בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה

בצלים ממולאים מבושלים ברוטב חמוסטה

בעונה הקצרה של שום ירוק אפשר לקבל גווני טעם ירוקים לרטבים אהובים כמו החמוסטה שכל השנה מקבל רק שיני שום רגילות

כאן יש חיבור בין רוטב חמוסטה מעודן בצלים ממולאים ושום ירוק.

בצל אוהב מתוק והחמיצות הירוקה של החמוסטה מחמיאה לו

מושלם בצלחת קטנה עם מזלג של עוגה

בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה

בצלים ממולאים

מתברר שגם לבצל לבן פשוט יש זנים. אחד מצטיין בשם בצל מיצרי, קצת מאורך ומאוד טעים שמתאים בול לבצלים ממולאים, כל בצל לבן יתאים הגדולים יותר נוחים. למילוי שילוב של מתיקות של בצל מקורמל, משהו אדמתי בשרי, תיבול שפונה לחמיצות ומתיקות וקצת אורז למצק הכל

חמוסטה

חמוסטה הוא רוטב צהוב זרחני שבמקור מלווה מרק קובה חמוסטה, יש בו טעמים של סלרי, מנגולד, שום לימון ואיזון במתיקות. הוא מתאים מאוד לבצל ממולא

שום ירוק

ואם כבר אחרת יש עכשיו שום ירוק וחובה לעשות שימוש בטעם המושלם הזה בעונה הקצרה שלו. שום ירוק הוא פשוט שום לפני שהתיבש ונפרד לשיניים. אפשר לעשות ממנו ממרח שום ירוק כדי לשמור על הטעם להמשך השנה

פליאו אוטואימוני – התאמות

בצל ממולא רוטב חמוסטה הם לא בעיתיים לפרוטוקול פליאו אוטואימוני. אם אורז לא בתפריט אפשר להשתמש בשורש סלרי מגורד שיספוג קצת וימצק. מבחינת תיבול ראס אל חנות יכול להיות בעיתי כי תערובת תבלינים היא טריקית, אפשר קצת קינמון במקום

ככה עושה

בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה2 hours
מנות30 יחידות
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לרוטב חמוסטה

  • 3 גבעולי שום ירוק
  • 8 שיני שום קצוצות גס
  • 3 מקלות סלרי גדולים
  • 3 עלי מנגולד
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כף שורש כורכום מגורד
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כף דבש
  • 1 ליטר מרק או ציר עוף
  • 1 כפית בהרט
  • מלח, פלפל שחור

בצלים ומילוי

  • 6 בצלים בינונים
  • ½ קילו בשר טחון מגידול מקומי
  • ¾ כוס אורז בסמטי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 מקלות סלרי קצוצים לקוביות קטנות
  • ½ כפית אבקת כורכום אורגנית
  • 1 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית

הכנות

רוטב חמוסטה

  • חותכת את גבעול השום הירוק לפרוסות דקות כמו כרישה, קודדת דק גם את הראש שעדין אין לו שיניים. מקלפת כמה שיני שום ומוסיפה גם אותן קצוצות לחגיגת השום. מוסיפה גם כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים, כמה מקלות סלרי קצוצים דק, וכמה גבעולי מנגולד קצוצים עם העלים.
    מחממת שמן זית בסיר שבו יתבשל התבשיל ומוסיפה את השום והבצל הירוק.
    מגרדת גם את בכורכום ומוסיפה, מוסיפה גם כפית בהרט. ערבוב טוב, השחמה קלה עד שהריח עולה ברור.
    מוסיפה ליטר מרק עוף, אם אין גם מים בסדר. מלח פלפל ומכסה לכחמש דקות.
    פותחת מוסיפה מיץ לימון טרי לפחות חצי כוס וכף של דבש.
    סוגרת ונותנת לטעמים להבשיל על אש קטנה בזמן שממלא את הבצלים
    רוטב חמוסטה

מילוי והכנת הבצלים למילוי

  • מתחילה בקילוף חמישה שישה בצלים בינונים. חורצת עם סכין קו שמגיע עד ליבת הבצל מלמעלה עד למטה, וזה כדי שאפשר יהיה להפריד את הגלדים ולמלא אותם.
    מעבירה לסיר עם שפע של מים ומרתיחה, הבצלים יפתחו קצת ואפשר יהיה לשלוף את הגלדים. מכל בצל יצאו ארבע חמישה גלדים גדולים שאיתם נמלא, השאר יכנס למילוי
  • מכינה את המילוי.
    משרה ¾ כוס אורז במים לרבע שעה.
    קוצצת בצל בינוני דק ומוסיפה גם את החלקים הפנימים מהבצלים למילוי, קולפת את הדבעולים של הסלרי וקוצצת לקוביות קטנות. מטגנת בשמן זית את הבצלים הסלרי כורום בהרט ומלח.
    מצננת קצת ומוסיפה את הבשר הטחון ואת האורז המושרה.
    מילוי לבצלים וגלדי בצל
  • עכשיו שיש מילוי וגלדי בצל ממלאת
    לכל עטיפה כזו של בצל מכניסה כף של מילוי ומגלגלת, זה יותר פשוט ממש שזה נכתב.
    יצאו כשלושים ממולאים
    גלדים של בצל ובצלים ממולאים

הרכבת הסיר

  • הרוטב כבר בטח הבשיל לטעמים מתוקים חמוצים ירוקים, שווה לטעום רגע ואם צריך להוסיף קצת מים לבישול הממולאים.
    מסדרת את הבצלים בסיר צפופים, הרוטב לא צריך לעבור את גובהה הבצלים, אבל כן חשוב שיהיה מספיק שיספג באורז. משהו כמו שתי כוסות נוזל לפחות.
    מניחה מעל צלחת כדי שלא יזוזו
    סיר של בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה לפני בישול
  • סוגרת מיכסה, מביאה לרתיחה עדינה, על אש קטנה שעה שעה וחצי.
    הם אמורים להיות רכים, עדין בלי צבע יפה אבל עם טעם מצוין. אם עוד לא ממש רך אפשר להוסיף עוד קצת מים ולתת עוד חצי שעה.
    לבסוף להעביר פתוח לתנור על 200 מעלות לכעשרים דקות עד שיש צבע מגרה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו
בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה
בצלים ממולאים ברוטב חמוסטה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן