גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

חשוב הסוג של קמח הקסאווה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה אפשר לבחור בשומן שמתאים לכן. חמאה, גהי או חמאה מזוקקת. שמן קוקוס גם סבבה אם משתמשות בשמן קוקוס תשקלו 120 גרם ותכניסו למקרר שיהיה קשה

קיפול גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול

גאלט זו עוגה פראית מאוד משמחת, מאוד פשוט להכין אותה, כולה קיפול נונשךנטי, אין עליה משקל של קיש או פשטידה. גאלט בצל סגול הוא משהו בין עוגה למאפה מלוח, בצל סגול מקורמל, המון בצל סגול מקורמל

קמח קסאווה

איך משתמשים בקמח כאשר דגנים קיטניות ואגוזים מחוץ לתפריט. דמינו בטטה טחונה מיובשת. משהו כזה. פקעות ושורשים שיש בהם עמילן שמתגבש חזרה. קמח קסאווה מצטיין בזה. מקורו בשורש בשם קסאווה מניהוט או יוקה

קסאווה הוא שורש עמילני מקור לפחמימות, בדרום אמריקה באפריקה ובאיים הקריביים. הוא משמש לייצור קמח טפיוקה, פניני טפיוקה. אין לו הרבה טעם או נוטרינטים ומצד שני גם אין בו אנטינוטרינטים. הוא יכול לשמש תחליף בריא לתפוחי אדמה.

חשוב הסוג של קמח הקסאבה, יש קמחים שמופקים משורש יוקה מתוק וכאלו שלא, הקמח של Otto's מופק מהשורש המתוק בתהליך שמוציא ממנו את הרעלים והוא מאוד נוח לאפיה 

ככה עושה

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות8 פרוסות
חופשי מאלרגנים
nutfree
grainfree
pinatfree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבים לבצק

  • 1 כוס קמח קסאווה של Otto's
  • ¼ כוס קמח טפיוקה
  • 120 גרם חמאה
  • ביצה אורגנית אחת
  • כף סוכר פנלה או קוקוס
  • רבע כפית מלח
  • חצי כפית רוזמרין טרי קצוץ

מרכיבי המילוי

  • 12 בצלים סגולים בינונים
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כף בלסמי
  • 1 כף מיפל
  • חצי כוס ציר עצמות בקר
  • מלח אטלנטי
  • חופן רוזמרין
  • שמן זית
  • כף סוכר פנלה או קוקוס

הכנות

הכנת הבצק

  • בקערה של מעבד המזון עם להב הברזל מכניסה את הקמחים, הסוכר, המלח והרוזמרין.
    מערבבת לרגע. מוציאה את חמאה מהמקרר וחותכת לקוביות, מוסיפה ומערבבת בפולסים, יוצא מרקם פרורי, ככה זה צריך להיות.
    פותחת ומוסיפה את הביצה, מפעילה שוב בפולסים תוך רגע הבצק נאסף לכדור.
    עוטפת בנילון ניצמד ומרדדת לדיסק עבהמעבירה למקרר לשעה לפחות
    בצק קסאבה וחמאה אחרי קרור

הכנת המילוי

  • מקלפת את הבצלים הסגולים
    פורסת מהמרכז של כל בצל לרוחב פרוסה או שתים בעובי אצבע מניחה בצד
    את שאר הבצל פורסת דק ומעבירה למחבת ברזל כבדה עם החמאה והמלח. מבשלת את הבצלים על אש בינונית, שהם מתחילים להשחים מוסיפה טיפה מים שימשיך להזהיב. ממשיכה לקרמל תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים, מוסיפה מיפל ובלסמי ממשיכה לקרמל תוך כדי בחישה על אש קטנה, שקצת מתיבש מוסיפה חצי כוס ציר.
    הציר יוסיף טעם עמוק וג'לטין שידביק את המילוי. מבשלת עוד חמש עד עשר דקות עד שהמילוי מתרכז וניראה כמו ריבת בצל
  • קירמול פרוסות הבצל העבות
    מחממת תנור לחום גבוהה 250את פרוסות הבצל מעבירה למחבת כבדה מרופדת בניר אפיה. אם אין גם תבנית מתכת טובה למשימה
    מברישה את פרוסות הבצל במעט שמן זית ומפזרת מעל מעט מלח וסוכר פאנלה.
    אופה בחלק העליון של התנור כ10 דקות או עד שהבצלים מתחילים להזהיב
    את מילוי הבצל והפרוסות הבצל מצננת
    פרוסות בצל סגול לקירמול

הרכבת הגאלט

  • מעבירה את התנור לחום 220
    את הגאלט טוב לאפות במחבת ברזל כבדה, הכי נוח זה שהשולים נמוכים. גם שולים גבוהים יתאימו
    מחבת חמה תיתן קראסט טוב יותר לכן כדאי להכניס את המחבת לתנור לאז להתחיל בהרכבת הגלט
  • מרדדת את הבצק בסבלנות בין שני נירות. יתכן והבצק יחטוף קצת מכות מהמערוך, הוא שורדמרדדת את הבצק עד לקוטר של כ32 סנטימטר צריך לצאת די עגול.
    מסמנת עיגול של כ26 סנטימטר במרכז הבצק בעזרת צלחת או תבנית אפיה.
    מפזרת שני שליש מהבצלים המקורמלים בתוך העיגול המסומן.
    מעל מסדרת את פרוסות הבצל הצלויות, ברווחים מוסיפה את שארית המילוי
    מילוי בצלים על בצק קסאבה מרודד
  • בעדינות בעזרת מרית מקפלת את שולי הבצק לכיוון המרכז.
    אין מה לצפות למושלם, זו עוגה פראית והקיפולים הלא אחידים תורמים ליופי שלה
    שהכל מקופל עוברת על הקיפול ומוודא שאין חורים, אפשר בקלות לסגור אותם עם האצבע
    מברישה את השולים בשמן זית
    מוציאה בזהירות את המחבת החמה מהתנור בזהירות מעבירה את הגאלט עם נייר האפיה למחבת מכניסה לתנור ואופה 20 דקות
  • אחרי 20 דקות מוציאה ומפזרת כמה עלי רוזמרין מעל.
    אם אתן אוכלות גבינה קשה זה הזמן לפזר מעל הבצק פרמזן מגורד
    להחזיר לתנור לעוד עשר דקות עד שהגבינה קריספית והכל מבעבע
    להוציא ולהניח לעוגה היפיפיה הזו לנוח כחצי שעה בתבנית.
  • רק אז אפשר להוציא ולפרוס משולש ולתהות האם זו עוגה או פלא הבריאה
    גאלט בצל סגול ללא גלוטן
גאלט בצל סגול
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן