גראטן ברוקולי
גראטן ברוקולי, מאפה פשוט של ארוחת ערב. מוציאה מהתבנית עם הנייר כאילו היתה פיצה, בוצעות חתיכה ואוכלות ככה טעים ממש. והינה סימנו ראש ברוקולי ברגע
גראטן מילה קצת גדולה, זה לא מאפה מוקרם. יותר תבנית של פרחי ברוקולי מצופים תערובת של ביצה יוגורט יוני, 10 אחוז שומן וגבינה גורגונזולה שמתאימה כאן בול. כל גבינה כחולה אחרת גם תתאים. וגם גבינת עיזים מגורדת.
ירקות מצליבים
משפחה מפוארת של ירקות עשירים בגופרית שמסיעים בפינוי יעיל של רעלים מהגוף. מכילים גם גויטרוגנים (סופחי יוד) שיכולים להפריע לפעילות בלוטת התריס. בישול או התססה של הירקות האלו מחליש את המרכיב הגויטרוגני. בתזונה הקטוגנית הכרוב והכרובית נחשבים לסופחים נהדרים של שומן
כרוב, כרובית, בוק צוי, כרוב ניצנים, ברוקולי, ניבטי ברוקולי, ארוגולה, צנוניות, קולורבי