר על השרימפס ולהוסיף עוד גזר
  • מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
    קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
    ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה

  • מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
    אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
    מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים
  • מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
    מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות.
    להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן