גפילטע פיש אליפות פליאו עם לברק בלי סוכר
זו מנה שאם נוריד ממנה את הסוכר נשאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני, שזה נהדר. את המתיקות מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים.
קרפיון אני לא אוהבת, מעולם לא הצלחתי להפטר מריח הבוץ שעולה ממנו. מחליפה במוסר ים או לברק, שני דגים לבנים טעימים עם מספיק שומן.
מושלם אמרה הפולניה במשפחה
אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג
בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה
במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת.
דגש על מקררת כי מפגש בין עיסה חמה לדג טחון יצור גרגירים לא נעימים, ומסה שלא תתאחד כי חלבון דג נקרש מהר
טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר
מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה
מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים
מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות
עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה
את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין
את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת
Ingredients
Directions
אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג
בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה
במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת.
דגש על מקררת כי מפגש בין עיסה חמה לדג טחון יצור גרגירים לא נעימים, ומסה שלא תתאחד כי חלבון דג נקרש מהר
טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר
מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה
מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים
מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות
עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה
את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין
את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי
0 תגובות