גפילטע במרכז שולחן טועמות עם חזרת

גפילטע פיש בלי סוכר מתכון אליפות עם לברק

גפילטע פיש לפסח וגם לראש השנה. מבצע, כי תכלס זה מלא עבודה. יש כאן מתכון גפילטע פיש ביתי בטעם של פעם

למדתי לאהוב את זה, כן זה, הדבר הזה עם הריח, והחזרת שהריח שלה עוד יותר חזק וריח הגלות שהוא החזק מכולם

זו מנת דג שאם נוריד ממנה את הסוכר נשאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני, שזה נהדר. את המתיקות מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים .

מושלם אמרה הפולניה הפרטית שלי

גפילטע פיש מתכון לפסח מוגש לשולחן

גפילטע פיש בלי סוכר

גפילטע פיש אמיתי אומרים שעושים מקרפיון, וול, לא חובה. קרפיון הוא כניראה האחראי הישיר לריח, לא אוהבת, מעולם לא הצלחתי להפטר מריח הבוץ שעולה ממנו. מעדיפה דג טעים, כזה שאשמח לאכול ממנו לא רק בקציצה מתוקה. מחליפה אותו במוסר ים או לברק, שני דגים לבנים טעימים עם מספיק שומן וריח טוב. לאחרונה ניסיתי גם עם פלמידה לבנה, דג ים שזו עונתו, אמנם דג רזה, אבל גם יצא עדין ונהדר

גפילטע פיש ללא גלוטן, אמנם פסח אבל קמח מצה שנידחף לכל מתכון זה קמח לבן בתחפושת. לא צריך. קציצת דג יש בה המון חלבון שקושר אותה צריך רק ללוש טוב. הביצה וקמח השקדים מאוורר וקושר את המסה. מה עם הסוכר, רוצות גפילטע פיש בלי סוכר, אין צורך, בצל וגזר מקורמלים זה מתוק, דג טעים לא צריך לכסות בסוכר

כמעט תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני, שקדים בקמח צריך כאן וגם ביצה, והם לא בשלב הראשון. קציצות דג יעברו בקלות

ככה עושה

גפילטע פיש בלי סוכר מתכון לפסח

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה2 hours
מנות36 יחידות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

ציר גפילטע פיש לפסח

  • אידרות וראשים של שני דגים לפחות
  • 3 גזר
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • צרור טימין
  • 8 גבעולי פטרוזיליה
  • פלפל אנגלי עלה דפנה
  • מלח פלפל שחור

קציצות

  • 1 קילו פילה דג. מוסר ים או לברק
  • 300 גרם גזר מגורד דק
  • 700 גרם בצל קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ביצה טריה
  • 3 כפות קמח שקדים
  • 1 ביצה קשה מגורדות דק
  • כף דבש אופציונלי
  • פלפל שחור ומלח אטלנטי דק

הכנות

הכנת הציר

  • אצל הדיג. בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
    בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם.
    את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן. עד כאן ניצול מלא של הדג
  • בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר אחד פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי. מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדינה כשעה. טועמת וממליחה
    ציר דגים לגפילטפיש

תערובת ל כ36 קציצות

  • במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
    קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, אם צריך מוסיפה מעט מים רותחים להמשך הריכוך
    מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת.
    דגש על מקררת כי מפגש בין עיסה חמה לדג טחון יצור גרגירים לא נעימים, ומסה שלא תתאחד כי חלבון דג נקרש מהר
    שפע של בצל מטוגן וגזר לקציצות גפילטע פיש
  • טחינה
    הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, לכן טוחנת בבית במג'ימיקס. טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
    תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
    מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר
    גפילטע פיש פליאו
  • מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. התערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
    מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה
  • מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים
    גפילטע פיש פליאו

הרכבת הסיר

  • מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
    את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
    מוסיפה כף של פילפל שחור. מכאן יש שתי אופציות
  • אם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק, אפשר לפצל לשני סירים
    באחד חלק מהציר וכף דבש אחת להמתקה.
    והשני רק ציר מסונן, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
    הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
    מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה ומקטינה את האש
  • את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
    אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות הסיר יתמלא. בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
    על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין
    גפילטע פיש פליאו

קרור והגשה

  • את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת
    גפילטע פיש לפסח מוגש לשולחן
  • כמובן שהולך מושלם עם חזרת, שזה שניה להכין. היחסים בין שורש החזרת לסלק הם ענין שתתנסו בו ותחליטו מה שתאים לכן. אצלנו זה שני שליש סלק ושליש חזרת, יש שישתמשו בעיקר בחזרת ומעט סלק לצבע.
    שורש חזרת מגורד דק עם כפפות מסיכה ומשקפי שמש
    סלק מגורד דק לצבע ולמיתון החריפות, כלומר מלא סלק.
    מעט חומץ תפוחים, מעט דבש לאיזון מעט מלח.
    ערבוב טוב יום יומים קודם ישפר את האיזון טעמים
    גפילטע פיש לפסח עם חזרת ביתית
גפילטע פיש מתכון ללא סוכר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו

עוד משהו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן