בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

| 2/06/2020

עוגה טעימה בטרוף עסיסית ויציבה, אשכרה מתכון שלא מתאים לו גלוטן. המרקם של השקדים מזכיר את גרגירי הסולת והתפוזים מוסיפים את הזוית הרעננה

הבישול הארוך של התפוזים מוסיף גוף ורעננות. זו עוגת היומולדת שלי

תגית: Paleo | שקדים | תפוז
כמותזמן הכנה
12 מנות שעה וחצי

חומרים לעוגה
 שלושה תפוזים אורגנים קטנים
 שתי כוסות ועוד שני שליש קמח שקדים
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 ארבע ביצים אורגניות גודל מדיום
 כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חופן פיסטוקים קצוצים
חומרים לסירופ
 1 כוס מיץ תפוזים
 רבע כוס דבש

1

מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד, מכסה ושומרת בצד
מכניסה את שני התפוזים הנותרים לסיר קטן ומכסה במים, מבשלת בבישול עדין כשעה
מקררת את התפוזים, בנתיים מפלטת את התפוז שלא בושל
מנסה להיפטר מהלבן שנמצא במרכז התפוזים המבושלים
מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה את התפוזים המבושלים ואת התפוז השלישי המפולט ואת גרידת התפוז ששמרנו בצד
טוחנת לתערובת חלקה, יוצא משהו כמו כוס וחצי

2

מערבבת בקערה את סוכר הקוקוס, קמח השקדים ואבקת האפיה
מוסיפה את מחית התפוזים ואת הביצים אחת אחת
מעבירה את הבלילה לתבנית מתפרקת מרופדת נייר אפיה משומן
מפזרת פיסטוקים קצוצים מעל
מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דקות
מכבה את התנור ומשאירה את העוגה בפנים לעשר דקות נוספות

הכנת הסירופ
3

בזמן הכנת העוגה מצמצמת בסיר קטן כוס מיץ תפוזים ורבע כוס דבש, על אש קטנה עד שמתצמצם לחצי
שהעוגה יוצאת מהתנור מחוררת אותה במזלג ומספיגה בסירופ
טעים בטרוף. גם מהמקרר וגם חמים

גירסת האצבעות
4

את הבלילה המוכנה מעבירה לתבנית שקעים מלבנים מסיליקון שמרופדת בניר אפיה. אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות, או עד שקיסם יוצא לח. שהעוגות יוצאות מהתנור מספיגה בסירופ

Ingredients

חומרים לעוגה
 שלושה תפוזים אורגנים קטנים
 שתי כוסות ועוד שני שליש קמח שקדים
 שלושת רבעי כוס סוכר קוקוס
 ארבע ביצים אורגניות גודל מדיום
 כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חופן פיסטוקים קצוצים
חומרים לסירופ
 1 כוס מיץ תפוזים
 רבע כוס דבש

Directions

1

מגרדת בעדינות את הקליפה מתפוז אחד, מכסה ושומרת בצד
מכניסה את שני התפוזים הנותרים לסיר קטן ומכסה במים, מבשלת בבישול עדין כשעה
מקררת את התפוזים, בנתיים מפלטת את התפוז שלא בושל
מנסה להיפטר מהלבן שנמצא במרכז התפוזים המבושלים
מעבירה לכוס הטחינה של הנינג'ה את התפוזים המבושלים ואת התפוז השלישי המפולט ואת גרידת התפוז ששמרנו בצד
טוחנת לתערובת חלקה, יוצא משהו כמו כוס וחצי

2

מערבבת בקערה את סוכר הקוקוס, קמח השקדים ואבקת האפיה
מוסיפה את מחית התפוזים ואת הביצים אחת אחת
מעבירה את הבלילה לתבנית מתפרקת מרופדת נייר אפיה משומן
מפזרת פיסטוקים קצוצים מעל
מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דקות
מכבה את התנור ומשאירה את העוגה בפנים לעשר דקות נוספות

הכנת הסירופ
3

בזמן הכנת העוגה מצמצמת בסיר קטן כוס מיץ תפוזים ורבע כוס דבש, על אש קטנה עד שמתצמצם לחצי
שהעוגה יוצאת מהתנור מחוררת אותה במזלג ומספיגה בסירופ
טעים בטרוף. גם מהמקרר וגם חמים

גירסת האצבעות
4

את הבלילה המוכנה מעבירה לתבנית שקעים מלבנים מסיליקון שמרופדת בניר אפיה. אופה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות, או עד שקיסם יוצא לח. שהעוגות יוצאות מהתנור מספיגה בסירופ

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה