דג בן גוריון עם גזרים צבעונים

דג בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי.

לפעמים גם דג גמל או בשמו הרישמי דַּבַּשְׁתָּן יָם-תִּיכוֹנִי.

מתרגשת לפגוש אותו, דג בן גוריון מאוד מאוד טעים בשלמותו

בן גוריון עם גזרים

ככה עושה

דג בן גוריון

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
soyfree

מרכיבים

  • 1 בן גוריון דג ים פראי במשקל של קילו קילו וחצי
  • 20 גזרים צבעונים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 צרור מרווה טריה
  • 1 כפית מלח ים
  • 10 שיני שום טריות

הכנות

  • מחממת תנור לחום של 200 מעלות
    חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
    מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
  • קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
    חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
    את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן
  • פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג. מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
    מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
  • מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים. ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת. החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים
  • מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
    מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה
גמל או בן גוריון עם גזרים צבעונים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד דג שלם בתנור

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן