בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

הכנות10 minsזמן בישול20 mins

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

Ingredients

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

Directions

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

בן גוריון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

הכנות10 minsזמן בישול20 mins

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

Ingredients

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

Directions

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

בן גוריון
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לברק על העור

לברק על העור

מאוד מאוד פשוט ומאוד מאוד טעים, לברק קל מאוד להשיג בכל סופר, הטכניקה של צליה של פילה על העור, יוצרת דג עסיסי ומדויק שהעור שלו קריספי וכפי. אפשר כמובן גם עם פילה דניס ודגים לבנים אחרים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים מפוצצות בנוטריאנטים, המון ויטמין די ובי12 סלניום ואומגה שלוש. יותר תוסף מקציצה, טעם של ים, קשוח ועז

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

דג במלח

דג במלח

אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית

אנצ’ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

$