גלאט קומפלט

גאלט קומפלט, מתכון צרפתי קלאסי של קרפ מקמח כוסמת במילוי גבינה נקניק וביצה

חושבת שאישה במזרח התיכון מגיע לה לחם שטוח, בכל זאת פיתה, לאפה, משהו לספוג קצת את כל החום והרטט המוגזם של האזור הזה.

אני רוצה פיתה, ניגוב. משהו לשאת את עומס הנוטריאטים. תכלס אחד הדברים המאתגרים בפליאו זה העדר הדגן שסופג ואפשר לשאת עליו את העושר של הנוטריאטים. קצת יותר מדי אור

גאלט קומפלט זה מתכון צרפתי קלאסי עשוי עם קרפ מקמח כוסמת במילוי גבינה קשה ביצה ונקניק

גאלט קומפלט מתכון צרפתי קלאסי עם קרפ מקמח כוסמת במילוי גבינה קשה ביצה ונקניק

קרפ מקמח כוסמת

אין על מתכונים ישנים, כאלו ששרדו ועברו מפה לאוזן. בעניין קרפ, לצרפתים יש מה לומר בענין.

מפה לשם קרפ מקמח כוסמת יש בחבל ברטאן בצרפת, מימים ימימה, קמח כוסמת הוא נטול גלוטן עם טעמים אגוזים, כן אפילו יש קרפיה בשם דומה בוולט שמגיע עד הבית

התחלתי במתכון הצרפתי, קמח כוסמת רגיל, מים, מלח. זה הבסיס. ולבסיס הזה יש גירסה משופרת עם ביצה, למה לא, וחמאה, עוד יותר טוב

את ההכנה עושים בשני שלבים. קודם קמח מלח, ביצה וחצי מכמות המים, ואז שארית המים ולמקרר לכמה שעות.

לפני ההכנה ממיסים גוש יפה של חמאה במחבת לטיגון הקרפ, שופכים את החמאה פנימה לבלילה ומטגנים קרפים.

גאלט קומפלט

עכשיו למילוי. אחד הקלאסים נקרא גלאט קומפלט. קצת מהעולם של קרוק מסייה וקרוק מדאם. נקניק גבינה לחם חמאה ביצה. אלו המרכיבים, הכי רחוק שאפשר מקרפ טבעוני עם אבוקדו.

אין הרבה מה לומר חוץ מוואו.. ארוחת בוקר מלאה משביעה באווירה ארופאית. קצת לא מכאן ומאוד מאוד טעים

כוסמת אין בה גלוטן בכלל והיא מתאימה מאוד לצליקים

האם זה פליאו. כמעט. למרות שכוסמת זה לא דגן אלה יותר זרע שנחשב פסבדו דגנים ויש לה לא מעט יתרונות ונוטרינטים.

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת

המתכון הזה סבבה לגמרי, טעים וקל להכנה. אם בא לכן על טעמים של לחם מחמצת, אפשר להנביט את הכוסמת ולהתסיס אותה. מתכון לקרפ כוסמת מונבטת ומותססת

גלאט קומפלט

ככה עושה

גאלט קומפלט, מתכון צרפתי קלאסי מחבל ברטאן לקרפ מקמח כוסמת במילוי עשיר

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה2 hours
מנות12
חופשי מאלרגנים
grainfree
glutenfree

מרכיבים

קרפ כוסמת מתכון קלאסי

  • 250 גרם קמח כוסמת רגיל
  • 500 מיל מים טעימים
  • ½ כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 ביצה
  • 30 גרם חמאה

גלאט קומפלט

  • 1 ביצה
  • 2 כפות גבינת תום, גרויר או קצ'קבל מגורדת
  • 2 פרוסות נקניק שינקין או אווז מעושן
  • חמאה

הכנות

קרפ כוסמת

  • בקערה מניחה קמח כוסמת רגיל, יכול להיות מכוסמת כהה קלויה או ירוקה. במרכז עושה גומה ושוברת היצה, מוסיפה מלח ומתחילה לערבב. שהביצה נעלמה לתוך הקמח מוסיפה חצי מכמות המים וממשיכה לערבב. מניחה לכמה דקות וחוזרת להוסיף את שארית המים.
    חומרים לקרפ מקמח כוסמת
  • את הבלילה מכסה ומעבירה למקרר לכמה שעות
    בלילה לקרפ מקמח כוסמת
  • מלהיטה מחבת בקוטר כ25 סנטימטר. אצלי זה ברזל יצוק. אפשר כל מחבת לקרפים בקוטר דומה.
    מניחה את גוש החמאה על המחבת, שימס מעבירה לבלילה ומערבבת היטב.
    לוקחת מצקת ומוזגת למרכז המחבת, מחזיקה את המחבת באוויר ומסובבת ככה שהבלילה תגיע לצדדים.
    מחזירה לאש בינונית גבוהה לכדקה
    קרפ כוסמת מקמח כוסמת בהכנה
  • כאשר השולים נתנתקים מהמתכת אפשר להעביר תרווד ולהפוך. נותנת עוד כדקה. יש כאן ענין של טעם, לטעמי טעים שקלוי טוב, שווה לטעום ולראות מה אוהבות.
    אפשר להכין כמה. באוויר החופשי אחרי כמה שעות הן יהפכו לקרקר 🙂
    אפשר לשמור את הבלילה במקרר יומיים שלושה ולהכין על המקום, הכי טוב
    קרפים מקמח כוסמת

גלאט קומפלט

  • זה מילוי קלאסי לקרפ כוסמת. מכינה בדיוק כמו בשלב הקודם, מוציאה את הבלילה מהמקרר, מלהיטה מחבת, קצת חמאה, מצקת שלימה של הבלילה על מחבת רותחת. אחרי כדקה שהחלק העליון מתחיל להיקרש שמה את המילוי
    קרפ מקמח כוסמת בהכנה
  • שוברת ביצה במרכז ובעזרת מרית רכה מעבירה את החלבון על פני השטח של הקרפ כמו מריחה, ומנסה לשמור על החלמון במרכז.
    סביב החלמון מפזרת גבינה קשה מגוררת. גרוייר זו הקלאסיקה. גם גבינת עיזים קשה עזת טעם תתאים מאוד
    גלאט קומפלט בהכנה עם גבינה קשה מגורדת וביצה
  • מסביב מוסיפה פיסות נקניק. ז'מבו אם הינו בצרפת, שינקין מתאים או גם אווז מעושן.
    גלאט קומפלט בהכנה עם גבינה קשה מגורדת ביצה ונקניק
  • מקפלת בניסיון לרבע את המעגל, ארבע קיפולים כאשר הצהוב נישאר חשוף במרכז.
    אפשר לכסות לדקע שתיים במיכסה כדי לבשל עוד קצת. אפשר גם לא ואז הצהוב נא לגמרי
    גלאט קומפלט מקופל
גלאט קומפלט
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן