בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה
בר ים הוא בעצם לברק גדול. דג מעולה בשרני עדין ועסיסי. כאשר נמסה לבשרו הלבן חמאה משובחת התוצאה ממכרת.
ניסינו בערב שישי אחד ומאז הפך לקבוע. התוספת של הירקות יכולה להשתנות לפי התזונה שלכן. כרובית, ברוקולי כרוב ניצנים. טגם דלעות או בטטות. וכמובן תפוחי אדמה אם זה בתזונה שלכן
גם לברק רגיל נפלא למשימה, והוא דג מאוד טעים שגדל בבריכות וקל להשיג אותו. דגים אחרים שניסינו והיו מעולים, בורי ים ופורל. הרבה חריצים זה מעולה, החמאה נוזלת ומעשירה את הירקות.
אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלם
הוא ניראה כמו לברק וגם לברק מהסופר יתאים
מחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר
כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג
הופכת וחורצת גם מהצד השני
צפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימה
וכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות
מכניסה לכל חריץ חמאת משובחת
פה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאה
אפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר
מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה. פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.
את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת
בתמונה גירסה עם לברק דלעת יפנית ומישמש
מכניסה למרכז התנור חשוף
אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגע
החמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל
ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמרי
דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גס
מה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאה
תבנית הדג במרכז הכרובית מסביב, פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות
להיט
//
חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצה
גם גהיי או חמאה מזוקקת מצוין כאן, אחרי קצת מקרר שאפשר יהיה להכניס לחריצים
תפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה
ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל, פרחי ברוקולי, כרוב ניצנים וגם קוביות דלעת יפנית. כל ירק לא מימי שאתן אוהבות
Ingredients
Directions
אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלם
הוא ניראה כמו לברק וגם לברק מהסופר יתאים
מחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר
כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג
הופכת וחורצת גם מהצד השני
צפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימה
וכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות
מכניסה לכל חריץ חמאת משובחת
פה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאה
אפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר
מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה. פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.
את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת
בתמונה גירסה עם לברק דלעת יפנית ומישמש
מכניסה למרכז התנור חשוף
אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגע
החמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל
ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמרי
דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גס
מה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאה
תבנית הדג במרכז הכרובית מסביב, פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות
להיט
//
חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצה
גם גהיי או חמאה מזוקקת מצוין כאן, אחרי קצת מקרר שאפשר יהיה להכניס לחריצים
תפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה
ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל, פרחי ברוקולי, כרוב ניצנים וגם קוביות דלעת יפנית. כל ירק לא מימי שאתן אוהבות
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן
מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי
0 תגובות