גחנון כרוב קטוגני

ג'חנון כרוב

כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי, חמאה מזוקקת או חמאה ומלח, זה הכל.

נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות

השגתי סיר ג'חנון כדי לדייק בתחושה. טעים, כיף, בעיקר מינשא לתוספות.

מבחינה קולינרית עדין ומינימליסטי, הטעם של החמאה יורגש, עשב התיבול יורגש סוג הכרוב יורגש, ניואנסים של טעם. אולי הפוך מיציקת בצק

ג'חנון- כרוב טוגני

ככה עושה

ג'חנון כרוב קטוגני

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה התססה8 hours
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 1 כרוב ירוק גדול
  • 200 גרם גהיי
  • מלח הימלאיה ורוד

הכנות

  • זה לא שאני מתגעגעת לג'חנון או קטוגנית הדוקהל
    אחרונה גיליתי את השומן, משהו שחשבתי שצריך להיזהר ממנו הפך לחבר.
    בשבוע האחרון הסמנה גהיי מככבים והינה ניסיון מענין איתם
  • מנסה לדמות את עלה הבצק בעלי כרוב, הכרוב המתאים ביותר הוא כרוב בלדי שטוח בשם מלפוף, עכשיו ששיא הקיץ קצת קשה למצוא אותו, עשיתי עם כרוב רגיל גדול וכבד.
    מתחילה בליצור חור בבסיס הכרוב כדי להוציא את החלק העציא, ת החור הזה מרחיבה לחתך לאורך הכרוב ככה שיש שני חלקים דומים
    מכניסה לסיר גדול עם מים רותחים המטרה היא לרכך ולהפריד את העלים
    בעזרת סכין ומלקחיים מפרידה עלים מהבסיס ושולפת אותם החוצה
    זה תהליך שלוקח קצת זמן, חלק מתפרק אבל בסוף יש ערימת עלים יפה
    ג'חנון- כרוב טוגני
  • פורסת את העלים על משטח עבודה, את הגבעול העבה מגלפת ככה שיהיה דק כמו שאר העלה מניחה אותם בחפיפה ככה שיהיה לי הרבה מה לגלגל.
    ג'חנון- כרוב טוגני
  • עם היד מורחת גהיי, ממליחה ומגלגל
    תאפשר גם להמיס חמאה ולהבריש כדאי לגלגל ג'חנון עבה כי הכרוב מוציא נוזלים ומתכווץ די הרבה
    ג'חנון- כרוב טוגני
  • בנית הסיר
    בסיר ג'חנון מניחה שיכבת הפרדה.
    הרעיון הוא שהשומן ירד למטה והכרובים לא יתבוססו בו.
    המסורתי זה פרוסות לחם ישן, אפשר גם כל קיטניה אחרת שתתן שיכבת הגבהה של כסנטימטר. גם חלוקי נחל יעשו את העבודה
    מעל מניחה נייר אפיה משומן, עושה בו כמה חורים עם קצה סכיןו
    מעל מניחה בצפיפות את הכרובים המגולגלים
    עשיתי שתי שכבות שבניהם נייר אפיה נוסף, ונייר לכיסוי. הוספתי מעל גם שום סולו גדולים שהוסיפו אחלה ארומות. סוגרת את הסיר היטב
    ג'חנון- כרוב טוגני
  • אפיה איטית בחום של 130 מעלות 8 עד 16 שעות
    אחרי 9 שעות ב130 מעלות הורדתי ל100 מעלות לעוד חמש שעות
    ג'חנון- כרוב טוגני
  • בסוף יוצא ג'חנון קטוגני
    אפשר להגיש עם ביצה חצי רכה, רסק, חריף, טחינה חמוצים ומה שאתם אוהבים ליד
    ג'חנון- כרוב טוגני
ג'חנון כרוב קטוגני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

8 מחשבות על “ג'חנון כרוב”

  1. מנסה להבין את בניית הסיר, שמה משהו שיגביה ומעל נייר אפיה?
    אז איך הנוזלים יורדים למטה? הם נשארים בנייר האפיה…. לא??

    הגב
    • שאלה טובה. אני מקשיבה לסבתות וגם מציצה… אחרי כמה שעות פתחתי וראיתי שאכן יש נוזלים ושומן בתחתית. כניראה שהנייר לא לגמרי אטום, בסוף האפיה כל הנוזלים נספגו. דרך בטוחה זה לא לקפל את השולים על הכרובים אלה להשאיר אותם על דפנות הסיר, אפשר להפריד את השכבות בנייר נוסף. כדאי לשים עוד נייר על הכל

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן