גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות40 minsזמן בישול25 mins

לבצק
 100 גר קמח שקדים
 50 גר קמח קוקוס
 2 Arrowroot כפות אבקת ארורוט
 30 גר סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
2

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת

הרכבה
3

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

4

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

חומרים

לבצק
 100 גר קמח שקדים
 50 גר קמח קוקוס
 2 Arrowroot כפות אבקת ארורוט
 30 גר סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
2

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת

הרכבה
3

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

4

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

גאלט אגסים
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות40 minsזמן בישול25 mins

לבצק
 100 גר קמח שקדים
 50 גר קמח קוקוס
 2 Arrowroot כפות אבקת ארורוט
 30 גר סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
2

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת

הרכבה
3

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

4

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

חומרים

לבצק
 100 גר קמח שקדים
 50 גר קמח קוקוס
 2 Arrowroot כפות אבקת ארורוט
 30 גר סוכר קוקוס טחון
 חצי כפית סודה לשתיה
 קורט מלח
 רבע כוס חמאת קוקוס קרה ומוצקה
 2 חלמוני ביצה - צהובים
 2 כפות מי קרח
למילוי
 4 אגסים בינונים
 מקל וניל
 2 כפות סוכר קוקוס
 שלוק יין לבן חצי יבש
 שלוק מיפל
 חופן פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה

הכנות
1

הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
לבצק
מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה עד לקבלת תערובת חולית יבשה, מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי בשלב זה
מעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי
2

מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה, מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש ושמתקרר קוצצת

הרכבה
3

מחממת תנור ל160 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים
מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו

4

בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב

גאלט אגסים
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories.com המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ’ בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים

מאפיין דלעת

מאפיין דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

$