ככה עושה
בר ים בתנור
מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | קיטו
הכנות10 minutes minutes
זמן בישול אפיה25 minutes minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
- 1 בר ים גדול של קילו 200 לפחות
- 50 גרם חמאה
- תפוחי אדמה או כרובית להשלמת התבנית
הכנות
- אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלםהוא ניראה כמו לברק וגם לברק מהסופר יתאיםמחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר
- כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג הופכת וחורצת גם מהצד השניצפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימהוכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות
- מכניסה לכל חריץ חמאת משובחתפה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאהאפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר
- מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה. פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת בתמונה גירסה עם לברק דלעת יפנית ומישמש
- וכאן תפוחי אדמה בפרוסות
- מכניסה למרכז התנור חשוף אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגעהחמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל
גירסת המיני
- ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמריד.דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גסמה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאהתבנית, הדג במרכז הכרובית מסביב. פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות. להיט
פליאו אוטואימוני התאמות
- חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצהגם גהיי או חמאה מזוקקת מצוין כאן, אחרי קצת מקרר שאפשר יהיה להכניס לחריציםתפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל, פרחי ברוקולי, כרוב ניצנים וגם קוביות דלעת יפנית. כל ירק לא מימי שאתן אוהבות

אהבתן? תנו סימן