גרנולה עם כוסמת ירוקה פירות ויוגורט

גרנולה עם כוסמת ירוקה פקאן ומייפל

קיץ, כיף שיש משהו לפזר על פירות. מי שבענין יוגורט טבעוני או עיזים זה מתאים בול. גרנולה עם כוסמת ירוקה

לא חיבות שיבולת שועל, נהדר גם ככה, קריספי קרנצי ומלא טעם אפילו טבעוני

גרנולה כוסמת ירוקה עם פירות ויוגורט

כוסמת ירוקה

גרנולה עם כוסמת ירוקה, ללא גלוטן כיף בקיץ כארוחת בוקר. כוסמת ירוקה שונה מכוסמת חומה. החומה קלויה זו הכוסמת שמכירים מתבשילים מזרח ארופים ויש לה גם ריח לא ממש נעים. שימו לב שהכוסמת שלכם ירוקה וטריה. אפשר אורגני אפשר לא, מה שחשוב זה שהיא ירוקה.

הטיפול בכוסמת ירוקה מורכב מהשריה ושטיפות, הזרעונים יתמלאו חזרה במים ויופעלו. אפשר להנביט אותם ולקבל עוד ערכים תזונתים או להשתמש רק בכוסמת ירוקה מושרית. שלב הראשון הוא לשטוף טוב את הכוסמת, להעביר אותה לקערה עם הרבה מים קרים

במהלך ההשריה כוסמת ירוקה מפרישה חומר רירי

ההשריה מתניע פעילות אנזימים שמפרקים את חומרי התשמורת של הזרעים
ומאחר וכוסמת היא דו פסיגית חומרי התשמורת מורכבים, והפירוק שלהם מאוד מאוד מקל על העיכול

כדאי להיפטר מהנוזלים האלו בשטיפה טובה, לאורך זמן ההשריה אפשר וכדאי לשטוף כמה פעמים

השריה לוקחת משהו כמו חמש שעות, ביום חם אפשר גם במקרר

לבסוף כמובן לשטוף טוב. מכאן אפשר להמשיך להנבטה או ישירות להכנת גרנולה

כוסמת ירוקה מונבטת

את הכוסמת המושרית והשטופה מעבירה למסננת, מניחה את המסננת מעל קערה ומכסה במגבת. להנבטה טוב אזור חשוך והכיסוי במגבת נותן תנאים כאלו. הכוסמת צריכה להישאר עם לחות קלה, מכוסה. כאשר יש נבט קטן זה מוכן. לא כדאי להנביט יותר

הנבטה קורת תוך 12 שעות, לפעמים גם פחות, תלוי במזג האויר. שיש נבט קטנטן לעצור ולהעביר למקרר.

כוסמת ירוקה מונבט להכנת גרנולה עם כוסמת ירוקה
כוסמת ירוקה מונבט להכנת גרנולה עם כוסמת ירוקה

ככה עושה

גרנולה עם כוסמת ירוקה ללא גלוטן

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה35 minutes
מנות2 תבניות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

חומרים לשתי תבניות גרנולה כוסמת ירוקה

  • 2 כוסות כוסמת ירוקה
  • 1 כוס פקאן קצוץ
  • ½ כוס גרעיני חמניה
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • ½ כוס שומשום
  • 3 כפות מיפל
  • 2 כפות שקדיה
  • 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • מעט מלח

הכנות

גרנולה עם כוסמת ירוקה

  • בקערה מערבבת את חומרי הדבק, זה מה שנותן את הגושים הטעימים של הגרנולה
    שקדיה, מיפל ושמן זית עדין בקערה, מערבבת טוב.
    מוסיפה את הכוסמת הירוקה, גרעינים ופקאן קצוץ, מוסיפה טיפה מלח ומערבבת טוב.
    שקדיה מיפל ושמן זית דבק גרנולה
  • את התערובת מעבירה לשתי תבניות תנור מרופדות בניר אפיה. משתדלת שהפיזור יהיה אחיד. אופה בתנור של 150 מעלות כ 35 דקות או עד ששחום
    תערובת לגרנולה כוסמת ירוקה
  • הגרנולה יוצאת שחומה, אם אוהבים אפשר גם קצת פחות. מעבירה לצינצנת עם אטם נישמר שבוע שבועים אם נשאר משהו
    גרנולה כוסמת ירוקה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן
גרנולה עם כוסמת ירוקה פירות ויוגורט
גרנולה עם כוסמת ירוקה פירות ויוגורט

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן