בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

בר ים הוא בעצם לברק גדול. דג מעולה בשרני עדין ועסיסי. כאשר נמסה לבשרו הלבן חמאה משובחת התוצאה ממכרת.

ניסינו בערב שישי אחד ומאז הפך לקבוע. התוספת של הירקות יכולה להשתנות לפי התזונה שלכן. כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים. וגם דלעות או בטטות. וכמובן תפוחי אדמה אם זה בתזונה שלכן

גם לברק רגיל נפלא למשימה, בורי ים ופורל. הרבה חריצים זה מעולה, החמאה נוזלת ומעשירה את הירקות

בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהובה

ככה עושה

בר ים בתנור

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | קיטו
הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה25 minutes
מנות3
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 1 בר ים גדול של קילו 200 לפחות
  • 50 גרם חמאה
  • תפוחי אדמה או כרובית להשלמת התבנית

הכנות

  • אצל הדיג מחפשת בר ים גדול של קילו מאתיים לפחות, נקי ושלם
    הוא ניראה כמו לברק וגם לברק מהסופר יתאים
    מחממת תנור לטורבו על החום הגבוהה ביותר שהתנור שלכן מאפשר
  • כדי להעשיר את הדג בחמאה חורצת עשרה חריצים עמוקים לרוחב הדג הופכת וחורצת גם מהצד השני
    צפיפות החריצים היא שתקבע כמה חמאה נצליח להמיס פנימה
    וכמה קריספיות נקבל על העור הצלוי, כדאי להרבות
  • מכניסה לכל חריץ חמאת משובחת
    פה יש אופציה לגוון. אפשר לגרד דק שתים שלוש שיני שום ולערבב לתוך החמאה
    אפשר להוסיף גם עשבים יבשים כמו זעתר או צמחי תבלין טרים כמו שמיר
  • מסביב לדג מפזרת ירקות חתוכים לפיסה נגיסה.
    פרחי כרובית קטנים, פרוסות עבות של גזר, קוביות של דלעת או בטטה, מה שבא וזמין.
    את הירקות חולטת לכמה דקות ומוציאה למסננת, מעבירה לקערה ממליחה ומוסיפה קצת שמן זית ומערבבת בתמונה גירסה עם לברק דלעת יפנית ומישמש
  • וכאן תפוחי אדמה בפרוסות
    בר ים אפוי בתנור עם חמאה צהוב ה ותפוחי אדמה
  • מכניסה למרכז התנור חשוף אחרי רבע שעה מוציאה ובודקת האם הבשר ליד העצם לבן או שקוף, בשר לבן אומר שהדג מוכן, שקוף דורש עוד רגע
    החמאה תשמור על הדג עסיסי, לדייק במידת העשיה יקח את הדג לרמה אחת מעל

גירסת המיני

  • ומה אם לא מצאתן בר ים? גם לברק רגיל מהסופר זה סבבה לגמריד.
    דג של כחצי קילו, 30 גרם חמאה וחצי כרובית מפורקת לפרחים קטנים עם קצת שמן זית ומלח גס
    מה שנישאר זהה זה מספר החריצים, כלומר כמה שיותר לספוג את החמאה
    תבנית, הדג במרכז הכרובית מסביב. פתוח בתנור הכי חם שלכן. כעשרים דקות. להיט

פליאו אוטואימוני התאמות

  • חמאה גראס פאד אפשר לנסות להחזיר בשלב שמנסות אגוזים וביצה
    גם גהיי או חמאה מזוקקת מצוין כאן, אחרי קצת מקרר שאפשר יהיה להכניס לחריצים
    תפוחי אדמה מנסות להחזיר בסוף. הם פחממתים ומתאימים יותר לבני המשפחה ירקות קשים אחרים יבואו כאן נהדר, פרחי כרובית קטנים למשל, פרחי ברוקולי, כרוב ניצנים וגם קוביות דלעת יפנית. כל ירק לא מימי שאתן אוהבות
בר ים בתנור עם חריצים וחמאה צהובה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד דג שלם בתנור

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן