בצל סגול מוחמץ

| 28/06/2020

צנצנת חובה במקרר, חמש דקות עבודה. החמצה של בצל סגול בחומץ תפוחים מתובל. אמנם לא כבישה לקטית, אבל תוספת נהדרת לסלטים וסתם על השולחן

כמותזמן הכנה
צנצנת של ליטר כמה דקות ולילה במקרר

חומרים
 4 בצלים סגולים פרוסים דק
 1 כוס חומץ תפוחים אורגני
 חצי כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
 כוס מים מינרלים
 חופן זרעי כוסברה דפוקים
 חצי כפית מלח ים

1

בסיר קטן שמה את החומץ המים הסוכר המלח וזרעי הכוסברה, מביאה לרתיחה ומכבה
נותנת למישרה להיתקר כמה דקות

2

חותכת את הבצלים לפרוסות, בינוניות לא דקות שקופות
מכניסה את הבצל החתוך לצינצנת זכוכית, שופכת מעל את תערובת החומץ
משאירה פקק פתוח עד שמתקרר לגמרי
מכסה ומעבירה למקרר
הבצל מוכן לאכיל אחרי חצי שעה, הטעם מאוד משתפר אחרי לילה במקרר

מה עושיות עם המים שנשארו
3

שניגמר אפשר לחתוך פנימה לתוך התחמיץ פרוסות חדשות של בצל סגול או להכניס פרחי כרובית קטנים

Ingredients

חומרים
 4 בצלים סגולים פרוסים דק
 1 כוס חומץ תפוחים אורגני
 חצי כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
 כוס מים מינרלים
 חופן זרעי כוסברה דפוקים
 חצי כפית מלח ים

Directions

1

בסיר קטן שמה את החומץ המים הסוכר המלח וזרעי הכוסברה, מביאה לרתיחה ומכבה
נותנת למישרה להיתקר כמה דקות

2

חותכת את הבצלים לפרוסות, בינוניות לא דקות שקופות
מכניסה את הבצל החתוך לצינצנת זכוכית, שופכת מעל את תערובת החומץ
משאירה פקק פתוח עד שמתקרר לגמרי
מכסה ומעבירה למקרר
הבצל מוכן לאכיל אחרי חצי שעה, הטעם מאוד משתפר אחרי לילה במקרר

מה עושיות עם המים שנשארו
3

שניגמר אפשר לחתוך פנימה לתוך התחמיץ פרוסות חדשות של בצל סגול או להכניס פרחי כרובית קטנים

בצל סגול מוחמץ

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבושים רטבים וממרחים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז