גאלט אגסים

גאלט זו עוגה מקופלת מבצק פריך, במראה פראי. בבצק יש שקדים וקוקוס ואת החמאה מחליפה חמאת קוקוס או שמן קוקוס מהמקרר.

הטעמים הם של אגס מבושל ביין ווניל.

 

ככה עושה

גאלט אגסים

הכנות40 minutes
זמן בישול אפיה התססה25 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק

  • 100 g קמח שקדים
  • 50 g קמח קוקוס
  • רבע כוס קמח ארורוט או טפיוקה
  • 30 g סוכר קוקוס טחון
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • רבע כוס חמאת או שמן קוקוס קרה ומוצקה
  • 2 חלמוני ביצה - צהובים
  • 2 כפות מי קרח

למילוי

  • 4 אגסים בינונים
  • מקל וניל
  • 2 כפות סוכר קוקוס
  • שלוק יין לבן חצי יבש
  • שלוק מיפל
  • חופן פיסטוקים קצוצים

הכנות

הכנות

  • הכנת סוכר קוקוס: בכוס של הנינג'ה טחנתי כוס סוכר קוקוס בפולסים עד שמתקבלת אבקה שדומה לאבקת סוכר בצבע חום בהיר, מסננת את האבקה ושומרת בצנצנת אטומה. מודדת רבע כוס לבצק
  • בצק
    מערבבת בקערה גדולה קמח שקדים, קמח קוקוס, את הסוכר הטחון, מלח וסודה לשתיה
    מפוררת פנימה את חמאת הקוקוס הקרה או שמן קוקוס קר. ממוללת בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת חולית יבשה
    מוסיפה את החלמונים ולשה, תוך כדי מוסיפה לאט לאט מי קרח ובמידת הצורך עוד כף עד שלוש כפות ועד שהבצק מחזיק
    קמח הקוקוס סופג ומיבש את הבצק, יקח לא עוד כמה דקות להגיע למלוא האפקט לכן כדאי שהבצק יהיה מעט דביק ורטוב מדי
    בשלב זהמעצבת את הבצק לדיסקית שטוחה מצופה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר

למילוי

  • מכינה לידי קערה עם מים קרים ולימון
    שוטפת וחותכת אגסים לא קלופים לרבעים, כל רבע לעוד ארבע עד חמישה חלקים, תוך כדי מעבירה לקערה למנוע השחרה
    חותכת את מקל הוניל לאורך בעזרת קצה הסכין ומגרדת בעדינות את הגרגירים לקערית קטנה, מוסיפה שתי כפות סוכר קוקוס
  • מסננת את האגסים מהמים ומעבירה למחבת ברזל כבדה, מוסיפה את הסוכר והוניל ומבשלת עד שהסוכר נמס, מוסיפה שלוק יין ומנמיכה את האש שהיין יתאדה,
    מוסיפה שלוק מיפל ומבשלת בעדינות עד שנוצר סירופ והאגסים מעט רכים
    מוציאה את האגסים לצלחת ומכניסה למחבת פיסטוקים קצוצים שיספגו את שארית הסירופ מהמחבת, מוציאה לקרש שמתקרר קוצצת

הרכבה

  • מחממת תנור ל160 מעלותמוציאה את הבצק מהמקרר ומרדדת בין שני נירות אפיה, לאט ובעדינות אפשר לאחות את השברים בקצוות עם הידים תוך כדי
    קוטר עיגול הבצק צריך להיות בערך 27 סנטימטר כדי שישארו כשנים עד שלושה סנטימטר שולים לקיפול
    תוך כדי הרידוד משתדלת לדקק את השולים
  • בוחרת צלחת בקוטר 22 טיפה יותר טיפה פחות זה לגמרי בסדר, האופי של העוגה הזו די פראי והמידות האלו כלליות
    מניחה את הצלחת בעדינות על הבצק ומסמנת עם קצה סכין לא חד מסביבה עיגול בתוכו מסדרת את האגסים מעבירה יחד עם הנייר לתבנית תנור שטוחה, מסדרת את האגסים בחפיפה במעגלים או איך שתבחרו
  • בעזרת הנייר מקפלת את שולי הבצק על האגסים
    מפזרת את הפיסטוקים המקורמלים מעל
  • אופה בתנור שחומם מראש כ25 דקות או עד שהבצק ניראה יבש ומעט זהוב
  • נגמר מהר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן