גאלט משמש ומרצפן פליאו

גאלט משמש ומרצפן פליאו

גאלט זו עוגה מבצק פריך ופירות העונה, היא מקופלת בפשטות אלגנטיות כאילו זרקה עליה את ניחוחות העונה. מישמש למי שאוהב נכנס בכל מקום, כאן הוא גם מתאים עם השקדים והמתיקות שהחמוץ שבו מאזן מצוין

עוגה נטולת דגנים לחלוטין ובעזרת קמח הקסאווה. גאלט משמש, מאוד משמחת

ככה עושה

גאלט משמש ומרצפן פליאו

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק

  • 1 כוס קמח קסאווה של Otto's
  • ¼ כוס קמח ארורוט או טפיוקה
  • 120 גרם שומן חמאה צהובה או שמן קוקוס
  • 1 כף סוכר קוקוס
  • ¼ כפית מלח הימלאיה דק
  • 1 ביצה אורגנית גדולה קרה

למילוי

  • 10 משמשים יפים בשלים בעונתם
  • 100 גרם מרציפן טבעי
  • 1 כפית סוכר קוקוס
  • 2 עלי גרניום

הכנות

להכנת הבצק

  • כמה הערות לגבי החומרים
    חשוב הסוג של קמח הקסאווה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
    ארורוט Arrowroot זה עמילן שיעזור ליצירת בצק קל. אפשר להחליף אותו בעמילן קמח טפיוקה
    אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה צהובה גראס פאד היא נהדרת, גהי או חמאה מזוקקת גם. שמן קוקוס גם סבבה. אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה
  • בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים הסוכר והמלח
    מערבבת לרגע. מוציאה את השומן מהמקרר וחותכת לקוביות
    מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי, ככה זה צריך להיות
    פותחת ומוסיפה את הביצה
    מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור
  • מוציאה לקערה. אם הבצק קשה מוסיפה כף או שתים של מי קרה ומערבבת פנימה, זה יקרה עם אין מספיק לבן בביצה
    את הבצק משתחת לדיסקית עטופה בניר אפיה
    למקרר לחצי שעה

הרכבת העוגה

  • מוציאה מהמקרר את הבצק. פותחת את נייר האפיה, הבצק לרגע ניראה קשה מדי, הוא די מהר מתרכך. מניחה מעל עוד נייר אפיה ומרדדת
    לא הצלחתי לעשות את זה בלי עוד נייר, וחבל להשתמש בהרבה קמח
  • המרציפן
    אני משתמשת במרציפן אורגני טבעי שיש בו שקדים וסוכר קנים
    ביד כאילו היה פלסטלינה עושה דיסקית, גדולהכמה שמצליח לי, מניחה במרכז הבצק המרודד.
    בעזרת המערוך ממשיכה את הרידוד, זה יתן לי את המקום עליו יבואו המשמשים
    שומרת כשנים שלושה סנטימטר מהשולים לקיפול
  • חותכת משמשים לפלחים, אפשר גם בחצאים, מניחה על המרציפן
  • בשפע
    מישמשים מכסים את הבצק לפני קיפול
  • בעזרת קלף אפיה או מרית מרימה את השולים של הבצק יחד עם הניר
    קצת טריקי ויכול להראות לרגעים מתפרק, אבל זו פלסטלינה ואפשר ליסגור בקלות חורים
    שסגור מעבירה לתבנית תנור. מפזרת מעל קצת סוכר קוקוס ואת עלי הגרניום, לא חובה ואפשר גם טימין נגיד.
  • אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ45 דקות או עד ששחום. כיף לאכול חמים
    יוצא פריך וממכר. כדאי לשמור במקרר פשוט כי קיץ
  • אפשר להחליף את המשמשים בכל שילוב של פירות קיץ שבא לכן. דובדבנים ושוקולד מריר למשל
    לאפשר להחליף את בסיס המרצפן בכף ריבה ביתית מעורבבת עם כף קמח קוקוס, לספוג את מיצי הפרי
מתכון להדפסה
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני
גאלט מישמש ומרציפן אחרי אפיה
גאלט מישמש ומרציפן אחרי אפיה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן