





גאלט אגסים
זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן
הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר
מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת
מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו
בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב
Ingredients
Directions
הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר
מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת
מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו
בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

גאלט אגסים
זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן
הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר
מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת
מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו
בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב
Ingredients
Directions
הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר
מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת
מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו
בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב


מאפינס בננה קפה ופקאן
מאפינס מהירים עם בננה קפה ופקאן, טעמים שהולכים מעולה יחד. פינוק פחממתי

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו
עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

אוזני המן
פעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן מבצק פריך מאוד, מילוי פרג מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

עוגיות טחינה
עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

כדורי סחלב
ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו
ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

שבלולי קינמון
חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

עוגת שוקולד זוקיני
עשירה ושוקולדית, פיתוח מתכון רמי ורטמן

בליס ברי
נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו
שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

עוגת תפוחים של רמי
עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. פיתוח מתכון רמי ורטמן

לדר מישמש
מתוק, חמוץ עם טעם של שמש

מאפינס דלעת
בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

פנקייק תרד בננה וקוקוס
מתכון לשלבים מתקדמים עם ביצים ושקדים, מושלם לשבת בבוקר

עוגיות פיצוחים
עוגיות פיצוחים קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן
עוגה טעימה בטרוף עסיסית ויציבה, אשכרה מתכון שלא מתאים לו גלוטן. פיתוח רמי ורטמן

עוגת בננות
עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן
0 Comments