בסבוסה תפוזים על בסיס שקדים עם סירופ תפוזים ופיסטוקים

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

עוגה טעימה בטרוף עסיסית ויציבה, אשכרה מתכון שלא מתאים לו גלוטן. המרקם של השקדים מזכיר את גרגירי הסולת והתפוזים מוסיפים את הזוית הרעננה

בישול ארוך של תפוזים מוסיף גוף ורעננות. אם תבחרו בתפוזי דם תצא עיסה יותר כתומה.

אפשר להוסיף פיסטוקים גם לתוך העוגה וגם מעל, אפשר לחלופין לעשות אותה עוגה הפוכה ולשים בתחתית פרוסות תפוזים מסוכרות

תוכלו לראות בסוף המתכון גם גירסה של אצבעות בתבנית סיליקון, גם יוצא מעולה. בקיצור עוגה מושלמת

עוגת היומולדת שלי

בסבוסה תפוזים על בסיס שקדים עם סירופ תפוזים ריחני ועסיסי

בסבוסה תפוזים

עוגה על בסיס שקדים עם טעמים מודגשים של תפוזים. בסבוסה תפוזים במקור מסולת, קמח שקדים משמש הרבה באפיה עם קמחי מקור ללא גלוטן, המרקם של קמח שקדים מזכיר את גרגירי הסולת

תפוזים

הטעם של התפוזים מאוד מודגש, אלו יכולים להיות תפוזי דם, ואז יש לעוגה צבע מענין, אן תפוזים רגילים, כך או כך השימוש הוא גם בקליפה ככה שעדיף אורגני. הטכניקה של ההכנה היא של בישול ארוך של תפוז שלם ואז טחינה שלו. התפוז כולו עם הקליםה

ככה עושה

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

מתאים לתזונהפליאו
הכנות1 hour
זמן בישול אפיה50 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים לבסבוסה תפוזים

  • 3 תפוזים אורגנים קטנים
  • כוסות קמח שקדים
  • ¾ כוס סוכר קוקוס
  • 4 ביצים אורגניות M
  • 1 כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
  • חופן פיסטוקים קצוצים

חומרים לסירופ

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס דבש
  • 1 כפית מי זהר

הכנות

  • מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד, מכסה ושומרת בצד.
    מכניסה את שני התפוזים הנותרים לסיר קטן ומכסה במים, מבשלת בבישול עדין כשעה
    מקררת את התפוזים, בנתיים מפלטת את התפוז שלא בושל, מנסה להיפטר מהלבן שנמצא במרכז התפוזים המבושלים
    מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה את התפוזים המבושלים ואת התפוז השלישי המפולט ואת גרידת התפוז ששמרנו בצד, טוחנת לתערובת חלקה, יוצא משהו כמו כוס וחצי שתיים
    תפוזים מבושלים וטחונים עם קצת מי זהר
  • מערבבת בקערה את קמח השקדים ואבקת האפיה, מוסיפה את מחית התפוזים ומערבבת
    מקציפה את הביצים לתערובת תפוחה ובהירה, את הסוכר מוסיפה להקצפה בהדרגה
    מקפלת את הביצים המוקצפות לתוך תערובת השקדים והתפוזים
    מעבירה את הבלילה לתבנית מתפרקת מרופדת נייר אפיה משומן
    מפזרת פיסטוקים קצוצים מעל
    מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דקות
    מכבה את התנור ומשאירה את העוגה בפנים לעשר דקות נוספות
    בסבוסה תפוזים על בסיס שקדים לפני אפיה

הכנת הסירופ

  • בזמן הכנת העוגה מצמצמת בסיר קטן כוס מיץ תפוזים ורבע כוס דבש, על אש קטנה עד שמתצמצם לחצי. שמוכן מוסיפה מי זהר
    שהעוגה יוצאת מהתנור מחוררת אותה במזלג ומספיגה בסירופ טעים בטרוף. גם מהמקרר וגם חמים
    בסבוסה תפוזים על בסיס שקדים עם סירופ תפוזים ריחני ועסיסי

גירסת האצבעות

  • את הבלילה המוכנה מעבירה לתבנית שקעים מלבנים מסיליקון שמרופדת בניר אפיה. אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות, או עד שקיסם יוצא לח. שהעוגות יוצאות מהתנור מספיגה בסירופ
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן