בר ים עם חמאה צהובה ותפוחי אדמה ראטה
בר ים בתנור עם כרובית
בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה
בר ים עם חמאה צהובה ותפוחי אדמה
בר-ים בחמאת עשבים אפוי

בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

14/06/2021

בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

בר ים הוא בעצם לברק גדול. דג מעולה בשרני עדין ועסיסי. כאשר נמסה לבשרו הלבן חמאה משובחת התוצאה ממכרת. ניסינו בערב שישי אחד ומאז הפך לקבוע. התוספת של הירקות יכולה להשתנות לפי התזונה שלכן

Prep Time10 minsCook Time25 mins

חומרים
 1 בר ים גדול של קילו 200 לפחות
 50 גרם חמאה גראס פאד
 תפוחי אדמה או כרובית להשלמת התבנית

1

חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצה
תפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה
ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל

2

אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלם
מחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר

3

כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג
הופכת וחורצת גם מהצד השני
צפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימה
וכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות

4

מכניסה לכל חריץ חמאת גרס פאד משובחת
פה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאה
אפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר

5

מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה. פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.
ולמשפחה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים
את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת

6

מכניסה למרכז התנור חשוף
אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגע,
החמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל

גירסת המיני
7

ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמרי
דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גס
מה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאה
תבנית הדג במרכז הכרובית מסביב, פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות
להיט

Ingredients

חומרים
 1 בר ים גדול של קילו 200 לפחות
 50 גרם חמאה גראס פאד
 תפוחי אדמה או כרובית להשלמת התבנית

Directions

1

חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצה
תפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה
ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל

2

אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלם
מחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר

3

כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג
הופכת וחורצת גם מהצד השני
צפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימה
וכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות

4

מכניסה לכל חריץ חמאת גרס פאד משובחת
פה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאה
אפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר

5

מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה. פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.
ולמשפחה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים
את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת

6

מכניסה למרכז התנור חשוף
אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגע,
החמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל

גירסת המיני
7

ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמרי
דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גס
מה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאה
תבנית הדג במרכז הכרובית מסביב, פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות
להיט

בר ים בתנור
בר ים בתנור עם כרובית
בר-ים-עם-חמאה-צהובה-ותפוחי-אדמה-ראטה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דגי ים

טרטר טרחון וירקות קשים

טרטר טרחון וירקות קשים

אוהבת שאתיקה ופרקטיקה נפגשות. פילטתי טרחון, לא ממש טובה בזה, נשאר על האידרה הרבה בשר, גרדתי אותו בכפית כמו שראיתי בסושיות. יצא די הרבה דג שהוא כבר טרטר בעצמו, הוספתי ירקות קשים ולימון ויצא! ים עדין פשוט ורגוע