בלוק שווארמה

מתכון לא שלי שנחשפתי אליו דרך לימור לנידו תירוש, גם היא אומרת שהוא לא שלה. הוא שלכן והוא מעולה. התאמתי לתבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר

הכנות10 minsזמן בישול45 mins

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

חומרים

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

בלוק שווארמה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

בלוק שווארמה

מתכון לא שלי שנחשפתי אליו דרך לימור לנידו תירוש, גם היא אומרת שהוא לא שלה. הוא שלכן והוא מעולה. התאמתי לתבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר

הכנות10 minsזמן בישול45 mins

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

חומרים

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

בלוק שווארמה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
קציצות פרגית וסלק

קציצות פרגית וסלק

באווירת הביונד והמבורגר טבעוני, קציצה עם טעמים עזים וצבעים חזקים שנשארים בוהקים גם בטיגון

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה

קציצות עוף וגזר

קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים, השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף, שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

הרעיון הוא שיהיו יותר פטריות מבשר, החיתוך של הפיטריות לאורך בדומה לבשר הופך את הכל לקל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

$