בלוק שווארמה

| 28/12/2020

מתכון שרץ ברשת, לשווארמה ביתית מפרגיות.

התאמתי לו תבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר עם בונוס של בטטות חלומיות.

ארוחת פטנט ברגע עם אפקט וואו

קטגוריה: עוף הודו חזיר
כמותזמן הכנה
שלוש מנות 30 דקות

 1 קילו פרגיות נקיות פתוחות לפרפר
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
 1 קילו מלח גס פשוט
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

1

אצל הקצב, מבקשת לפתוח את הפרגית לנתח בעובי פחות או יותר אחיד
מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד

2

לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אחת בתוך השניה יעבוד
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

3

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק. ותוספת בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

Ingredients

 1 קילו פרגיות נקיות פתוחות לפרפר
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
 1 קילו מלח גס פשוט
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

Directions

1

אצל הקצב, מבקשת לפתוח את הפרגית לנתח בעובי פחות או יותר אחיד
מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד

2

לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אחת בתוך השניה יעבוד
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

3

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק. ותוספת בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

בלוק שווארמה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: עוף הודו חזיר

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

כנפיים של עוף מזוגגות בריבת תפוזים

אפשר לומר שזה ממתק עם קצה מרירות של תפוזים המון אוממי מהעוף ורעננות של תפוז טרי. יש גם רוטב מתקתק לטבילה. ארוחה בידים עם פרחי כרובית צלויה וזעתר שמאזן את המתוק