בן גוריון

| 14/02/2020

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. לפעמים גם דג הגמל או בשמו הרישמי דַּבַּשְׁתָּן יָם-תִּיכוֹנִי. מתרגשת לפגוש אותו, מאוד מאוד טעים בשלמותו

כאן עטוף בנייר אפיה עם גזרים ומרווה מושקה ביין לבן

בן גוריון עם גזרים

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
ארבע מנות כרבע שעה הכנות וחצי שעה בתנור

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

הכנות
1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג

2

קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן

3

פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח

4

מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים

5

מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

Ingredients

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

Directions

הכנות
1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג

2

קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן

3

פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח

4

מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים

5

מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

בן גוריון

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

גמל או בן גוריון עם גזרים צבעונים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר