בצל ממולא

| 28/01/2021

בצלים ממולאים בבשר טחון ושורשים מגורדים.

רוטב של ציר עצמות עמוק וריבת תפוזים סיניים מתוקה.

הכל צלוי טוב בצבעים חומים כהים. תבנית חגיגית קצת כמו בונבונירה

כמותזמן הכנה
32 יחידות 120 דקות

מרכיבים
 8 בצלים לבנים בינונים
למילוי
 חצי קילו בשר עגל שמן
 חצי כוס שורש סלרי מגורד דק
 חצי כוס שורש פטרוזיליה מגורד דק
 חצי כוס גזר מגורד דק
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 2 כפות בצל ירוק קצוץ
לרוטב
 חצי כוס ציר גלטיני
 חצי כוס מים
 4 כפות ריבת תפוזים

הכנת בצלים למילוי
1

בוחרת בבצלים בינונים מאורכים, קולפת וחותכת את הבסיס והראש, מהבסיס מוציאה בקצה סכין גם את החלק הקשה, זה שכל הגלדים מחוברים אליו, חורצת לאורך הבצל חריץ עמוק עד לחצי עומק הבצל.
הפעולות האלו נועדו כדי לעזור בהפרדת שיכבות הבצל.
מכניסה למים רותחים מומלחים לכרבע שעה עד שהבצל התרכך מעט ואפשר להפריד את השכבות שלו
מוציאה בצל, שוטפת תחת מים קרים ומפרידה שכבות.
כל בצל נותן שלוש ארבע גלדים שמתאימים למילוי.
את המרכז שומרת לדברים אחרים

הכנת המילוי
2

המילוי מורכב משלל ירקות שולש מגורדים דק ובשר טחון של עגלה
מגרדת שורש פטרוזיליה, חצי שורש סלרי גזר גדול, קוצצת פטרוזיליה ובצל ירוק, מוסיפה את הבשר הטחון ולשה טוב.
מוסיפה מעט מלח פלפל. התערובת מאוד נוחה לעבודה
אפשר להכין קציצות מאורכות מראש ככה יהי כיף למלא את הגלדים

הרכבה ואפיה
3

יש גלדים מוכנים ויש קציצות בשר, פשוט מכניסה את הבשר לתוך הגלד
את הממולאים מעבירה לפירקס
בסיר קטן שמה ציר מים וריבת תפוזים מחממת עד שהריבה נמסה
שופכת את הרוטב על הממולאים, מכסה את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף
אופה ב180 מעלות כשעה, מורידה את הכיסוי ואופה ב200 עוד רבע עד חצי שעה, שהכל ישחים יפה

Ingredients

מרכיבים
 8 בצלים לבנים בינונים
למילוי
 חצי קילו בשר עגל שמן
 חצי כוס שורש סלרי מגורד דק
 חצי כוס שורש פטרוזיליה מגורד דק
 חצי כוס גזר מגורד דק
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 2 כפות בצל ירוק קצוץ
לרוטב
 חצי כוס ציר גלטיני
 חצי כוס מים
 4 כפות ריבת תפוזים

Directions

הכנת בצלים למילוי
1

בוחרת בבצלים בינונים מאורכים, קולפת וחותכת את הבסיס והראש, מהבסיס מוציאה בקצה סכין גם את החלק הקשה, זה שכל הגלדים מחוברים אליו, חורצת לאורך הבצל חריץ עמוק עד לחצי עומק הבצל.
הפעולות האלו נועדו כדי לעזור בהפרדת שיכבות הבצל.
מכניסה למים רותחים מומלחים לכרבע שעה עד שהבצל התרכך מעט ואפשר להפריד את השכבות שלו
מוציאה בצל, שוטפת תחת מים קרים ומפרידה שכבות.
כל בצל נותן שלוש ארבע גלדים שמתאימים למילוי.
את המרכז שומרת לדברים אחרים

הכנת המילוי
2

המילוי מורכב משלל ירקות שולש מגורדים דק ובשר טחון של עגלה
מגרדת שורש פטרוזיליה, חצי שורש סלרי גזר גדול, קוצצת פטרוזיליה ובצל ירוק, מוסיפה את הבשר הטחון ולשה טוב.
מוסיפה מעט מלח פלפל. התערובת מאוד נוחה לעבודה
אפשר להכין קציצות מאורכות מראש ככה יהי כיף למלא את הגלדים

הרכבה ואפיה
3

יש גלדים מוכנים ויש קציצות בשר, פשוט מכניסה את הבשר לתוך הגלד
את הממולאים מעבירה לפירקס
בסיר קטן שמה ציר מים וריבת תפוזים מחממת עד שהריבה נמסה
שופכת את הרוטב על הממולאים, מכסה את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף
אופה ב180 מעלות כשעה, מורידה את הכיסוי ואופה ב200 עוד רבע עד חצי שעה, שהכל ישחים יפה

בצל ממולא

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. ממולאים. עוד ירקות

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני