גאלט עגבניות ופסטו פטרוזליה

גאלט עגבניות ופסטו פטרוזיליה

מאפה שהוא כמו עוגית חמאה פרמזן גדולה. פריך מלא טעמים עם טופינג של עגבניות שונות ופסטו פטרוזליה. כיף

יש עכשיו גם עגבניות ירוקות שיוצאות כאן מעולה, העינין הוא הסלקשן של עגבניות שונות עם טעמים שונים

למרות שהמחשבה היתה על פיצה, זה משהו שונה לגמרי גאלט עגבניות שחוגג את סוף עונת העגבניות

גלאט עגבניות לפני אפיה

גאלט עגבניות

סלקשן של עגבניות שונות עם טעמים שונים. יש לפעמים עגבניות ירוקות אפשר להתסיס אותן להוסיף לסלט או להעשיר את המגוון של גאלט עגבניות. המנעד של הטעמים הוא שעושה את הגאלט הזה. בשונה מפיצה אין כאן רוטב וגבינה, יותר כמו עוגית שקדים מלוחה ופריכה עם פסטו ועגבניות

פסטו

פסטו אפשר להכין פסטו מכל מעלים ירוקים ארומטים, לא רק מבזיליקום. כאן השתמשנו בפטרוזליה וגרעיני חמניות שווה לנסות עוד שילובים של אגוז או גרעין ועלים ארומטים

ככה עושה

גאלט עגבניות ופסטו

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם קמח שקדים (כוס)
  • 100 גרם קמח אורז לבן (חצי כוס)
  • 1 ביצה
  • 50 גרם פרמזן מגורד דק
  • ½ כפית מלח דק
  • 1 כפית עלי זעתר מיובשים טחונים

מילוי

להברשת הבצק

  • ביצה
  • מעט בלסמי כהה

הכנות

לבצק

  • חותכת חמאה קרה מאוד לקוביות קטנות
    מעבירה לכערה יחד עם קמח שקדים, קמח אורז ומלח
    מפוררת בקצות האצבעות עד שהקמחים והחמאה מחוברים בפרורים
    טורפת את הביתה מוסיפה שני שליש ממנה לבצק ושומרת מעט להברשה שלו
    מוסיפה את הביצה הפרמזן ועשבי התיבול ומאחדת.
    את הבצק משטחת על נייר אפיה. מניחה מעליו עוד נייר ומעבירה למקרר לחצי שעה
    בצק שקדים פרמזן
  • מרדדת את הבצק בין שני ניירות אפיה
    מואחת מעליו פסטו בנדיבות
    משאירה שוליים רחבים כדי שיהיה קל לקפל את הבצק
    פסטו פטרוזליה על בצק שקדים פרמזן
  • מסדרת מעל שיכבה אחת של פרוסות עגבניות
    הכי טוב סלקשן של עגבניות, אדומות ירוקות שרי צהובות מה שיש
    מעבירה לתבנית אפיה ומקפלת את השולים
    אני עושה בעזרת מרית אפשר סכיר רחבה, בידיים זה לא יעבוד, צריך להרים את הבצק מתחת ולקפל. אם יש חורים לא נורא, אפשר לעבור עם היד ולסגור
    מסימת עם עוד קצת זעתר יבש שמן זית ומלח
    מערבבת את שארית הביצה עם בלסמי כהה ומברישה את השולים לצבע יפה
  • אופה בחום של 190 מעלות כחצי שעה. הבצק שחום והעגבניות רכות.
    אוכלות בסכין ומזלג, למרות שזה מזכיר פיצה זה לא. יותר כמו עוגיות חמאה פרמזן עם טופינג משובח
    גלאט עגבניות ופסטו פטרוזליה
גאלט עגבניות ופסטו פטרוזליה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

עוד משהו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן