דג אפוי במלח פארידה
דג אפוי במלח פארידה
דג אפוי במלח פארידה

דג במלח

26/06/2020

דג אפוי במעטפה של מלח ים זו אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. המליחות מדויקת והעסיסיות של הדג נישמרת

Prep Time10 minsCook Time30 mins

 פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
 3 קילו מלח גס

1

שיטת הכנה שמדגישה את טעמי הים שבדג
מכינה רק מדג ים מאוד טרי ויפה
מעדיפה פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
הרעיון הוא ליצור לדג מעטפת אטומה של חום, שבה הוא מתבשל במיצים של עצמו
האדים שמגיעים מהמלח חודרים את הדג וממליחים אותו בצורה אופטימלית
אצל הדיג מבקשת לא לקסקס את הדג רק לנקות את הבטן
מה שעוזר לשמור על הדג מעודף מלח ובהסרת העור בהגשה

הכנה
2

מחממת תנור לחום הגבוהה ביותר
מכינה את תערובת המלח, לקערה גדולה שופכת שלוש שקיות של קילו מלח ים, מטפטפת מעל כמה כפות של מים ומערבבת ביד

3

על תבנית שתכיל את הדג בנוחות מניחה נייר אפיה
מעל הנייר מניחה שיכבה של שני סנטימטר מתערובת המלח
מניחה את הדג מעל ומערימה עליו מהמלח, הרעיון הוא ליצור שיכבה אחידה של כשני סנטימטר מסביב לכל הדג כולל הראש, ורק הסנפיר האחורי מציץ החוצה
שהדג מכוסה במלח מטפטפת מעט מים ומהדקת סביב הדג

4

מכניסה לתנור לאפיה של 22 דקות לכל קילו דג
בחלוף הזמן אין דרך לבדוק רק לסמוך
מוציאה ונותנת כמה דקות לדג להתקרר. זהירות המלח לוהט
עם סכין רחב שוברת את הכיפת המלח ומסירה את המלח
מורידה גם את העור שמיתקלף מאוד בקלות ומעבירה את בשר הדג העסיסי והנפלא לצלחת הגשה

Ingredients

 פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
 3 קילו מלח גס

Directions

1

שיטת הכנה שמדגישה את טעמי הים שבדג
מכינה רק מדג ים מאוד טרי ויפה
מעדיפה פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
הרעיון הוא ליצור לדג מעטפת אטומה של חום, שבה הוא מתבשל במיצים של עצמו
האדים שמגיעים מהמלח חודרים את הדג וממליחים אותו בצורה אופטימלית
אצל הדיג מבקשת לא לקסקס את הדג רק לנקות את הבטן
מה שעוזר לשמור על הדג מעודף מלח ובהסרת העור בהגשה

הכנה
2

מחממת תנור לחום הגבוהה ביותר
מכינה את תערובת המלח, לקערה גדולה שופכת שלוש שקיות של קילו מלח ים, מטפטפת מעל כמה כפות של מים ומערבבת ביד

3

על תבנית שתכיל את הדג בנוחות מניחה נייר אפיה
מעל הנייר מניחה שיכבה של שני סנטימטר מתערובת המלח
מניחה את הדג מעל ומערימה עליו מהמלח, הרעיון הוא ליצור שיכבה אחידה של כשני סנטימטר מסביב לכל הדג כולל הראש, ורק הסנפיר האחורי מציץ החוצה
שהדג מכוסה במלח מטפטפת מעט מים ומהדקת סביב הדג

4

מכניסה לתנור לאפיה של 22 דקות לכל קילו דג
בחלוף הזמן אין דרך לבדוק רק לסמוך
מוציאה ונותנת כמה דקות לדג להתקרר. זהירות המלח לוהט
עם סכין רחב שוברת את הכיפת המלח ומסירה את המלח
מורידה גם את העור שמיתקלף מאוד בקלות ומעבירה את בשר הדג העסיסי והנפלא לצלחת הגשה

דג אפוי במעטפה של מלח ים
דג אפוי במלח פארידה
דג אפוי במלח פארידה
דג אפוי במלח פארידה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים

טרטר טרחון וירקות קשים

טרטר טרחון וירקות קשים

אוהבת שאתיקה ופרקטיקה נפגשות. פילטתי טרחון, לא ממש טובה בזה, נשאר על האידרה הרבה בשר, גרדתי אותו בכפית כמו שראיתי בסושיות. יצא די הרבה דג שהוא כבר טרטר בעצמו, הוספתי ירקות קשים ולימון ויצא! ים עדין פשוט ורגוע