בראוניז פליאו ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

צא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז פליאו נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

הבראוניז האלו כוכב קבוע, ניסינו עם ריבת דובדבנים ביתית במקום הסוכר. כמו שאומרים במסטר שף - חלום

בראוניז עם ניבס ללא גלוטן וקפה בשמש

בראוניז פליאו

בראוניז צרכים מעט מאוד קמח, יש הרבה גרסאות לבראוניז לפסח ללא גלוטן בבלוגים רגילים. יש בבלוג מתכון בראוניז מושלם לפסח על הסרגל ללא גלוטן עם קמח אורז ומעט סוכר שהוא יותר תואם תזונה ללא גלוטן מפליאו. המתכון פה הוא שילוב בין קמח שקדים ואבקת קקאו מספיק כדי ליצב את הבלילה, בלי להשתמש בדגנים בכלל.

במתכון הזה אין שוקולד. יש שני סוגי קקאו, כהה ובהיר וניבס מסוכרים, זו גירסה לאוהבות שוקולד מריר עם טעמי שוקולד טבעים לא מתחנפים. המתכון הזה הוא לבראוניז פליאו. לשומן פשר להשתמש בשמן קוקוס בגהי או בחמאה.

ככה עושה

בראוניז פליאו ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה25 minutes
מנות16
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים בראוניז פליאו

  • 150 גרם קמח שקדים
  • 60 גרם קקאו הולנדי
  • 40 גרם קקאו רואו
  • 250 גרם סוכר קוקוס
  • 170 גרם חמאה או שמן קוקוס
  • 3 ביצים אורגניות לארג'
  • חצי כפית מלח הימלאיה
  • חצי כוס ניבס או ניבס מסוכרים

הכנות

הכנה

  • מחממת תנור ל 170 מעלות צלסזיום על טורבו
    מרפדת תבנית מרובעת בגודל 20 על 20 בנייר אפיה
    בקערה קטנה מערבבת קמח שקדים את שני סוגי הקקאו ומלח, מניחה בצד
  • בקערה נוספת גדולה מערבבת סוכר קוקוס, שמן קוקוס או חמאה מומסת
    מוסיפה את הביצים אחת אחת תוך ערבוב במרית במטרה להטמיע את הביצים בלי להכניס הרבה אויר
  • מאחדת את שתי הקערות, רק עד שמאוחד. הכוונה לא לערבב יותר מדי
    בשלב הזה אפשר להעשיר את העוגה ב100 גרם של שוקולד 70 אחוז קצוץ
    או חופן של אגוזי מלך
  • מעבירה לתבנית שריפדתי קודם. אין צורך לשמן
    משטחת את הבלילה ומפזרת אותה עד לפינות התבנית
    בראוניז בתבנית מרובעת לפני אפיה
  • ניבס אלו פולי קקאו נאים גרוסים גס, הם לא מתוקים ומאוד קריספי וקלוי. שוקולד עמוק ומרוכז טעם של בוגרים
    ניבס מסוכרים הם ניבס שיש עליהם סוכר קוקוס מתכון בקרוב. בנתיים תוכלו למצוא כאלו מוכנים של שקד תבור בשם "קקאו ניבס אורגני בסוכר קוקוס" הניבס מוסיפים המון לעוגה, אם זו עוגה לילדים אפשר לוותר, אחרת שווה להתאמץ
    את הניבס מפזרת מעל העוגה ומכניסה לתנור ל25 עד 30 דקות
    ניבס מסוכרים
  • העוגה יוצאת מהתנור מאוד רכה, צריך לקרר אותה היטב ואז להכניס למקרר לכמה שעות מפתה אבל שווה להתאפק
בראוניז עם ניבס ללא גלוטן וקפה בשמש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן