גאלט בצל סגול ללא גלוטן

| 4/02/2022

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's
מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה
אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה, גהי או חמאה מזוקקת. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

קיפול גאלט בצל סגול ללא גלוטן

קטגוריה: מאפים מלוחים
כמותזמן הכנה
שמונה מנות שעה וחצי

מרכיבים לבצק
 כוס קמח קסאבה
 רבע כוס קמח טפיוקה
 120 גרם חמאה
 ביצה אורגנית אחת
 כף סוכר פנלה או קוקוס
 רבע כפית מלח
 חצי כפית רוזמרין טרי קצוץ
מרכיבי המילוי
 12 בצלים סגולים בינונים
 20 גרם חמאה
 1 כף בלסמי
 1 כף מיפל
 חצי כוס ציר עצמות בקר
 מלח אטלנטי
 חופן רוזמרין
 שמן זית
 כף סוכר פנלה או קוקוס

הכנת הבצק
1

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים, הסוכר, המלח והרוזמרין
מערבבת לרגע
מוציאה את חמאה מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי, ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור
עוטפת בנילון ניצמד ומרדדת לדיסק עבה
מעבירה למקרר לשעה לפחות

בצק קסאבה וחמאה אחרי קרור

הכנת המילוי
2

מקלפת את הבצלים הסגולים
פורסת מהמרכז של כל בצל לרוחב פרוסה או שתים בעובי אצבע מניחה בצד
את שאר הבצל פורסת דק ומעבירה למחבת ברזל כבדה עם החמאה והמלח
מבשלת את הבצלים על אש בינונית, שהם מתחילים להשחים מוסיפה טיפה מים שימשיך להזהיב
ממשיכה לקרמל תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים, מוסיפה מיפל ובלסמי
ממשיכה לקרמל תוך כדי בחישה על אש קטנה, שקצת מתיבש מוסיפה חצי כוס ציר
הציר יוסיף טעם עמוק וג'לטין שידביק את המילוי
מבשלת עוד חמש עד עשר דקות עד שהמילוי מתרכז וניראה כמו ריבת בצל

3

קירמול פרוסות הבצל העבות
מחממת תנור לחום גבוהה 250
את פרוסות הבצל מעבירה למחבת כבדה מרופדת בניר אפיה
אם אין גם תבנית מתכת טובה למשימה
מברישה את פרוסות הבצל במעט שמן זית ומפזרת מעל מעט מלח וסוכר פאנלה
אופה בחלק העליון של התנור כ10 דקות או עד שהבצלים מתחילים להזהיב
את מילוי הבצל והפרוסות הבצל מצננת

פרוסות בצל סגול לקירמול

הרכבת הגאלט
4

מעבירה את התנור לחום 220
את הגאלט טוב לאפות במחבת ברזל כבדה, הכי נוח זה שהשולים נמוכים. גם שולים גבוהים יתאימו
מחבת חמה תיתן קראסט טוב יותר לכן כדאי להכניס את המחבת לתנור לאז להתחיל בהרכבת הגלט

5

מרדדת את הבצק בסבלנות בין שני נירות. יתכן והבצק יחטוף קצת מכות מהמערוך, הוא שורד
מרדדת את הבצק עד לקוטר של כ32 סנטימטר צריך לצאת די עגול
מסמנת עיגול של כ26 סנטימטר במרכז הבצק בעזרת צלחת או תבנית אפיה
מפזרת שני שליש מהבצלים המקורמלים בתוך העיגול המסומן
מעל מסדרת את פרוסות הבצל הצלויות, ברווחים מוסיפה את שארית המילוי

מילוי בצלים על בצק קסאבה מרודד

6

בעדינות בעזרת מרית מקפלת את שולי הבצק לכיוון המרכז
אין מה לצפות למושלם, זו עוגה פראית והקיפולים הלא אחידים תורמים ליופי שלה
שהכל מקופל עוברת על הקיפול ומוודא שאין חורים, אפשר בקלות לסגור אותם עם האצבע
מברישה את השולים בשמן זית
מוציאה בזהירות את המחבת החמה מהתנור
בזהירות מעבירה את הגאלט עם נייר האפיה למחבת
מכניסה לתנור ואופה 20 דקות

7

אחרי 20 דקות מוציאה ומפזרת כמה עלי רוזמרין מעל
אם אתן אוכלות גבינה קשה זה הזמן לפזר מעל הבצק פרמזן מגורד
להחזיר לתנור לעוד עשר דקות עד שהגבינה קריספית והכל מבעבע
להוציא ולהניח לעוגה היפיפיה הזו לנוח כחצי שעה בתבנית
רק אז אפשר להוציא ולפרוס משולש ולתהות האם זו עוגה או פלא הבריאה

Ingredients

מרכיבים לבצק
 כוס קמח קסאבה
 רבע כוס קמח טפיוקה
 120 גרם חמאה
 ביצה אורגנית אחת
 כף סוכר פנלה או קוקוס
 רבע כפית מלח
 חצי כפית רוזמרין טרי קצוץ
מרכיבי המילוי
 12 בצלים סגולים בינונים
 20 גרם חמאה
 1 כף בלסמי
 1 כף מיפל
 חצי כוס ציר עצמות בקר
 מלח אטלנטי
 חופן רוזמרין
 שמן זית
 כף סוכר פנלה או קוקוס

Directions

הכנת הבצק
1

בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים, הסוכר, המלח והרוזמרין
מערבבת לרגע
מוציאה את חמאה מהמקרר וחותכת לקוביות
מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי, ככה זה צריך להיות
פותחת ומוסיפה את הביצה
מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור
עוטפת בנילון ניצמד ומרדדת לדיסק עבה
מעבירה למקרר לשעה לפחות

בצק קסאבה וחמאה אחרי קרור

הכנת המילוי
2

מקלפת את הבצלים הסגולים
פורסת מהמרכז של כל בצל לרוחב פרוסה או שתים בעובי אצבע מניחה בצד
את שאר הבצל פורסת דק ומעבירה למחבת ברזל כבדה עם החמאה והמלח
מבשלת את הבצלים על אש בינונית, שהם מתחילים להשחים מוסיפה טיפה מים שימשיך להזהיב
ממשיכה לקרמל תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים, מוסיפה מיפל ובלסמי
ממשיכה לקרמל תוך כדי בחישה על אש קטנה, שקצת מתיבש מוסיפה חצי כוס ציר
הציר יוסיף טעם עמוק וג'לטין שידביק את המילוי
מבשלת עוד חמש עד עשר דקות עד שהמילוי מתרכז וניראה כמו ריבת בצל

3

קירמול פרוסות הבצל העבות
מחממת תנור לחום גבוהה 250
את פרוסות הבצל מעבירה למחבת כבדה מרופדת בניר אפיה
אם אין גם תבנית מתכת טובה למשימה
מברישה את פרוסות הבצל במעט שמן זית ומפזרת מעל מעט מלח וסוכר פאנלה
אופה בחלק העליון של התנור כ10 דקות או עד שהבצלים מתחילים להזהיב
את מילוי הבצל והפרוסות הבצל מצננת

פרוסות בצל סגול לקירמול

הרכבת הגאלט
4

מעבירה את התנור לחום 220
את הגאלט טוב לאפות במחבת ברזל כבדה, הכי נוח זה שהשולים נמוכים. גם שולים גבוהים יתאימו
מחבת חמה תיתן קראסט טוב יותר לכן כדאי להכניס את המחבת לתנור לאז להתחיל בהרכבת הגלט

5

מרדדת את הבצק בסבלנות בין שני נירות. יתכן והבצק יחטוף קצת מכות מהמערוך, הוא שורד
מרדדת את הבצק עד לקוטר של כ32 סנטימטר צריך לצאת די עגול
מסמנת עיגול של כ26 סנטימטר במרכז הבצק בעזרת צלחת או תבנית אפיה
מפזרת שני שליש מהבצלים המקורמלים בתוך העיגול המסומן
מעל מסדרת את פרוסות הבצל הצלויות, ברווחים מוסיפה את שארית המילוי

מילוי בצלים על בצק קסאבה מרודד

6

בעדינות בעזרת מרית מקפלת את שולי הבצק לכיוון המרכז
אין מה לצפות למושלם, זו עוגה פראית והקיפולים הלא אחידים תורמים ליופי שלה
שהכל מקופל עוברת על הקיפול ומוודא שאין חורים, אפשר בקלות לסגור אותם עם האצבע
מברישה את השולים בשמן זית
מוציאה בזהירות את המחבת החמה מהתנור
בזהירות מעבירה את הגאלט עם נייר האפיה למחבת
מכניסה לתנור ואופה 20 דקות

7

אחרי 20 דקות מוציאה ומפזרת כמה עלי רוזמרין מעל
אם אתן אוכלות גבינה קשה זה הזמן לפזר מעל הבצק פרמזן מגורד
להחזיר לתנור לעוד עשר דקות עד שהגבינה קריספית והכל מבעבע
להוציא ולהניח לעוגה היפיפיה הזו לנוח כחצי שעה בתבנית
רק אז אפשר להוציא ולפרוס משולש ולתהות האם זו עוגה או פלא הבריאה

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

גאלט בצל סגול פרוסהפרוסת גאלט בצל סגול ללא גלוטן

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מאפים מלוחים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

בורקס גבינת שקדים ותרד

בורקס גבינת שקדים ותרד

גבינת שקדים סמיכה ומלוחה, הרבה תרד וקריספיות מעטיפת עלה אורז אפוי עם שמן זית. בורקס חופשי מחלב וגלוטן. נותן את תחושת הבורקס בשישי