בראוניז מושלם לפסח על הסרגל ללא גלוטן עם קמח אורז

בראוניז מושלם לפסח על הסרגל ללא גלוטן

לכל בלוג יש את אבן דרך שבו יוכרז בראוניז מושלם. עכשיו שפסח וכולם מסביב מעונינים בגרסאות ללא גלוטן גלשנו במגלשת מים אל המיין סטירים החמים. בראוניז מושלם לפסח
בראוניז מושלם לפסח ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטן

בראוניז, מי לא אוהב? שוקולד בא בקוביה, קראסט נחמד למעלה, ביס רך, כמעט בלי פרורים

כניראה שלכל בלוג יש את אבן הדרך שבו יוכרז הבראוניז המושלם. עכשיו שפסח וכולם מסביב מעונינים בגרסאות ללא גלוטן גלשנו במגלשת מים אל המיין סטירים החמים. בראוניז מושלם לפסח

ראיתי את קרייס מרוקו מהטסט קיטשן במחקר מקיף להגיע לבראוניז המושלם. חלק מהפרמטרים שהוא בדק: כמה מריר השוקולד, האם קצוץ או במטבעות, האם להוסיף גם שוקולד צ'יפס אחרי, כמה חמאה והאם לזקק אותה קודם, כמה סוכר כדי לקבל קרסט יפה מלמעלה, והאם רק סוכר לבן או גם חום את התוצאה רשמתי בצד. קרייס מרוקו שהכין  144  גירסאות בראוניז כדי להגיע למושלם

לגבי תהליך ההכנה יש קונסנזוס רחב, לגבי היחסים, פחות.

שמרנו על הסוכר יחסית נמוך, כדי לקבל קראסט טוב. הגברנו את השוקולד ובחרנו במריר 70 אחוז. בחרנו בקמח אורז שיתן ספיגה טוב. בענין התוספות אגוזי מלך, אפשר כל דבר אהוב, לא ישפוע על המבנה

יש בבלוג גם גירסה של בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים לגדולים בטעמי שוקולד עמוקים ופראים מעט סוכר

ככה עושה

בראוניז מושלם לפסח על הסרגל ללא גלוטן

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה22 minutes
מנות16 קוביות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 150 גרם חמאה לא מלוחה
  • 300 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
  • 3 ביצים שלמות M
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • ½ כוס קמח אורז לבן (70 גרם)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • קורט מלח

הכנות

בראוניז מושלם לפסח

  • בוחרת בשוקולד מריר 70 אחוז, יכול להיות טבליה ואז קוצצת אותה, או במטבעות ואז אין צורך.
    מעבירה לקערת מתכת או זכוכית מעל סיר עם מים חמים, מוסיפה את החמאה חתוכה לקוביות, ממסיה לאט. שנמס מורידה מהסיר מוסיפה קמצוץ מלח ומניחה בצד
  • את הביצים, שלימות, מעבירה לקערת הקצפה, אפשר במיקסר עם הבלון או במיקסר ידני, מוסיפה את הסוכר, חשוב להוסיף לאט לאט, כל פעם כף. ההקצפה תיקח לפחות חמש דקות. צריך לצאת תפוח ואוורירי.
    את השוקולד והחמאה שנמסו והתקררו קצת מוסיפה בזרם עדין תוך כדי הקצפה לתערובת הביצים, זה יקח שלוש דקות
    טיפטוף בזרם עדין של השוקולד המומס לביצים המוקצפות
  • את קמח האורז מנפה פנימה ומקפלת, שלא יהיו גושים.
    את האגוזים קוצצת גס ומקפלת
    קיפול אגוזי מלך למסה של בראוניז ללא גלוטן
  • מעבירה לתבנית מתכת בגודל 20 על 20 או מקסימום 22 על 22. מניחה נייר אפיה ומשמנת בחמאה.
    אופה בתנור חם מראש על 180 מעלות 22 דקות
    בראוניז פסח ניכנס לתנור
  • חשוב לא ליבש, אם נחזור למחקר הנקודה המדויקת היא שהמסה אפויה אבל לגמרי לחה, בתחושה שמכניסים קיסם זה עושה רושם לא מוכן, סביר שכן.
    אחרי כמה שעות במקרר זה מעולה, אפשר לחתוך ל16 קוביות מדויקות.
    בראוניז מושלם לפסח ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן
קוביות בראוניז מושלם לפסח עם קמח אורז ללא גלוטן
קוביות בראוניז מושלם לפסח עם קמח אורז ללא גלוטן

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן