דג במלח

דג אפוי במעטפה של מלח ים זו אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. המליחות מדויקת והעסיסיות של הדג נישמרת

שיטת הכנה שמדגישה את טעמי הים שבדג, מכינה רק מדג ים מאוד טרי ויפה

מעדיפה פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות

הרעיון הוא ליצור לדג מעטפת אטומה של חום, שבה הוא מתבשל במיצים של עצמו האדים שמגיעים מהמלח חודרים את הדג וממליחים אותו בצורה אופטימלית

ככה עושה

דג אפוי במעטפה של מלח ים

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free

מרכיבים

  • פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
  • 3 קילו מלח גס

הכנות

  • אצל הדיג מבקשת לא לקסקס את הדג, רק לנקות את הבטן מה שעוזר לשמור על הדג מעודף מלח ומקל בהסרת העור להגשה.
  • מחממת תנור לחום הגבוהה ביותר.
    מכינה את תערובת המלח, לקערה גדולה שופכת שלוש שקיות של קילו מלח ים
    מטפטפת מעל כמה כפות של מים ומערבבת ביד.
    במתכון הקלאסי מוסיפים חלמוני ביצה כדי שהמעטה יהיה יותר קשה.
    אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים קצוצים דק למלח
  • על תבנית שתכיל את הדג בנוחות מניחה נייר אפיה
    מעל הנייר מניחה שיכבה של שני סנטימטר מתערובת המלח
    מלח ים גס פשוט, אין שום סיבה השקיע במלח אטלנטי כאן
  • מניחה את הדג מעל ומערימה עליו מהמלח
    הרעיון הוא ליצור שיכבה אחידה של כשני סנטימטר מסביב לכל הדג כולל הראש, ורק הסנפיר האחורי מציץ החוצה
    שהדג מכוסה במלח מטפטפת מעט מים ומהדקת סביב הדג
  • מכניסה לתנור לאפיה של 22 דקות לכל קילו דג
    בחלוף הזמן אין דרך לבדוק רק לסמוך
    מוציאה ונותנת כמה דקות לדג להתקרר. זהירות המלח לוהט
    עם סכין רחב שוברת את הכיפת המלח ומסירה את המלח
    מורידה גם את העור שמיתקלף מאוד בקלות, מעבירה את בשר הדג העסיסי והנפלא לצלחת הגשה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד דג שלם בתנור

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן