בעיקר ברוקולי, קצת גבינה וביצה

גראטן ברוקולי וגורגונזולה

ברוקולי וכמה שיותר ממנו, מעולה לאיזון הורמונלי, טעים וקליל. עכשיו מה עוד לעשות איתו. אפשר לחלוט אותו קצר שישאר ירוק, קצת חמאה ופרוסות דקות של שום או שקדים מטוגנים.

גראטן ברוקולי שלוקח את העוקץ שלו ומוסיף לו הגברה. מאוד פשוט. לוקחת תבנית וממלאת אותה בפרחי ברוקולי קטנים, הרבה, זה עיקר הענין. זוית הטעם היא תערובת של ביצה יוגורט יוני של 10 אחוז שומן והגבינה. גורגונזולה מתאימה בול, וכל גבינה כחולה אחרת. יום אחד היתה רק גבינת עיזים מגורדת, שמתי, יצא טוב באותה מידה.

אפשר להוסיף קצת קמח שקדים בעיקר לטעם, ואפשר בלי, לא ישנה למבנה.

להגשה פשוט מוציאה מהתבנית עם הנייר כאילו היתה פיצה, בוצעות חתיכה ואוכלות ככה טעים ממש. והינה סימנו ראש ברוקולי ברגע

גראטן ברוקולי וגורגונזולה

גראטן ברוקולי

גראטן ברוקולי, מאפה פשוט של ארוחת ערב. מוציאה מהתבנית עם הנייר כאילו היתה פיצה, בוצעות חתיכה ואוכלות ככה טעים ממש. והינה סימנו ראש ברוקולי ברגע

גראטן מילה קצת גדולה, זה לא מאפה מוקרם. יותר תבנית של פרחי ברוקולי מצופים תערובת של ביצה יוגורט יוני, 10 אחוז שומן וגבינה גורגונזולה שמתאימה כאן בול. כל גבינה כחולה אחרת גם תתאים. וגם גבינת עיזים מגורדת.

ירקות מצליבים

משפחה מפוארת של ירקות עשירים בגופרית שמסיעים בפינוי יעיל של רעלים מהגוף. מכילים גם גויטרוגנים (סופחי יוד) שיכולים להפריע לפעילות בלוטת התריס. בישול או התססה של הירקות האלו מחליש את המרכיב הגויטרוגני. בתזונה הקטוגנית הכרוב והכרובית נחשבים לסופחים נהדרים של שומן

כרוב, כרובית, בוק צוי, כרוב ניצנים, ברוקולי, ניבטי ברוקולי, ארוגולה, צנוניות, קולורבי

ככה עושה

גראטן ברוקולי וגורגונזולה

מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | צמחוני
הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • ראש ברוקולי בינוני
  • 50 גרם גורגונזולה
  • ביצה אורגנית
  • 2 כפות יוגורט יוני 10 אחוז
  • 1 כף קמח שקדים אופציונלי
  • כף שמן זית

הכנות

  • תבנית בגודל 23 על 23
    מניחה נייר אפיה משומן במעט שמן זית ומפרידה לתוכו פרחים קטנים של ברוקולי מפרח בינוני, את הגזע חותכת לגודל ביס נוח.
    פרחי ברוקולי בתבנית
  • בצד מערבבת את הגורגונזולה עם הביצה והיוגורט, מוסיפה קצת קמח שקדים, בעיקר לטעם.
    לגבי הגורגונזולה יש מתוקה וחריפה, מה שטעים לכן. שיש הרבה עובש כחול יש הרבה טעם בגבינה, המתוקה לא באמת מתוקה רק לא מאוד חריפה. גם גבינה כחולה אחרת כמו רוקפור או גליל תתאים.
    אופציה נוספת זו גבינת עיזים קשה מגורדת גם לה יש מלא טעם והיא תתאים
    תבנית מלאה בפרחי ברוקולי ובלילה ליד
  • מעבירה את התערובת לתבנית ומעסה את הפרחים, משטחת קצת בלי לדחוס. אפשר לפזר עוד קצת גבינה מעל. לתנור לכחצי שעה על חום של 180 מעלות
    תבנית מלאה בפרחי ברוקולי ובלילה לתנור
גראטן ברוקולי אפוי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן