גאלט מישמש ומרצפן פליאו

19/06/2021

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. אז כזו נטולת דגנים לחלוטין ומאוד משמחת

עוגה קטנה בקוטר 22 סמ

Prep Time30 minsCook Time45 mins

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה של Otto's
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 120 גרם שומן חמאה צהובה או שמן קוקוס
 1 כף סוכר קוקוס
 רבע כפית מלח הימלאיה דק
 1 ביצה אורגנית גדולה קרה
למילוי
 10 מישמשים יפים בשלים בעונתם
 100 גרם מרציפן טבעי
 1 כפית סוכר קוקוס
 2 עלי גרניום

להכנת הבצק
1

כמה הערות לגבי החומרים
חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's
מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
ארורוט Arrowroot זה עמילן שיעזור ליצירת בצק קל. אפשר להחליף אותו בעמילן \ קמח טפיוקה
אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה צהובה גראס פאד היא נהדרת, גהי או חמאה מזוקקת גם. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

2

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים הסוכר והמלח
מערבבת לרגע
מוציאה את השומן מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור

3

מוציאה לקערה. עם הבצק קשה מוסיפה כף או שתים של מי קרה ומערבבת פנימה
זה יקרה עם אין מספיק לבן בביצה
את הבצק משתחת לדיסקית עטופה בניר אפיה
למקרר לחצי שעה

הרכבת העוגה
4

מוציאה מהמקרר את הבצק
פותחת את נייר האפיה, הבצק לרגע ניראה קשה מדי, הוא די מהר מתרכך
מניחה מעל עוד נייר אפיה ומרדדת
לא הצלחתי לעשות את זה בלי עוד נייר, וחבל להשתמש בהרבה קמח

5

המרציפן
אני משתמשת במרציפן אורגני טבעי שיש בו שקדים וסוכר קנים
ביד כאילו היה פלסטלינה עושה דיסקית כמה גדולה שמצליח לי
מניחה במרכז הבצק המרודד
בעזרת המערוך ממשיכה את הרידוד
זה יתן לי את המקום עליו יבואו המשמשים
שומרת כשנים שלושה סנטימטר מהשולים לקיפול

6

חותכת מישמשים לפלחים, אפשר גם בחצאים, מניחה על המרציפן
בעזרת קלף אפיה או מרית מרימה את השולים של הבצק יחד עם הניר
קצת טריקי ויכול להראות לרגעים כמתפרק אבל זו פלסטלינה ואפשר ליסגור בקלות חורים

7

שסגור מעבירה לתבנית תנור מפזרת מעל קצת סוכר קוקוס ואת עלי הגרניום, לא חובה ואפשר גם טימין נגיד
אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות או עד ששחום
כיף לאכול חמים
יוצא פריך וממכר
כדאי לשמור במקרר פשוט כי קיץ

8

\
אפשר להחליף את המישמשים בכל שילוב של פירות קיץ שבא לכן. דובדבנים ושוקולד מריר למשל
אפשר להחליף את בסיס המרצפן בכף ריבה ביתית מעורבבת עם כף קמח קוקוס לספוג את מיצי הפרי

אפשר להשיג קמח קאסבה של Otto's ב iherb

Ingredients

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה של Otto's
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 120 גרם שומן חמאה צהובה או שמן קוקוס
 1 כף סוכר קוקוס
 רבע כפית מלח הימלאיה דק
 1 ביצה אורגנית גדולה קרה
למילוי
 10 מישמשים יפים בשלים בעונתם
 100 גרם מרציפן טבעי
 1 כפית סוכר קוקוס
 2 עלי גרניום

Directions

להכנת הבצק
1

כמה הערות לגבי החומרים
חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's
מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
ארורוט Arrowroot זה עמילן שיעזור ליצירת בצק קל. אפשר להחליף אותו בעמילן \ קמח טפיוקה
אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה צהובה גראס פאד היא נהדרת, גהי או חמאה מזוקקת גם. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

2

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים הסוכר והמלח
מערבבת לרגע
מוציאה את השומן מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור

3

מוציאה לקערה. עם הבצק קשה מוסיפה כף או שתים של מי קרה ומערבבת פנימה
זה יקרה עם אין מספיק לבן בביצה
את הבצק משתחת לדיסקית עטופה בניר אפיה
למקרר לחצי שעה

הרכבת העוגה
4

מוציאה מהמקרר את הבצק
פותחת את נייר האפיה, הבצק לרגע ניראה קשה מדי, הוא די מהר מתרכך
מניחה מעל עוד נייר אפיה ומרדדת
לא הצלחתי לעשות את זה בלי עוד נייר, וחבל להשתמש בהרבה קמח

5

המרציפן
אני משתמשת במרציפן אורגני טבעי שיש בו שקדים וסוכר קנים
ביד כאילו היה פלסטלינה עושה דיסקית כמה גדולה שמצליח לי
מניחה במרכז הבצק המרודד
בעזרת המערוך ממשיכה את הרידוד
זה יתן לי את המקום עליו יבואו המשמשים
שומרת כשנים שלושה סנטימטר מהשולים לקיפול

6

חותכת מישמשים לפלחים, אפשר גם בחצאים, מניחה על המרציפן
בעזרת קלף אפיה או מרית מרימה את השולים של הבצק יחד עם הניר
קצת טריקי ויכול להראות לרגעים כמתפרק אבל זו פלסטלינה ואפשר ליסגור בקלות חורים

7

שסגור מעבירה לתבנית תנור מפזרת מעל קצת סוכר קוקוס ואת עלי הגרניום, לא חובה ואפשר גם טימין נגיד
אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות או עד ששחום
כיף לאכול חמים
יוצא פריך וממכר
כדאי לשמור במקרר פשוט כי קיץ

8

\
אפשר להחליף את המישמשים בכל שילוב של פירות קיץ שבא לכן. דובדבנים ושוקולד מריר למשל
אפשר להחליף את בסיס המרצפן בכף ריבה ביתית מעורבבת עם כף קמח קוקוס לספוג את מיצי הפרי

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. אז כזו נטולת דגנים לחלוטין ומאוד משמחת

עוגה קטנה בקוטר 22 סמ

Prep Time30 minsCook Time45 mins

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה של Otto's
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 120 גרם שומן חמאה צהובה או שמן קוקוס
 1 כף סוכר קוקוס
 רבע כפית מלח הימלאיה דק
 1 ביצה אורגנית גדולה קרה
למילוי
 10 מישמשים יפים בשלים בעונתם
 100 גרם מרציפן טבעי
 1 כפית סוכר קוקוס
 2 עלי גרניום

להכנת הבצק
1

כמה הערות לגבי החומרים
חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's
מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
ארורוט Arrowroot זה עמילן שיעזור ליצירת בצק קל. אפשר להחליף אותו בעמילן \ קמח טפיוקה
אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה צהובה גראס פאד היא נהדרת, גהי או חמאה מזוקקת גם. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

2

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים הסוכר והמלח
מערבבת לרגע
מוציאה את השומן מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור

3

מוציאה לקערה. עם הבצק קשה מוסיפה כף או שתים של מי קרה ומערבבת פנימה
זה יקרה עם אין מספיק לבן בביצה
את הבצק משתחת לדיסקית עטופה בניר אפיה
למקרר לחצי שעה

הרכבת העוגה
4

מוציאה מהמקרר את הבצק
פותחת את נייר האפיה, הבצק לרגע ניראה קשה מדי, הוא די מהר מתרכך
מניחה מעל עוד נייר אפיה ומרדדת
לא הצלחתי לעשות את זה בלי עוד נייר, וחבל להשתמש בהרבה קמח

5

המרציפן
אני משתמשת במרציפן אורגני טבעי שיש בו שקדים וסוכר קנים
ביד כאילו היה פלסטלינה עושה דיסקית כמה גדולה שמצליח לי
מניחה במרכז הבצק המרודד
בעזרת המערוך ממשיכה את הרידוד
זה יתן לי את המקום עליו יבואו המשמשים
שומרת כשנים שלושה סנטימטר מהשולים לקיפול

6

חותכת מישמשים לפלחים, אפשר גם בחצאים, מניחה על המרציפן
בעזרת קלף אפיה או מרית מרימה את השולים של הבצק יחד עם הניר
קצת טריקי ויכול להראות לרגעים כמתפרק אבל זו פלסטלינה ואפשר ליסגור בקלות חורים

7

שסגור מעבירה לתבנית תנור מפזרת מעל קצת סוכר קוקוס ואת עלי הגרניום, לא חובה ואפשר גם טימין נגיד
אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות או עד ששחום
כיף לאכול חמים
יוצא פריך וממכר
כדאי לשמור במקרר פשוט כי קיץ

8

\
אפשר להחליף את המישמשים בכל שילוב של פירות קיץ שבא לכן. דובדבנים ושוקולד מריר למשל
אפשר להחליף את בסיס המרצפן בכף ריבה ביתית מעורבבת עם כף קמח קוקוס לספוג את מיצי הפרי

אפשר להשיג קמח קאסבה של Otto's ב iherb

Ingredients

לבצק
 1 כוס קמח קסאבה של Otto's
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 120 גרם שומן חמאה צהובה או שמן קוקוס
 1 כף סוכר קוקוס
 רבע כפית מלח הימלאיה דק
 1 ביצה אורגנית גדולה קרה
למילוי
 10 מישמשים יפים בשלים בעונתם
 100 גרם מרציפן טבעי
 1 כפית סוכר קוקוס
 2 עלי גרניום

Directions

להכנת הבצק
1

כמה הערות לגבי החומרים
חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's
מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
ארורוט Arrowroot זה עמילן שיעזור ליצירת בצק קל. אפשר להחליף אותו בעמילן \ קמח טפיוקה
אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה צהובה גראס פאד היא נהדרת, גהי או חמאה מזוקקת גם. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

2

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים הסוכר והמלח
מערבבת לרגע
מוציאה את השומן מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור

3

מוציאה לקערה. עם הבצק קשה מוסיפה כף או שתים של מי קרה ומערבבת פנימה
זה יקרה עם אין מספיק לבן בביצה
את הבצק משתחת לדיסקית עטופה בניר אפיה
למקרר לחצי שעה

הרכבת העוגה
4

מוציאה מהמקרר את הבצק
פותחת את נייר האפיה, הבצק לרגע ניראה קשה מדי, הוא די מהר מתרכך
מניחה מעל עוד נייר אפיה ומרדדת
לא הצלחתי לעשות את זה בלי עוד נייר, וחבל להשתמש בהרבה קמח

5

המרציפן
אני משתמשת במרציפן אורגני טבעי שיש בו שקדים וסוכר קנים
ביד כאילו היה פלסטלינה עושה דיסקית כמה גדולה שמצליח לי
מניחה במרכז הבצק המרודד
בעזרת המערוך ממשיכה את הרידוד
זה יתן לי את המקום עליו יבואו המשמשים
שומרת כשנים שלושה סנטימטר מהשולים לקיפול

6

חותכת מישמשים לפלחים, אפשר גם בחצאים, מניחה על המרציפן
בעזרת קלף אפיה או מרית מרימה את השולים של הבצק יחד עם הניר
קצת טריקי ויכול להראות לרגעים כמתפרק אבל זו פלסטלינה ואפשר ליסגור בקלות חורים

7

שסגור מעבירה לתבנית תנור מפזרת מעל קצת סוכר קוקוס ואת עלי הגרניום, לא חובה ואפשר גם טימין נגיד
אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות או עד ששחום
כיף לאכול חמים
יוצא פריך וממכר
כדאי לשמור במקרר פשוט כי קיץ

8

\
אפשר להחליף את המישמשים בכל שילוב של פירות קיץ שבא לכן. דובדבנים ושוקולד מריר למשל
אפשר להחליף את בסיס המרצפן בכף ריבה ביתית מעורבבת עם כף קמח קוקוס לספוג את מיצי הפרי

גאלט מישמש ומרצפן פליאו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *