במיה פיצוח

| 26/05/2020

במיה מאוד כיף שהיא קרנצ'ית, אומרים שהרירית שהיא מפיקה בבישול מסורתי טובה למעי. לא אוהבת.

כדי להמנע מהריר כדאי להשתדל לא לפצוע את התרמיל בניקוי, ליבש אותה בשמש ואז לטגן אותה, ככה הריר נישאר בתוך התרמיל.

המתכון המקורי הוא עם עגבניות ושום, אפשר גם רק עם שום וככה המנה פרוטוקולית

קטגוריה: עוד ירקות
כמותזמן הכנה
ארבע תוספות 25 דקות

מרכיבים
 חצי קילו במיה טריה
 25 שיני שום
 15 עגבניות שרי - לא פרוטוקולי
 שמן זית, מלח ים

1

כדי שהבמיה לא תפריש ריר, חותכת את הקצה שמתחבר לגבעות בזהירות בלי לפגוע בתרמיל
מניחה את הבמיות על מגש בשכבה אחת בחוץ בשמש לשעה שעתים

2

קולפת ראש שום גדול לשינים ומועכת חלק מהן כדי למקסם טעם
אם משתמשת בעגבניות
חותכת את עגבניות השרי לאורך

3

מלהיטה ווק גדול או מחבת ברזל גדולה וכבדה
מוסיפה את הבמיה וצורבת צריבה יבשה
הכוונה היא ליבש ולקבל צבע צרוב יפה

4

מוסיפה שמן זית ואת שיני השום וממשיכה להקפיץ ולתת צבע
מוסיפה מלח גס וממשיכה להקפיץ לעוד כמה דקות

5

אם משתמשות בעגבניות הרעיון הוא שהעגבניות יתחממות וחלק מהמיץ שלהם יצפה את הבמיות, זה לא ממש במיה ברוטב עגבניות
את העגבניות מוסיפה אחרי שהשום קיבל צבע ומקפיצה עד שהעגבניות קמלות, זה הרבה יותר שמח מאיך שזה ניקרא

Ingredients

מרכיבים
 חצי קילו במיה טריה
 25 שיני שום
 15 עגבניות שרי - לא פרוטוקולי
 שמן זית, מלח ים

Directions

1

כדי שהבמיה לא תפריש ריר, חותכת את הקצה שמתחבר לגבעות בזהירות בלי לפגוע בתרמיל
מניחה את הבמיות על מגש בשכבה אחת בחוץ בשמש לשעה שעתים

2

קולפת ראש שום גדול לשינים ומועכת חלק מהן כדי למקסם טעם
אם משתמשת בעגבניות
חותכת את עגבניות השרי לאורך

3

מלהיטה ווק גדול או מחבת ברזל גדולה וכבדה
מוסיפה את הבמיה וצורבת צריבה יבשה
הכוונה היא ליבש ולקבל צבע צרוב יפה

4

מוסיפה שמן זית ואת שיני השום וממשיכה להקפיץ ולתת צבע
מוסיפה מלח גס וממשיכה להקפיץ לעוד כמה דקות

5

אם משתמשות בעגבניות הרעיון הוא שהעגבניות יתחממות וחלק מהמיץ שלהם יצפה את הבמיות, זה לא ממש במיה ברוטב עגבניות
את העגבניות מוסיפה אחרי שהשום קיבל צבע ומקפיצה עד שהעגבניות קמלות, זה הרבה יותר שמח מאיך שזה ניקרא

במיה פיצוח

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: עוד ירקות

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי