גאלט אגסים

| 6/12/2020

גאלט זו עוגה מקופלת מבצק פריך, במראה פראי. בבצק יש שקדים וקוקוס ואת החמאה מחליפה חמאת קוקוס או שמן קוקוס מהמקרר.

הטעמים הם של אגס מבושל ביין ווניל. 

כמותזמן הכנה
שמונה משולשים נדיביםכשעה

לבצק
 100 g קמח שקדים
 50 g קמח קוקוס
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 30 g סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת או שמן קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק

2

מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה או שמן קוקוס קר.
ממוללת בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת חולית יבשה
מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק, יקח לא עוד כמה דקות להגיע למלוא האפקט לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה מצופה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
3

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס

4

מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש שמתקרר קוצצת

הרכבה
5

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים

6

בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

7

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל

8

אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

Ingredients

לבצק
 100 g קמח שקדים
 50 g קמח קוקוס
 רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
 30 g סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת או שמן קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

Directions

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק

2

מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה או שמן קוקוס קר.
ממוללת בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת חולית יבשה
מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק, יקח לא עוד כמה דקות להגיע למלוא האפקט לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה מצופה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
3

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס

4

מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש שמתקרר קוצצת

הרכבה
5

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים

6

בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

7

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל

8

אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

גאלט אגסים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח