גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

|

2/09/2021

זו מנה שאם נוריד ממנה את הסוכר נישאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני - שזה נהדר. את המתיקות מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים, את הקרפיון מחליפה במוסר ים או לברק. מושלם אמרה הפולניה הפרטית שלי

25 קציצות

Prep Time1 hrCook Time2 hrs

לציר
 אידרות וראשים של שני דגים לפחות
 3 גזר
 1 בצל
 1 כרישה
 צרור טימין
 8 גבעולי פטרוזיליה
 פלפל אנגלי \ עלה דפנה
 מלח פלפל שחור
לקציצה
 1 קילו פילה דג. מוסר ים או לברק
 300 גרם גזר מגורד דק
 700 גרם בצל קצוץ דק
 4 כפות שמן זית
 1 ביצה טריה
 3 כפות קמח שקדים
 1 ביצה קשה מגורדות דק
 כף דבש אופציונלי
 פלפל שחור ומלח אטלנטי דק

הכנת הציר
1

אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג

2

בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה

תערובת הקציצות
3

במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת

4

טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר

5

מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה

6

מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים

הרכבת הסיר
7

מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות

8

עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה

9

את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין

קרור והגשה
10

את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת

Ingredients

לציר
 אידרות וראשים של שני דגים לפחות
 3 גזר
 1 בצל
 1 כרישה
 צרור טימין
 8 גבעולי פטרוזיליה
 פלפל אנגלי \ עלה דפנה
 מלח פלפל שחור
לקציצה
 1 קילו פילה דג. מוסר ים או לברק
 300 גרם גזר מגורד דק
 700 גרם בצל קצוץ דק
 4 כפות שמן זית
 1 ביצה טריה
 3 כפות קמח שקדים
 1 ביצה קשה מגורדות דק
 כף דבש אופציונלי
 פלפל שחור ומלח אטלנטי דק

Directions

הכנת הציר
1

אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג

2

בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה

תערובת הקציצות
3

במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת

4

טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר

5

מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה

6

מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים

הרכבת הסיר
7

מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות

8

עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה

9

את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין

קרור והגשה
10

את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

|

זו מנה שאם נוריד ממנה את הסוכר נישאר עם קציצת דג בציר ג'לטיני - שזה נהדר. את המתיקות מקבלת מגזרים ובצלים מקורמלים, את הקרפיון מחליפה במוסר ים או לברק. מושלם אמרה הפולניה הפרטית שלי

25 קציצות

Prep Time1 hrCook Time2 hrs

לציר
 אידרות וראשים של שני דגים לפחות
 3 גזר
 1 בצל
 1 כרישה
 צרור טימין
 8 גבעולי פטרוזיליה
 פלפל אנגלי \ עלה דפנה
 מלח פלפל שחור
לקציצה
 1 קילו פילה דג. מוסר ים או לברק
 300 גרם גזר מגורד דק
 700 גרם בצל קצוץ דק
 4 כפות שמן זית
 1 ביצה טריה
 3 כפות קמח שקדים
 1 ביצה קשה מגורדות דק
 כף דבש אופציונלי
 פלפל שחור ומלח אטלנטי דק

הכנת הציר
1

אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג

2

בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה

תערובת הקציצות
3

במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת

4

טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר

5

מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה

6

מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים

הרכבת הסיר
7

מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות

8

עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה

9

את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין

קרור והגשה
10

את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת

Ingredients

לציר
 אידרות וראשים של שני דגים לפחות
 3 גזר
 1 בצל
 1 כרישה
 צרור טימין
 8 גבעולי פטרוזיליה
 פלפל אנגלי \ עלה דפנה
 מלח פלפל שחור
לקציצה
 1 קילו פילה דג. מוסר ים או לברק
 300 גרם גזר מגורד דק
 700 גרם בצל קצוץ דק
 4 כפות שמן זית
 1 ביצה טריה
 3 כפות קמח שקדים
 1 ביצה קשה מגורדות דק
 כף דבש אופציונלי
 פלפל שחור ומלח אטלנטי דק

Directions

הכנת הציר
1

אצל הדיג בוחרת מוסר ים גדול של קילו וחצי לפחות, או שני לברקים גדולים, או שני בר ים גדולים. המטרה להישאר עם קילו דג נטו אחרי פילוט. מבקשת את הראש והאידרות בשביל הציר
בבית מגרדת מהאידרה את שאריות בשר הדג, זה בשר נהדר שלא תורם הרבה לציר. יש שם לפחות 100 גרם
את שתי הלחיים של דג גדול שווה לטגן רגע זה מעדן
עד כאן ניצול מלא של הדג

2

בסיר גדול מכניסה את האידרות והראש, כרישה פרוסה, בצל חתוך לרבעים, גזר פרוס, גבעולים של טימין גבעולי פטרוזיליה, שנים שלושה עלי דפנה וכמה גרגירי פלפל אנגלי
מביאה לרתיחה ומבשלת ברתיחה עדין כשעה. טועמת וממליחה

תערובת הקציצות
3

במקום סוכר משתמשת בבצל מטוגן וגזר מטוגן, הקירמול נותן טעם מתוק
קוצצת דק דק את הבצל, (שני בצלים ענקיים או שלושה גדולים) מטגנת אותו לאט בשתים שלוש כפות שמן, עושה את זה בשני סבבים כדי לקבל יותר קירמול
מגרדת את הגזר (כשלושה גזרים גדולים) בפומפיה על החורים הדקים
מוסיפה גם את הגזר למחבת, מוסיפה מצקת מהציר וממשיכה לטגן עד שהגזר רך והנוזלים התאדו. מעבירה לקערה גדולה ומקררת

4

טחינה
הכי פשוט תבקשו אצל הדיג שיטחנו לכן את הדג. אצל הדיג שלי אין מטחנה, טוחנת בבית במג'ימיקס.
טוחנת בפולסים כדי לקבל חתיכות קטנות של דג ולא ממרח
תערובת מוכנה של דג טחון פחות מומלצת
מוסיפה את הדג לקערה עם הבצל והגזר

5

מוסיפה ביצה אחת קשה מגורדת דק בפומפיה, זה נותן טקסטורה טובה, וביצה אחת מדיום טריה. תערובת די מתוקה מהגזר והבצל, אם אוהבים אצלכם מתוק תוסיפו כף דבש, לגמרי אופציונלי. מי שרגיל להמנע מסוכר הקציצה בהחלט מתוקה
מוסיפה כפית מלח כפית פילפל שחור טחון טרי ושלוש כפות של קמח שקדים
לשה את התערובת טוב, כמה דקות עד שהיא אחידה וקצת דביקה

6

מכינה קציצות, מאורכות ושטוחות. מדי פעם טובלת את הידים במים כי התערובת דביקה, הקציצות צרכות לצאת יציבות וחלקות בעזרת המים על הידים

הרכבת הסיר
7

מסננת את הציר ומעבירה אותו לסיר רחב שבו יתבשלו הקציצות
את שני הגזרים הנותרים פורסת ומוסיפה לציר
מוסיפה כף של פילפל שחור
מכאן יש שתי אופציות

8

עם מכינים לארוחת חג משפחתית עם אוכלי כל שרגילים למתוק
אפשר לפצל את הסיר לשני סירים ובחלק מהציר להוסיף כף דבש
אחד להמתיק ואחד לא, למי שרגילה לא לאכול סוכר זה בהחלט מתוק מספיק. לשיקולכן
הקציצות אותן קציצות בשני הסירים
מביאה את הסיר או הסירים לרתיחה

9

את הקציצות המוכנות מעבירה בעדינות לתוך הנוזל החם
אחרי דקה שתים הצבע שלהם יהיה חיוור ואפשר להכניס עוד קציצות
הסיר יתמלא בין הקציצות יצופו גזרים ככה זה מצוין
על אש בינונית בלי מיכסה כשעה של בישול עדין

קרור והגשה
10

את הקציצות מעבירה לפירקס עם מיכסה. מסדרת יפה עם גזר על כל קציצה. טוב שיש סביב הקציצות נוזלים שיספגו בהם במהלך הקרור, זה מוסיף עסיסיות. הנוזל יתקרש לגלי רוטט וטעים, כדאי לשמור עוד ממנו בקופסה נפרדת

גפילטע פיש אליפות, פליאו בלי סוכר

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *