במיה פיצוח

במיה מאוד כיף שהיא קרנצ'ית, אומרים שהריר שהיא מפיקה בבישול מסורתי טובה למעי. לא אוהבת.

כדי להמנע מהריר כדאי להשתדל לא לפצוע את התרמיל בניקוי, ליבש אותה בשמש ואז לטגן אותה, ככה הריר נישאר בתוך התרמיל.

המתכון המקורי הוא עם עגבניות ושום, אפשר גם רק עם שום וככה המנה פרוטוקולית

במיה פיצוח

ככה עושה

במיה פיצוח

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
spice free

מרכיבים

  • חצי קילו במיה טריה
  • 25 שיני שום
  • 15 עגבניות שרי - לא פרוטוקולי
  • שמן זית, מלח ים

הכנות

  • כדי שהבמיה לא תפריש ריר, חותכת את הקצה שמתחבר לגבעות בזהירות בלי לפגוע בתרמיל
    מניחה את הבמיות על מגש בשכבה אחת בחוץ בשמש לשעה שעתים
  • קולפת ראש שום גדול לשינים ומועכת חלק מהן כדי למקסם טעם
    אם משתמשת בעגבניות חותכת את עגבניות השרי לאורך
  • מלהיטה ווק גדול או מחבת ברזל גדולה וכבדה, מוסיפה את הבמיה וצורבת צריבה יבשה. הכוונה היא ליבש ולקבל צבע צרוב יפה
  • מוסיפה שמן זית ואת שיני השום וממשיכה להקפיץ ולתת צבע
    מוסיפה מלח גס וממשיכה להקפיץ לעוד כמה דקות
  • אם משתמשות בעגבניות הרעיון הוא שהעגבניות יתחממות וחלק מהמיץ שלהם יצפה את הבמיות, זה לא ממש במיה ברוטב עגבניות
    את העגבניות מוסיפה אחרי שהשום קיבל צבע ומקפיצה עד שהעגבניות קמלות, זה הרבה יותר שמח מאיך שזה ניקרא
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן